Bron: Al Mayadeen Engels 20 november 2023 ~~~

Het in beslag genomen schip, de Galaxy Leader, is volgens berichten in de media gelieerd aan een Brits bedrijf, dat gedeeltelijk eigendom is van de Israëlische zakenman Abraham Ungar.

In een opmerkelijke aktie in de Rode Zee hebben de Jemenitische strijdkrachten vandaag een Israëlisch schip in beslag genomen. Dit markeert een opmerkelijke escalatie in de operaties tegen het Israëlische bezettingsregime ter ondersteuning van Gaza.

Het in beslag genomen schip, de Galaxy Leader, is volgens mediaberichten verbonden aan een Brits bedrijf dat gedeeltelijk eigendom is van de Israëlische zakenman Abraham Ungar, beter bekend als “Rami”.

Ungar, een prominent figuur in Israëlische zakenkringen, is de eigenaar van Ray Shipping LTD. In 2019 werd zijn nettowaarde geschat op maar liefst 2,1 miljard dollar, waarmee hij een van de rijkste personen in de entiteit is. Zijn uitgebreide rijkdom en zakelijke transacties hebben hem in het centrum van het Israëlische commerciële landschap geplaatst.

Israëlische media benadrukken Ungars belangrijke connecties binnen de lokale politiek en wijzen op zijn betrokkenheid bij verschillende controverses die de Israëlische politiek op zijn kop hebben gezet. Eén zo’n incident betrof de voormalige Israëlische president Ezer Weizman, aan wie Ungar naar verluidt $21.000 gaf in kleine maandelijkse termijnen. Deze controverse leidde uiteindelijk tot het aftreden van Weizman, wat de omvang van Ungars invloed illustreert.

Een ander schandaal in verband met Ungar dook op in de beruchte Holyland Case waarbij Shula Zaken, de voormalige stafchef van toenmalig premier Ehud Olmert, betrokken was.

Tijdens het onderzoek werd onthuld dat Ungar beschuldigd werd van het omkopen van Zaken met $10.000 om te voorkomen dat ze tegen Olmert zou getuigen. Deze schandalen onderstrepen het complexe web van Ungars connecties en zijn invloed op de Israëlische politieke en zakelijke sectoren.