Bron: Alfredo Clemente 
ultimasnoticias 19 september 2024 ~~~

Net als de “sancties” (oorlogsagressies) is de CIA in de praktijk een clandestiene macht geworden die de Verenigde Staten gebruiken wanneer ze hun doelstellingen op het gebied van buitenlands beleid niet langs diplomatieke weg kunnen bereiken. Met andere woorden, de CIA, opgericht in 1947, is een agentschap ten dienste van het buitenlands beleid van de VS.

De CIA is de facto een “para-agentschap” dat handelt buiten de wet die het heeft opgericht, een criminele entiteit die gebruik maakt van geheime, illegale, ongecontroleerde “geheime operaties” die worden beschermd door de “hoge regering van de VS” om de volgende doelen te bereiken: uitroeiing van het communisme, bevordering van het buitenlands beleid en het op één lijn brengen van regeringen met politieke, economische en veiligheidsbelangen.

Geheime operaties zijn een technologie van paramilitaire, gewelddadige inmenging, ontwikkeld door de CIA, waar ethiek en mensenrechten buiten de radar vallen; waar haar “agenten” niet alleen de drug (fenethylline) promoten, maar het ook gebruiken om een collectieve emotionele besmetting te bewerkstelligen en het niveau van wreedheid te verhogen, en waar “Special Operations Forces” aan deelnemen; reguliere troepen van mannen en vrouwen die getraind zijn om te moorden, paniek te zaaien, openbare diensten te saboteren, te destabiliseren en spoorloos te vertrekken.

De leden van deze troepenmacht moeten “vandaag een meedogenloze moordenaar zijn en morgen een mensenrechtenactivist, een polyglot (Arabisch, Russisch, Spaans, Mandarijn, enz.), een acceptabel cultureel niveau hebben en een fenotype dat zo dicht mogelijk bij de bevolking van het geïntervenieerde land ligt om op te gaan in de bevolking”.

Op dezelfde manier huurt de CIA privébedrijven in van huurlingen, huurmoordenaars, georganiseerde misdaad uit het geïntervenieerde land, enz. Interventies door middel van geheime operaties volgen een gouden regel: ze komen alleen in actie als ze gegarandeerd slagen en als ze mislukken, zal de Amerikaanse regering haar betrokkenheid ontkennen.

Vanaf 1947 tot vandaag hebben imperialisme, zijn oorlogen en zijn instrument van geheime operaties (CIA) miljoenen doden, verwoeste families, miljoenen weeskinderen en geruïneerde landen achtergelaten in naam van vrijheid en democratie.

In Venezuela wordt de operatie teruggeslagen, met een nieuwigheid: het is een agressie van de Verenigde Staten en de NAVO (Spanje, Nederland en Tsjechië) die ons dwingt om onszelf in een mondiale context te plaatsen.