Bron: Telesurtv 11 mei 2019 ~~~
In Nederlandse Media (week- en dagbladen, TV) wordt 
over deze bezetting van de ambassade oor Code Pink
en andere mensenrechten organisaties geen enkele
melding gemaakt
> onbetrouwbare_informatie/caribic cat: venezuela (opens in a new tab)"> -->> onbetrouwbare_informatie/caribic cat: venezuela

Nadat Maduro-supporters enkele weken de Venezolaanse ambassade in D.C. beschermd hebben, heeft de ‘V.S. regering het water afgesloten om te proberen hen uit te roken’: CODEPINK.

En nadat zaterdagochtend het water plotseling werd afgesloten in de Venezolaanse ambassade in de Verenigde Staten, Washington D.C., worden CODEPINK-activisten door de lokale politie tegengehouden om voedsel naar binnen te brengen.

De elektriciteit in het gebouw werd afgesloten, ondanks dat alle facturen op 8 mei up-to-date waren.
CODEPINK mede-oprichter, Medea Benjamin, tweette zaterdagochtend ook dat het water net was afgesloten.

NIEUWSBRONNEN: De VS-regering heeft vanmorgen water afgesloten bij de Ambassade van Venezuela om te proberen het #EmbassyProtectionCollective te dwingen te vertrekken. Geen licht, geen water, weinig voedsel. Kom om steun te betuigen.

1pm 1099 30th St NW DC

Doe met ons mee en zeg nee tegen een staatsgreep. Geen Amerikaanse interventie #HandsOffVenezeula “tweette de mensenrechtenleider wiens organisatie ook pleit voor het bevrijden van Palestina.

Benjamin voegde in een vervolg tweet toe: “Nu heeft de Amerikaanse overheid het water in de Ambassade van Venezuela uitgeschakeld om ons uit te roken. Geen licht, geen water, weinig voedsel. Dit is hoe Big Brother ook andere landen probeert te verpletteren. Stuur liefde naar #embassyprotectioncollective #HandsOffVenezeula. “

CODEPINK en zijn medestanders zijn door de Nicolas Maduro-regering toegelaten tot het ambassadegebouw in Washington, DC om te voorkomen dat het diplomatieke grondgebied wordt overgenomen door Amerikaanse en Venezolaanse oppositieleden, die de zelfbenoemde interim-president van Venezuela, Juan Guiado, en zijn aangestelden toegang tot het terrein willen geven.

De groep had al een betoging gepland buiten de ambassade om Maduro blijvend te ondersteunen en om de voortdurende dreigementen van de VS om militair geweld te gebruiken om de president omver te werpen, aan de kaak te stellen.

Op zaterdagmiddag tweette de teleSUR-correspondent in de VS, Alina R. Duarte, een video van D.C. politie- en oppositie-protesters die de Venezolaanse overheids-ondersteuners blokkeren om voedsel te brengen aan degenen die al weken binnen zijn en geen voedsel en proviand meer hebben.

Pro-Guiado-demonstranten buiten de ambassade werden gewelddadig deze week, en verwondden pro Maduro-supporters. Een mensenrechten activist werd door de lokale politie gearresteerd omdat hij brood in de ramen van het gebouw gooide voor de activisten daarbinnen.

De elektriciteit van het ambassadegebouw was woensdag afgesloten zonder uitleg. Carlos Vecchio, een afgezant van de Amerikaanse groep die meerdere keren geprobeerd heeft president Nicolas Maduro ten val te brengen en Guaido te installeren, beschreef de stap als “een kleine overwinning”.