Bron: José Manuel Blanco Díaz 
RedRadio VE4 maart 2022 (SP) 
orinocotribune 5 maart 2022(EN) ~~~

Te midden van het aanhoudende conflict in Oekraïne, met de speciale militaire operatie van Rusland tegen gewapende neo-nazi-groepen die al acht jaar oorlog voeren tegen de bevolking van de Donbass-regio, gaat Venezolaans extreem-rechts door met het verdedigen van de acties van die nazi-sectoren.

De factie van de Venezolaanse oppositie die de voormalige afgevaardigde Juan Guaidó steunt, riep op tot een anti-oorlog “mobilisatie” in Caracas op donderdag 3 maart. Een kleine groep mensen kwam opdagen en riep slogans die niet voor de vrede waren, maar die Rusland veroordeelden, terwijl ze openlijk de kant van de Oekraïense nazi’s kozen.

Met anti-chavistische leuzen politiseerden zij een manifestatie met internationale geopolitieke implicaties, en volgden zij de lijn die de regering van de Verenigde Staten en haar Europese bondgenoten hadden uitgestippeld.

Una “manifestación” que no pasa de 20 personas, les fascina hacer el ridículo. https://t.co/b4c6bEF63j – Mariana 💚 (@mrodrigueztv_) March 3, 2022

Oorlogszuchtige oppositie

De woordvoerders van de oppositie die vandaag tekeergaan tegen Rusland en Oekraïne verdedigen, zijn dezelfde die zich historisch gezien hebben geschaard achter het sanctie- en interventiebeleid van Washington in het buitenland, onder meer tegen Venezuela.

Twee weken geleden legde de zelfbenoemde “interim-president” Juan Guaidó een verklaring af waarin hij de regering van Vladimir Poetin aanviel en het recht van het Russische volk en de Russische regering om hun nationale veiligheid te verdedigen, van de hand wees.

In ieder geval proberen Guaidó en degenen die hem steunen politiek gewin te behalen door de situatie tussen de Russische Federatie en de nazi-groeperingen in Oekraïne te polariseren en uit te buiten.

Uitgelichte afbeelding: Rally van extreem-rechts in Caracas, met marcheerders die vlaggen van Oekraïne, Venezuela en Colombia voeren. Foto: RedRadioVE