Bron: Al Mayadeen Engels 15 november 2023 ~~~

De Venezolaanse president Nicolas Maduro herhaalt zijn oproep aan de wereld om een einde te maken aan de Israëlische misdaden in Palestina.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro verklaarde woensdag dat Palestina het slachtoffer is van genocide.

In een bericht op X herhaalde Maduro zijn oproep aan de wereld om in Palestina een vredesakkoord te sluiten dat een einde zou maken aan de oorlog.

Hij benadrukte dat de wereldgemeenschap alleen door één lijn te trekken een einde kan maken aan het lijden van de mensen in Palestina en riep de wereld op om een einde te maken aan de wrede Israëlische aanvallen op Gaza.

Maduro bevestigde de steun van Venezuela voor de resoluties van de gezamenlijke Arabisch-Islamitische top in Riyad met betrekking tot Palestina.

Op dinsdag, tijdens zijn wekelijkse programma getiteld “Met Maduro en meer”, drong de president erop aan dat “de wereld op straat moet blijven omdat we deze strijd voor het recht op leven en land, en de oprichting van een Palestijnse staat moeten winnen.”

Vandaag viert Palestina 35 jaar de onafhankelijkheidsverklaring en is het slachtoffer van een genocide. Wij herhalen onze oproep aan de hele wereld om een akkoord te bereiken over Palestina, zodat we samen een einde kunnen maken aan deze afschuwelijke misdaad tegen de menselijkheid. pic.twitter.com/ykoFPWn409 – Nicolás Maduro (@NicolasMaduro) 15 november 2023

Eerder wees Maduro erop dat “Israël” ziekenhuizen in Gaza bombardeert, waarbij patiënten, gewonden en daklozen omkwamen, beschuldigde het van het inboezemen van “een ideologie die nog gevaarlijker is dan het nazisme, die in eerste instantie het Palestijnse volk als doelwit heeft en vervolgens Arabische, islamitische en christelijke gemeenschappen treft”.

“De bombardementen van Israël op moskeeën, ziekenhuizen, kerken en bewoonde woongebouwen zijn te vergelijken met de praktijken van de nazi-fascist Adolf Hitler, beweerde Maduro.

Hij benadrukte eerder al dat zijn land humanitaire hulp zal bieden aan Gaza en deed een beroep op christenen over de hele wereld om zich te verzetten tegen de genocide op Palestijnen.

Ondertussen hebben de Zuid-Amerikaanse landen Colombia en Chili op 1 november hun ambassadeurs uit “Israël” teruggeroepen, nu de Israëlische bezetting haar beleid van genocide in Gaza voortzet.

In Midden-Amerika riep Honduras op 3 november zijn ambassadeur terug uit “Israël” voor overleg vanwege de schendingen van het internationaal humanitair recht door de Israëlische bezetting in haar agressie tegen de Gazastrook.

Belize van zijn kant kondigde dinsdag aan de diplomatieke banden met “Israël” te verbreken.

Topfoto: Een man houdt een kind in de armen dat gewond is geraakt tijdens het bombardement op de Gazastrook.