Bron: teleSUR Engels 11 juni 2024 ~~~

Beide landen zullen financiële en logistieke mechanismen creëren die immuun zijn voor inmenging van buitenaf.

Ook in de talen: EN SP FR DE

Dinsdag ondertekenden de ministers van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov (Rusland) en Yvan Gil (Venezuela) een Memorandum of Understanding (MoU) om eenzijdige dwangmaatregelen tegen te gaan.

“In opdracht van president Nicolas Maduro en in het kader van de BRICS+ ministeriële bijeenkomst hebben we samen met de minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Sergei Lavrov, een memorandum van overeenstemming ondertekend over samenwerking om eenzijdige dwangmaatregelen tegen te gaan,” schreef de Bolivariaanse diplomaat op zijn sociale netwerkaccount X.

“Dit zal ons in staat stellen om vooruitgang te boeken in de richting van het creëren van financiële en logistieke mechanismen die immuun zijn voor inmenging van buitenaf en onze samenwerking te versterken op gebieden zoals landbouw, geneeskunde, energie en geavanceerde technologieën,” voegde hij eraan toe.

“We zijn blij u en uw delegatie in Nizjni Novgorod te zien. We steunen de interesse van Venezuela in de BRICS,” zei Lavrov tegen zijn Venezolaanse collega.

???????????????? RUSLAND EN VENEZUELA WERKEN SAMEN TEGEN SANCTIES

Na de Amerikaanse sancties tegen Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne en de heroplegging van sancties tegen Venezuela’s olie- en gasindustrie in april, tekenden beide landen tijdens de BRICS-bijeenkomst een overeenkomst om samen te werken .. pic.twitter.com/dSOkYiGPMT

  • Mario Nawfal (@MarioNawfal) 11 juni 2024

Gil nam maandag deel aan de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de landen die verbonden zijn aan de BRICS, een economische samenwerkingsovereenkomst die aanvankelijk bestond uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Tijdens die bijeenkomst bevestigde de Bolivariaanse diplomaat dat Venezuela geïnteresseerd is om als volwaardig lid toe te treden tot de BRICS-groep van opkomende economieën.

“Venezuela neemt deel aan deze bijeenkomst van het blok met als doel de toetreding als volwaardig lid te versnellen, gezien de sterke punten op het gebied van energie en de strategische ligging op het Amerikaanse continent,” aldus de Venezolaanse diplomatie.

Gil maakte van de BRICS-bijeenkomst gebruik om gesprekken te voeren met de ministers van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez (Cuba), Naledi Pandor (Zuid-Afrika) en Sergei Aleinik (Wit-Rusland). De Bolivariaanse diplomaat had ook ontmoetingen met vertegenwoordigers van India en de Verenigde Arabische Emiraten.

Uit Het Zuiden Nieuws Bits | Rusland: Het 27e Internationale Economische Forum werd afgesloten. De belangrijkste missie was het zoeken naar economische maatregelen om het mondiale machtsevenwicht te behouden en een multipolair internationaal systeem op te bouwen. Vertegenwoordigers van 136 landen woonden het forum bij. pic.twitter.com/zAfnK3Sarb teleSUR English (@telesurenglish) 10 juni 2024

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Topfoto: Yvan Gil (L) en Sergei Lavrov (R). Foto: X/ @yvangil