Bron: telesurenglish 6 november 2020 ~~~

De socialistische leider werd aangevallen tijdens een bijeenkomst in La Paz. Er is geen melding gemaakt van gewonden.

Op donderdagavond meldde de woordvoerder van de Movement Towards Socialism (MAS), Sebastian Michel, dat de verkozen president van Bolivia, Luis Arce, met dynamiet is aangevallen terwijl hij op een bijeenkomst in het hoofdkwartier van de partij in La Paz-stad was. Er werden geen gewonden gemeld.

De autoriteiten van het regime van de staatsgreep onder leiding van Jeanine Añez hebben geen commentaar geleverd op wat er tot nu toe is gebeurd.

“We hebben geen enkele verklaring over dit onderwerp gezien van minister van Binnenlandse Zaken Arturo Murillo. We hebben het gevoel dat we totaal onbeschermd zijn. Niemand geeft ons de vereiste veiligheidsgaranties”, zei Michel tijdens een televisie-interview.

Het incident vond plaats op de dag dat enkele groepen van extreem-rechts in Bolivia een staking begonnen in Santa Cruz om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 18 oktober te verwerpen.

In voorgaande dagen werden ook andere incidenten van geweld en agressie tegen de sociale en vakbondsorganisaties die de socialistische partij steunen, geregistreerd. Als gevolg van een van die aanvallen stierf op 28 oktober de mijnbouwleider Orlando Gutierrez.

Michel verwierp met klem de verklaringen van rechtse politici die de Boliviaanse burgers proberen te verwarren door te insinueren dat de socialisten de volksmilities zouden bewapenen.

“De regering van Luis Arce zal geen enkele onregelmatige gewapende groepering in Bolivia of het gebruik van wapens toestaan,” benadrukte de woordvoerder van de MAS