Bron: Guillaume Long, 
The Real News Network, 10 februari 2020 ~~~

Kort nadat de Venezolaanse oppositieleider en zelfverklaarde president Juan Guaidó een staande ovatie kreeg op Trump’s State of the Union-toespraak, kondigden Amerikaanse functionarissen meer sancties tegen Venezuela aan. Waarom?

Verhaaltranscript

Greg Wolpert: Welkom bij het Real News Network. Ik ben Greg Wolpert in Arlington, Virginia. De regering Trump belooft opnieuw meer en nog strengere sancties tegen Venezuela. De aankondiging van de sancties kwam deze week in twee vormen. Ten eerste, van een niet nader genoemde overheidsbeambten die tot verslaggevers spraken die zeiden dat de nieuwe sancties verlammende en impactvolle maatregelen zouden zijn, en dat Trump alle delen van de Amerikaanse regering opdroeg alle beschikbare instrumenten te gebruiken voor meer stress op Maduro en zijn trawanten. Op donderdag kondigde de speciale vertegenwoordiger van de Trump-regering voor Venezuela, Elliott Abrams, het citaat aan: “Russen zullen binnenkort merken dat hun voortdurende steun aan Maduro niet langer kosteloos zal zijn.” Dit alles komt op de hielen van een zeer warme tweedelige receptie die de oppositieleider van Venezuela en de zelfbenoemde parallelle president Juan Guaidó dinsdag ontving tijdens Trump’s State of the Union-toespraak.

Donald Trump: hier vanavond. Het is een heel dappere man die de hoop, dromen en ambities van alle Venezolanen met zich meedraagt. Bij ons in de galerij is de echte en legitieme president van Venezuela, Juan Guaidó. Meneer de President, breng dit bericht alstublieft terug […]. Socialisme vernietigt naties, maar vergeet niet dat vrijheid de ziel verenigt.

Greg Wolpert: Samen met mij om dit alles te analyseren is Guillaume Long. Hij is senior beleidsanalist bij het Centre for Economic and Policy Research, CEPR. Voordat hij bij CEPR kwam, bekleedde hij verschillende kabinetsfuncties bij de regering van Ecuador, waaronder minister van Buitenlandse Zaken. Bedankt voor het weerzien Guillaume.

Vervolg van het storyscript (engelstalig): op TheRealNewsnetwork