Bron: Andrew Korybko 
one-world.press 4 augustus 2022 ~~~

Wat die pro-Kiev trollen hadden moeten doen was dit rapport negeren in plaats van te proberen het op te vangen door de compleet belachelijke samenzweringstheorie te verzinnen dat Amnesty International zogenaamd “Russische propaganda” is, maar ze konden duidelijk hun emoties niet in bedwang houden nadat ze zo opgewonden waren geraakt door deze invloedrijke NGO die het officiële verhaal over het Oekraïense Conflict tegenspreekt.

Amnesty International heeft zojuist een rapport uitgebracht waarin bevestigd wordt dat Kiev illegaal woonwijken heeft gemilitariseerd gedurende het hele Oekraïense conflict, precies zoals Rusland al bijna een half jaar beweert.

Pro-Kiev trollen werden geprikkeld door deze feiten en begonnen de volslagen belachelijke samenzweringstheorie te verspreiden onder de verwante tweet van de NGO dat zij zogenaamd “Russische propaganda” zou verspreiden. Alleen leugens kunnen hen helpen om te gaan met deze realiteit, die de mythe van de Mainstream Media (MSM) dat de strijdkrachten van Kiev zich “dapper verdedigd” hebben, in diskrediet brengt.

De waarheid is dat er om te beginnen nooit sprake is geweest van een “moedige verdediging”; alle beweringen van het tegendeel, zoals het incident met Snake Island en het Spook van Kiev, zijn niets anders dan nepnieuws gebleken. Nu kan iedereen wijzen op het laatste rapport van Amnesty International waarin Kiev wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden, waardoor de populaire perceptie dat de strijders “onschuldige engelen” zijn, wordt uitgehold. Ze zijn het verre van, en hebben in feite het leven in gevaar gebracht van dezelfde burgers die ze beweren te “verdedigen” door woonwijken te militariseren.

Ik toonde half mei aan , dat die taktiek een van de 15 oorzaken is voor de trage maar gestage vooruitgang van Rusland in zijn speciale militaire operatie. President Poetin gelooft oprecht in de historische eenheid van Russen en Oekraïners, wat blijkt uit het feit dat hij zijn strijdkrachten opdracht geeft straat voor straat gevechten uit te vechten en zichzelf zo in gevaar te brengen in plaats van het leven van Oekraïense burgers te riskeren door eenvoudigweg hun tegenstanders, die zich in woonwijken hebben verschanst, met een tapijtbom te bestoken. Zonder het te willen, heeft Amnesty International tegelijkertijd de reputatie van Kiev verslechterd en die van Rusland verbeterd.

Daarom zijn pro-Kiev trollen zo getriggerd, omdat deze ngo veel gewicht in de schaal legt als het gaat om de vorming van de westerse publieke opinie. Veel mensen nemen haar woorden voor waar aan, zelfs als ze liegt, zoals wanneer ze beweert dat Rusland oorlogsmisdaden heeft begaan. Hoewel de NGO daar niet de waarheid over spreekt, is er geen reden om aan te nemen dat ze zou liegen over de oorlogsmisdaden van Kiev, vooral omdat ze had kunnen voorspellen dat haar laatste rapport op zo’n fel verzet zou stuiten van de trollen van die kant. Toch heeft het het gepubliceerd, wat de beweringen bevestigt dat de mythe van de media over Kiev is ontmanteld.

Het was duidelijk niet nodig om dit te doen, maar de activisten voelden zich zo sterk betrokken bij wat ze hadden ontdekt dat ze beseften dat het hun plicht is om de Westerse massa’s te informeren, zelfs als dat tegen het officiële verhaal ingaat. De MSM-zenders die de eerdere beweringen van Rusland ontkenden, hebben nu ontmaskerd dat ze hebben gelogen tegen hun doelpubliek, wat hun geloofwaardigheid nog verder aantast en aantoont dat hun zogenaamde “fact checks” hierover pure propaganda waren. Amerikanen realiseerden zich dat echter al vóór dit rapport, wat de reden is dat slechts 1% Rusland als het “belangrijkste probleem” van de VS beschouwt volgens de laatste opiniepeiling van Gallup.

Nu Amnesty International heeft aangetoond dat Kiev woonwijken militariseert en daarmee roekeloos het leven van delaatste opiniepeiling van Gallup eigen bevolking in gevaar brengt, is de verwachting dat nog minder Amerikanen de proxy-oorlog van hun regering tegen Rusland zullen steunen. De meesten van hen zijn immers zeer begaan met mensenrechtenkwesties, ook al worden ze gemakkelijk misleid tot steun aan organisaties die dergelijke retoriek alleen gebruiken om hun doelpubliek te misleiden. In dit geval wordt hun een “politiek ongemakkelijke” waarheid over het Oekraïense conflict verteld, die bewijst dat Kiev niet zo “onschuldig” is als velen ten onrechte hebben gedacht.

Pro-Kiev trollen hebben dus een reden om verontwaardigd te zijn over het laatste rapport van Amnesty International, maar ze hebben zich zo laten meeslepen dat ze niet eens beseffen dat hun laatste samenzweringstheorie over die NGO die “Russische propaganda” zou zijn, averechts werkt. Niemand gelooft dat serieus, en degenen die twijfelen over het conflict of beginnen te twijfelen aan de veronderstelde rechtschapenheid van de zaak Kiev, zullen op die samenzweringstheorie reageren door nog meer twijfels te hebben over wat hen door de MSM is verteld dan ooit tevoren.

Deze samenzweringstheorie is immers zo absurd dat ze iedereen in diskrediet brengt die beweert “aan de kant van Oekraïne te staan”. Wat die pro-Kiev trollen hadden moeten doen was dit rapport negeren in plaats van te proberen er mee om te gaan door een compleet belachelijke samenzweringstheorie te verzinnen, maar zij konden duidelijk hun emoties niet onder controle houden nadat zij zo opgewonden waren geraakt door deze invloedrijke NGO die het officiële verhaal over het conflict tegensprak. Zo zie je maar dat trollen een risico zijn voor iemands zaak in plaats van een troef, maar ze zullen dit nooit beseffen en dus ongewild de belangen van hun kant blijven schaden.