Bron: Al Mayadeen Engels 14 november 2023 ~~~ 

Bloomberg bevestigt dat het Pentagon zijn militaire hulp aan “Israël” heeft verhoogd, zoals lasergeleide raketten, 155 mm granaten en nachtzichtapparatuur.

Het Pentagon heeft onopvallend zijn militaire hulp aan “Israël” verhoogd, door onder andere extra lasergeleide raketten voor zijn Apache gevechtsvloot, 155mm granaten, nachtkijkers, bunker-buster munitie en nieuwe legervoertuigen te leveren, zoals blijkt uit een interne lijst van het Ministerie van Defensie.

Deze wapenlevering aan “Israël” gaat volgens Bloomberg News verder dan de publiekelijk bekende levering van Iron Dome munitie en Boeing Co. smart bombs. De leveringen gaan zelfs door terwijl functionarissen in de regering Biden “Israël” steeds vaker zouden adviseren om voorzorgsmaatregelen te nemen om burgerslachtoffers in de Gazastrook te voorkomen.

De specifieke wapens waar “Israël” om heeft gevraagd staan gedetailleerd in een document met de titel “Israel Senior Leader” requests. Dit document, gedateerd eind oktober, circuleert binnen het Pentagon.

Volgens het door Bloomberg News beoordeelde document zijn deze wapens momenteel onderweg of is het Ministerie van Defensie actief bezig om ervoor te zorgen dat ze beschikbaar komen vanuit voorraden in de VS en Europa.

Eind oktober, ter illustratie, geeft de telling de levering aan van alle 36.000 stuks 30mm kanonmunitie, 1.800 van de gevraagde M141 bunker-buster munitie en minimaal 3.500 nachtzichtapparatuur.

Zoals Bloomberg News meldde, onthield een woordvoerder van het Pentagon zich van details. Het ministerie van Defensie verklaarde echter in een persbericht dat het “verschillende kanalen gebruikt, waaronder interne voorraden en industriële kanalen in de VS, om te garanderen dat Israël over de noodzakelijke middelen voor zijn verdediging beschikt”.

“Deze veiligheidsbijstand blijft bijna dagelijks aankomen,” aldus de verklaring. De verklaring vermeldde dat de Verenigde Staten snel precisiegeleide munitie, bommen met een kleine diameter, 155mm artilleriegranaten en verschillende andere munitie leveren.

Critici beweren dat de levering van artilleriegranaten en andere munitie door de VS de bezorgdheid onder niet-gouvernementele organisaties heeft aangewakkerd. Zij beweren dat deze leveringen “Israël” in staat hebben gesteld om een uitgebreide bombardementscampagne uit te voeren, die volgens gezondheidsautoriteiten in de Gazastrook tot duizenden slachtoffers heeft geleid.