Bron: Al Mayadeen English 14 november 2023 ~~~

De woordvoerder van de Jemenitische strijdkrachten zegt dat Sanaa gevoelige locaties in “Eilat” als doelwit heeft gekozen.

De Jemenitische strijdkrachten hebben dinsdag een salvo van ballistische raketten gelanceerd op verschillende doelen van de Israëlische vijand in de bezette Palestijnse gebieden, kondigde woordvoerder brigadegeneraal Yahya Saree dinsdag aan.

Saree bevestigde dat de Jemenitische strijdkrachten zich richtten op gevoelige locaties in “Eilat”, gebouwd op de ruïnes van de Palestijnse Um Al-Rashrash, slechts 24 uur na een andere militaire operatie.

Hij verklaarde verder dat de Jemenitische strijdkrachten zouden beginnen met de uitvoering van richtlijnen om passende maatregelen te nemen tegen elk Israëlisch schip in de Rode Zee. Hij wees er verder op dat de Jemenitische strijdkrachten niet zouden aarzelen om elk Israëlisch schip in de Rode Zee aan te vallen “of elke plaats binnen ons bereik.”

Eerder op de dag bevestigde de leider van de Ansar Allah-beweging in Jemen, Sayyed Abdul-Malik al-Houthi, dat de Jemenitische strijdkrachten de Israëlische schepen in de Rode Zee zullen verslaan en beloofde hen aan te vallen zodra de kans zich voordoet.

“We controleren en zoeken voortdurend naar Israëlische schepen in de Rode Zee en Bab al-Mandab in het bijzonder, en het hele gebied dat grenst aan de Jemenitische territoriale wateren,” zei Sayyed al-Houthi, eraan toevoegend dat “de vijandelijke schepen onder de radar gaan door hun identificatieapparatuur in de Rode Zee uit te schakelen.”

Sinds het begin van de Operatie Al-Aqsa Vloed van het Palestijnse Verzet en de Israëlische agressie op de Gazastrook, hebben de Jemenitische strijdkrachten talrijke ballistische raketten en drones gelanceerd op Israëlische bezettingsplaatsen, als antwoord op de agressie en ter ondersteuning van het Palestijnse Verzet.

Jemen heeft langeafstandskruisraketten en aanvalsdrones gelanceerd, evenals ballistische raketten op “Eilat”, gelegen in de meest zuidelijke regio van bezet Palestina.

Eerder op 9 november lanceerden de Jemenitische strijdkrachten een aantal ballistische raketten op verschillende gevoelige Israëlische doelen ten zuiden van de bezette Palestijnse gebieden, waaronder militaire doelen in “Eilat”.

Saree bevestigde toen dat de operatie “met succes haar doelen bereikte en resulteerde in voltreffers ondanks de pogingen van de vijand om het te verdoezelen.”

Ondertussen heeft het Jemenitische Huis van Afgevaardigden in Sanaa een wet gestemd en aangenomen die “het erkennen en normaliseren van de Israëlische bezettingsmacht verbiedt en strafbaar stelt“, waarmee de jarenlange steun van Jemen voor de Palestijnse zaak verder wordt verankerd.