Bron: Newsdesk,
op Almasdar News 10 December 2019 ~~~ 

BEIRUT, LIBANON – De interim-regering van Bolivia, geleid door de zelfbenoemde president Jeanine Áñez, heeft Israël om hulp gevraagd in hun strijd tegen linksen, meldde het Reuters News Agency op vrijdag.

De Boliviaanse minister van Binnenlandse Zaken, Arturo Murillo, vertelde vrijdag aan Reuters dat zijn regering Israëlische hulp zocht in de strijd van zijn land tegen ‘terroristen’.

Hij zei dat de Boliviaanse politie linkse individuen zou onderzoeken die naar verluidt verbonden zijn met de Venezolaanse president Nicolas Maduro en drugshandelaren.

“We hebben hen uitgenodigd om ons te helpen,” vertelde Murillo aan Reuters. “Ze zijn gewend om met terroristen om te gaan. Ze weten hoe ze ermee moeten omgaan, ‘zei hij over de Israëliërs. “Het enige wat we willen is vrede brengen.”

Naar aanleiding van deze claims zei voormalig president Evo Morales dat Bolivia geen buitenlandse militaire interventie nodig heeft om zijn interne problemen op te lossen.

“Bolivia heeft geen buitenlandse militaire interventie nodig om zijn interne problemen op te lossen,” zei Evo Morales op Twitter.

“De Boliviaanse interim-regering roept Israël op om de lokale linkse partij te helpen bestrijden,” voegde Morales eraan toe, benadrukkend dat zijn land “behoorde tot een cultuur van dialoog en vrede.”

Morales, die in november aftrad van het presidentschap, kreeg asiel in Mexico nadat hij het land had verlaten.