Bron: TelesurTV  3 april 2020 ~~~ 

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreza bedankte de Puebla Groep voor de steun.

De Puebla Groep heeft vrijdag de inzet van strijdkrachten aan de Venezolaanse zeegrenzen door de Verenigde Staten aan de kaak gesteld onder het voorwendsel van de oorlog tegen drugs.

De groep linkse leiders verwierp het gebruik van geweld en dreigementen tegen Venezuela en zei dat de Amerikaanse beweging het internationale recht schond.

Het communiqué waarschuwde ook de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, en de VN-Veiligheidsraad voor de gevolgen van een dergelijke inmenging in binnenlandse aangelegenheden voor de Latijns-Amerikaanse regio en de Cariben.

“Een escalatie van de spanningen in het gebied doet zich voor op momenten dat het hele halfrond solidair moet zijn om de mensen die door de COVID-19 zijn getroffen met maximale prioriteit te behandelen”.

Woensdag kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat hij anti-drugsoperaties zou starten in de Venezolaanse Caraïben en andere zeeën op het westelijk halfrond in het midden van de coronaviruspandemie, als onderdeel van het Nationale Veiligheidsplan.

De aankondiging van Trump vond plaats tijdens de dagelijkse persconferentie van het Witte Huis over COVID-19, waarbij een groot deel van de bevolking van het land bevolen werd thuis te blijven.

Volgens schattingen die dinsdag zijn vrijgegeven, kon het virus 100.000 tot 240.000 sterfgevallen veroorzaken, zelfs als er sociale-afstand maatregelen worden toegepast.