Bron: Laiguana-TV,  2 mei 2020, 
vertaling: orinocotribune ~~~ 

Ambassadeur Moncada: “AP wil ons ervan overtuigen dat 300 huurlingen in Colombia werden opgeleid om president Maduro te vermoorden zonder Amerikaanse en Colombiaanse steun.”

De Venezolaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Samuel Moncada, beschouwde de versie van een Amerikaanse huurling die verantwoordelijk was voor een mislukte aanslag op de president van Venezuela , Nicolás Maduro, als een tropische roman ter bescherming van de verantwoordelijkheid van de Verenigde Staten en Colombia in het terroristische complot dat afgelopen maart aan het licht kwam.

In een reeks tweets verwerpt Moncada het argument van AP’s Joshua Goodman dat de operatie een individuele daad was van een tropische avonturier, een dwaze avonturier die huurlingen bedroog zonder de steun van de presidenten Donald Trump en Iván Duque . “Een goedkope roman , ver van de realiteit,” voegde hij eraan toe.

De diplomaat herinnerde eraan dat ze ons nu willen overtuigen dat er 300 huurlingen zijn opgeleid in Colombia zonder de steun van Duque of Trump. “Nou, in deze versie, redden zij (de VS en Colombia) ons van de ramp die sommige ‘Rambos’ hebben voorbereid”, grapte hij.

“Zo creëren de propagandalichamen de ” alternatieve realiteit die hun belangen dient!” zei Moncada.

In de versie van het Amerikaanse persbureau AP krijgt een voormalige Amerikaanse soldaat, groene baret, Special Operations expert, de schuld voor het organiseren van een groep van 300 huurlingen om een samenzwering in Venezuela uit te voeren om de regering van president Maduro te destabiliseren, naar verluidt zonder tussenkomst van de Verenigde Staten en Colombia.

Afgelopen maart heeft Venezuela een gecoördineerd plan van Colombia aan de kaak gesteld om hoge regeringsfunctionarissen aan te vallen te midden van de pandemie van het coronavirus, waarbij onder meer president Nicolás Maduro, de voorzitter van de Nationale Grondwetgevende Vergadering, Diosdado Cabello, en vice-presidenten en -ministers werden aangevallen.

De Venezolaanse diplomaat benadrukte de relatie die de regering van de Verenigde Staten door de geschiedenis heen heeft gehad met huurlingenlegers.

Moncada merkte op dat Washington tientallen jaren lang huurlingen heeft gebruikt om clandestiene oorlogen te voeren tegen landen die het wil veroveren, en zodoende “zich te onttrekken aan hun wettelijke verantwoordelijkheid bij militaire aanvallen, omdat ze niet rechtstreeks kunnen worden beschuldigd in internationale instanties”.

“De huurlingeninvasie georganiseerd door Trump en zijn narco-sicario [narco hitman] bondgenoten is nooit een geheim geweest. In mei 2019 hebben we het aan de kaak gesteld bij de VN-Veiligheidsraad. Het is een misdaad die wordt georganiseerd door professionals met jarenlange ervaring,” zei hij.

In september 2019 heeft de vice-president van Venezuela, Delcy Rodríguez, ook de huurlingenkampen in Colombia aan de kaak gesteld bij de VN met operationele steun van de Verenigde Staten, en zijn narco-sicario bondgenoot. “Ze hadden al meer dan zes maanden training en verhoogden de rekrutering van moordenaars,” zei hij.

De ambassadeur herinnerde eraan dat in april 2020, “in de VN-Veiligheidsraad, we heimelijke militaire operaties door Trump en zijn bondgenoten tegen het Venezolaanse volk aan de kaak hebben gesteld. De openbare bekentenis van de huurlingenleider, Cliver Alcala, is een onweerlegbaar bewijs van de steun van de regeringen van de agressors.

In maart 2020 heeft de minister van Communicatie, Jorge Rodríguez, de details van de operatie aan de kaak gesteld: bazen, wapens, aanvalsplannen, enz.


Orinocotribune: De uitgevoerde, door de VS geleide, “deportatie”-operatie van Cliver Alcala is een solide bewijs van de Amerikaanse en Colombiaanse betrokkenheid bij het complot. In minder dan 48 uur nadat het complot werd ontdekt, zetten de VS hem op een premie-lijst, stuurden een vliegtuig naar Colombia in het midden van de Covid-19-vluchtrestricties en namen hem mee terug naar het hoofdkwartier van zijn meester, zonder zelfs handboeien te gebruiken om het publieke aandacht af te leiden,” zei de redacteur van Orinoco Tribune, Jesus Rodriguez-Espinoza, toen hij over deze kwestie werd geraadpleegd.

“In de video hieronder kunt u in een duidelijk blauw langemouwshirt zien hoe de huurling Cliver Alcala aan boord gaat van de speciale vlucht die President Trump stuurde om hem te redden. Het lijkt meer op een familiebijeenkomst dan op een uitleveringsprocedure,” voegde hij eraan toe.

Topfoto: Bestand – Moment waarop de Venezolaanse huurling Cliver Alcala – binnen de rode cirkel – aan boord gaat van een speciaal vliegtuig dat door het regime van Washington is gestuurd. infobae.