Bron: LaIguuanaTV, 21 oktober 2020 (SP)
orinocotribune 22 oktober 2020 (EN) ~~~

Stella Calloni, journalist en auteur van het boek ‘Coup in Bolivia: Washington bevolen, OAS uitgevoerd, verklaart de vermeende banden die de staat Israël heeft met de gewapende bewegingen die plaatsvonden in landen die grenzen aan Bolivia.

maken.”De relatie van Israël met de Chileense politie is zeer sterk. Het is bekend dat Israëlische adviseurs samen met het Southern Command in zowel Chili als Argentinië betrokken waren bij deze manoeuvres. We moeten dus een zeer grondig onderzoek gaan doen, en ik wilde alleen maar wijzen op het topje van de ijsberg, want ik weet dat veel mensen, dit wat min of meer in kaart gebracht is, dit gaan onderzoeken”, zei Calloni in een interview met Data Urgente.

In haar nieuwe boek belicht ze elk van de militaire bewegingen voorafgaand aan de verkiezingsdag in Bolivia, in Argentinië en Chili, waar de troepen die getraind zijn door het Amerikaanse Southern Command in Argentinië gemobiliseerd zijn naar Jujuy, een grensgebied met Bolivia.

“De manoeuvres die aan de grenzen werden uitgevoerd, eindigden enkele dagen voor de verkiezingen, en men vraagt zich af waar 3.000 soldaten uit Argentinië en Chili voor waren, alsof ze zich aan het voorbereiden waren op een oorlog, en het diende allemaal om de mogelijke komst van militaire troepen over de grenzen van Bolivia mogelijk te maken”, legde de Argentijnse journalist uit.

Topfoto: Evo Morales tijdens de Algemene Vergadering van de VN over Palestina. Bestandsfoto.