Bron: TelesurTV  5 maart 2020 ~~~ 

Het team van de oppositie-parlmentarier had zelf de nep-aanval gepland en $ 400 aan een man betaald om het uit te voeren.

Diosdado Cabello, president van de Nationale Constituerende Vergadering van Venezuela (ANC), heeft woensdag laten weten dat de vermeende moordaanslag op Juan Guaido is geënsceneerd door degenen die de oppositieparlementarier steunen en is uitgevoerd door een persoon die US $ 400 dollar heeft ontvangen voor zijn optreden.

VERWANT:
Venezuela hekelt aanwezigheid van Colombiaanse paramilitairen

De door de VS gesteunde wetgever beschuldigde de Venezolaanse regering ervan hem op 29 februari in Barquisimeto te proberen te vermoorden. Om de vermeende aanval aan te tonen, presenteerde Guaido een foto waarin een man een pistool op hem richt.

“Ons voertuig heeft meer dan negen kogelinslagen”, zei hij op sociale netwerken.

Deze beschuldigingen werden weerlegd door de ANC-president die meldde dat Climaco Medina (ook bekend als “El Caracas”), nadat hij was gearresteerd, toegaf dat hij door een onbekende persoon was aangenomen om de aanval te organiseren.

“Cabello onthulde een video over wat hij beschreef als een valse aanval op Guaido. Ze huurden” El Caracas “in om angst te zaaien.”

“Een man gaf me een pistool en vertelde me dat ik op mensen moest richten, hen intimideren en op Guaido moest richten. Hij gaf me US $ 200 en vertelde me dat hij me US $ 200 meer zou geven als ik klaar was met de klus,” zei Medina, zoals gemeld door Cabello.

Zoals te zien is in een video gepresenteerd door Cabello, was echter Edward Rodriguez, de persmanager van Guaido, degene die de enscenering van de vermeende aanval gepland had.

Deze video laat ook zien dat Guaido en zijn team, rustig en zonder alarm, terugkeren om de show te bekijken van de vermeende huurmoordenaar een paar meter verderop in de straat.

“Ze moeten beter op zoek gaan naar iets dat overtuigender lijkt,” zei de ANC-president over de nepmoordpoging die Guaido “de wereld wil laten geloven.”

Topfoto: Terwijl hij op straat met zijn team praat, keert Juan Guaido terug om de vermeende huurmoordenaar te zien in Barquisimeto, Venezuela, 29 februari 2020. | Foto: Twitter / @AlbertoRodNews