Bron: telesur 6 januari 2020 ~~~ 

Maandag bekritiseerde de democratisch gekozen president van Bolivia, Evo Morales, het de facto regime in La Paz voor bemoeienis met de interne aangelegenheden van Venezuela.

De democratisch gekozen president van Bolivia, Evo Morales, zei dat het de facto regime zich op een “wilde” manier heeft gedragen na de gewelddadige repressie afgelopen november na de staatsgreep tegen hem.

VERWANT:

Evo Morales: de hoogste rechter van Bolivia moet de leiding nemen, verkiezingen uitroepen

“In mijn regering, tijdens het conflict, was er geen dood door kogels. Van 11 tot 20 november veroorzaakten de coupplotters meer dan 30 doden door kogels en 400 gewonden, daar ligt wreedheid. Voor mij staat het recht op leven boven alle rechten, “zei hij.

In een andere tweet beschuldigde de Boliviaanse leider de voormalige rechtse presidentiële kandidaat, Carlos Mesa, van het mobiliseren van de bevolking tegen niet-bestaande fraude, na de verkiezingen van 20 oktober die Morales de overwinning bezorgden.

“Op 21 oktober gaf Mesa opdracht tot ‘mobilisatie’, waarbij de niet-bestaande fraude als excuus werd gebruikt. Het was slechts het voorwendsel om de staatsgreep uit te voeren,” zei Morales maandag in Argentinië.

“Ze verbrandden Departementale Kieshoven die nu USAID (United States Agency for International Development) inhuren om te herbouwen. De aalmoesstaat keert terug zoals in Mesa tijden,” voegde hij eraan toe.

Arturo Murillo, minister van de facto president Jeanine Áñez’s regime, sprak zijn tevredenheid uit over de interesse van de Amerikaanse USAID om zijn land te ‘steunen’.

Maandag bekritiseerde de democratisch gekozen president van Bolivia, Evo Morales, het de facto regime in La Paz voor bemoeienis met de interne aangelegenheden van Venezuela.

“De dictatuur van Áñez, Camacho en Mesa overschrijdt opnieuw zijn eigen grenzen van cynisme en impudence. Nu interfereert het in de interne aangelegenheden van Venezuela en zijn instellingen en laat het bewijs achter dat zij een vulgaire uitbreiding zijn van het grillige buitenlandse beleid van de Verenigde Staten. , “Zei Morales.

Evo Morales was in november het slachtoffer van een staatsgreep die de macht in Bolivia van hem afnam en de weg effende voor de terugkeer van een rechtse regering.

Topfoto: Voormalig Boliviaanse president Evo Morales, lachend naast de Argentijnse advocaat Gustavo Ferreyra, terwijl de voormalige rechter van het Hooggerechtshof van Argentinië Eugenio Raul Zaffaroni spreekt op een persconferentie in Buenos Aires, Argentinië op 2 januari 2020. | Foto: Reuters