Bron: Sonja van den Ende, 
devend.online 16 juni 2023 ~~~ 

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog kregen 8.500 Oekraïense leden van de SS-Galizien Divisie, soldaten die in naam van het Derde Rijk de gruwelijkste misdaden hadden begaan, eerst asiel ofwel een vluchtelingenstatus in het Verenigd Koninkrijk, daarna emigreerden de meesten naar Canada.

Het geheime verhaal

In Oekraïne, dat de Duitsers binnenvielen tijdens Operatie Barbarossa, vonden ze veel Oekraïners die sympathiseerden met het Duitse Rijk en/of de nazi-ideologie. Ze stonden vijandig tegenover het Sovjet-communisme en wilden een onafhankelijk Oekraïne.

Maar dat was in feite niet alleen in Oekraïne, maar ook het zuidoosten van Polen, wat voor de Tweede Wereldoorlog Galizië heette.

Dus, in de huidige context van de situatie kunnen we zeggen dat Polen, ondanks haar haat tegen de Duitsers in WOII, niet in alle delen van het huidige Polen wrok koestert tegen de NAZI Duitse ideologie. Het zuidoosten collaboreerde met hen in de Tweede Wereldoorlog en sommigen in de huidige Poolse regering dromen van een “nieuw Polen”, te weten het westen van Oekraïne, ze vinden dat het weer Pools grondgebied moet worden zoals het was voor WOII, dat is waarom ze nu in 2023 oorlog voeren tegen Rusland en dat is waarom er zoveel Poolse “vrijwilligers” aanwezig zijn in Oekraïne.

Embleem van Oekraïne in 2023, Foto: Getty Images

Dat bijna heel Oekraïne nog steeds de nazi-ideologie aanhangt is te zien aan het feit dat zij, en in het bijzonder bij president Zelensky, het symbool van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten OUN nog steeds gebruiken, Zelensky draagt het op al zijn kleding en is zelfs zijn handelsmerk!

De OUN was vooral actief voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Haar ideologie werd vanaf 1929 getypeerd door het Italiaanse fascisme en vanaf 1930 door het Duitse nazisme.

De OUN was de grootste en een van de belangrijkste extreemrechtse Oekraïense organisaties die in het interbellum actief was op het grondgebied van de Tweede Poolse Republiek.

De Oostenrijkse SS nazi politicus Baron Otto Gustav von Wächter was gouverneur van het district Kraków in Polen. In 1940 werden 68.000 Poolse Joden uit Krakau verdreven en in 1941 werd door zijn decreten het getto van Krakau opgericht voor de resterende 15.000 Joden. Na de oorlog, gezocht door de nieuwe communistische Poolse Volksrepubliek, slaagde von Wächter erin om de geallieerde autoriteiten vier jaar lang te ontlopen. In 1949 werd hij door de anticommunistische Oostenrijkse bisschop Alois Hudal als vluchteling ondergebracht in het Vaticaan.

Hij (von Wächter) rekruteerde de meeste Oekraïners en vormde met Heinrich Himmler’s goedkeuring de nieuwe SS-Galizien Divisie die uit ongeveer 52.000 leden bestond (alleen Oekraïners). Deze nieuwe SS-divisie doodde en vernietigde de meeste Poolse Joden en politieke communistische oppositie.

Ongeveer 30.000 van deze SS-ers werden aan de Duitse concentratiekampen toegewezen, ze werden SS-Trawniki Guards genoemd en de meesten van hen begingen verschrikkelijke misdaden. De rest trok ten strijde tegen de Russen aan het front in Polen en het oosten. Ze vochten ook tegen de partizanen in Slovenië, Kroatië en wat nu Servië is, ze vochten tegen de communisten onder Josip Tito.

Foto: Wikipedia

Tussen september 1941 en september 1942 trainden de Duitse SS en politie 2.500 Trawniki-mannen die bekend stonden als Hiwi Wachmänner (bewakers) in het speciale trainingskamp in Trawniki buiten Lublin, vlakbij het concentratiekamp Maidanek.

Inspectie van Trawnikimänner door SS Hauptsturmführer Karl Streibel (midden) bij de SS Trawniki trainingsafdeling. Als Hiwis hadden ze de taak om Joodse getto’s van de nazis in bezet Polen te op te ruimen. Trawniki’s richtten grootschalige slachtingen aan onder de burgerbevolking.

Toen het duidelijk werd dat de Tweede Wereldoorlog verloren was voor Duitsland en haar collaborateurs, trokken de overgebleven mannen van de SS-Galizien Divisie naar het westen en gaven zich over aan de Britten. Ze werden vervolgens door de Britten getransporteerd naar Rimini, Italië en ondergebracht in een kamp onder Pools militair toezicht. Ze smeekten om niet overgedragen te worden aan de Sovjets, omdat ze dan gedood of berecht zouden worden. Een Poolse generaal die de leiding had over het kamp in Rimini, Anders genaamd, stond toe dat ze deel uitmaakten van het Poolse leger.

De toenmalige paus vroeg ook expliciet om deze criminelen niet over te dragen aan de Sovjet-Unie. De toenmalige paus en tijdens WOII paus Pius XII was, net als nu de huidige paus, een aanhanger van het Nazi-regime, omdat hij dacht dat het goede katholieken waren! Na de Tweede Wereldoorlog was hij betrokken bij de emigratie van prominente nazi-misdadigers in wat de Odessa-lijn werd genoemd. Nu in 2023 is de huidige paus Franciscus de verdediger van de nieuwe Oekraïense nazi’s onder Zelensky en verraadt hij opnieuw het geloof van de rooms-katholieke kerk met deze en andere dingen zoals de nieuwe gendertheorie, de geschiedenis herhaalt zich.

De Britten veranderden in 1945 de status van de Oekraïense SS-Galizien Divisie van krijgsgevangenen in gecapituleerd vijandelijk personeel onder druk van Paus Pius XII.

De leden van de SS-Galizien Divisie bleven in het kamp Rimini in Italië tot 1947, de Britten een namenlijst maakten, de zogenaamde Rimini lijst. De 8.500 mannen die op deze lijst stonden, mochten emigreren naar Engeland en Canada.

YouTube-video: Het grotendeels onbekende verhaal van de eerste Oekraïense vluchtelingen in Groot-Brittannië – een hele SS-divisie die grotendeels bestond uit Oekraïners die in 1947 aankwamen en waarvan velen later naar Canada emigreerden – de 14th SS Galizien van Mark Felton.

Huidige situatie

We zien nu dat om andere redenen dan de VS, het Verenigd Koninkrijk de meest fanatieke sponsor is van Oekraïne en dat geldt ook voor Canada. Hoe komt dat?
Het moet duidelijk zijn dat deze groep van 8.500 mannen zich heeft vermenigvuldigd, gezinnen heeft grootgebracht. Maar ze zijn hun oude nazi-ideologie niet vergeten en hebben deze doorgegeven aan hun nakomelingen.

Engeland en Canada hebben deze SS misdadigers nooit berecht, ze sponsorden hen en sommigen kwamen op hoge posities terecht, we kunnen denken aan Canada waar een afstammeling van deze SS misdadigers nu minister van Buitenlandse Zaken is, Chrystia Freeland. Haar ideologie is nog steeds dezelfde als die van haar voorouders, zoals bijna alle Oekraïners hebben ze nooit de daden van hun voorouders veroordeeld, in nazi-Duitsland was er de ontnazificatie, maar in de meeste Oost-Europese staten is zoiets nooit gebeurd, zoals we weten van de Baltische staten.

Chrystia Freeland studeerde Russische geschiedenis en literatuur aan Harvard University. In 1988-89 was ze uitwisselingsstudent aan de Universiteit van Kiev in Oekraïne, waar ze de Oekraïense taal studeerde. Freeland is getrouwd met Graham Bowley, een Britse schrijver en verslaggever voor The New York Times, die op zijn beurt “nep” verhalen schrijft over de huidige situatie in Oekraïne, zo rolt het balletje in de Innercircle, alles is met elkaar verbonden.

” Ze transformeerde en herschreef de geschiedenis (revisionisme) door te stellen dat de verhalen van de lokale bevolking in Oekraïne die getuige waren geweest van overdekte vrachtwagens en “plassen bloed op de weg” die dateerden van voor de nazi-invasie, bewijs toevoegden dat de situatie op die plek eigenlijk het resultaat was van stalinistische onderdrukking”.

Foto: Wikipedia

In Canada, in een plaats genaamd Oakville, Ontaria is een gedenkteken met het SS-Galizien Divisie teken te zien. Op de Oekraïense begraafplaats St. Volodymyr.

Monument ter ere van de glorie van de UPA met het embleem van de 14e Waffen Grenadier Divisie van de SS 1e Galiciër. Het teken dat nu openlijk wordt gedragen door de Oekraïense president Zelensky, het zogenaamde Oekraïense leger en hun bataljon. Het Westen beweert dat het niet waar is, in tegenspraak met hun eigen teksten op Wikipedia en Britse historici zoals Mark Felton in de bovenstaande video.

Tijdens de Koude Oorlog rekruteerden de Britse MI5 en MI6 veel van deze SS-Galizien divisie criminelen om als spionnen in de Sovjet-Unie te werken en hebben dit nooit toegegeven!

Concluderend kunnen we zeggen dat de Tweede Wereldoorlog nooit eindigde, meteen na het zogenaamde einde in 1945 kregen we de koude oorlog. Oost-Europa werd communistisch en verborg haar grotendeels fascistische verleden en haar misdaden begaan in de Tweede Wereldoorlog. Er vond geen de-Nazificatie plaats (wat overigens ook weinig of niet hielp in Duitsland en West-Europa). We zien nu een verlenging van de Tweede Wereldoorlog en president Poetin heeft gelijk, het is een oorlog tegen het herlevende fascisme of misschien was het nooit weg. West-Europa werkt aan een nieuw digitaal totalitair systeem, genaamd de “Great-Reset” en ze hebben de oorlog tegen Rusland nodig, dus het maakt ze niet uit of Oekraïne fascistisch is of niet, zolang ze hun “gedroomde” oorlog tegen Rusland maar winnen!

Topfoto: Leden van de SS-Galizien Divisie en het AZOV bataljon, die hun voorouders in de SS vereren, zoals de mensen van de Donbass zeggen: “het zijn echte nazi’s” Foto: Telegraaf, YouTube, Twitter, redactie: Mirjam©Foto.