Bron: TelesurTV 8 augustus 2019 ~~~ 
De uitvoerende macht herinnerde eraan dat Venezuela het recht heeft om zijn toekomst en zijn eigen economische, politieke en sociale model te kiezen. | Foto: Presidentiële pers

Het staatshoofd riep de volkeren van de wereld op om deel te nemen aan de internationale dag van protesten tegen de dwangmaatregelen van Donald Trump en de blanke supremacisten

De president van Venezuela, Nicolás Maduro, kondigde aan dat komende 10 augustus een werelddag van protest zal worden tegen de blokkade die de president van de Verenigde Staten (VS), Donald Trump, aan de Zuid-Amerikaanse natie oplegt.

“Venezuela heeft het recht op zijn toekomst, op respect voor zijn zelfbeschikking, om zijn eigen economische, politieke en sociale model te bouwen”, zei de president in verwijzing naar het laatste bevel van Trump die een totale blokkade voor het Latijns-Amerikaanse land wil instellen om de bevolking economisch te wurgen.

President Maduro meldde ook dat er zaterdag grote marsen zullen plaatsvinden in Venezuela en de rest van de wereld, terwijl de campagne op Twitter wordt gelanceerd met het label #NoMoreTrump (No more Trump).

“We staan midden in een wereldstrijd. We hebben daar niet om gevraagd, het Amerikaanse rijk heeft ons in het centrum van zijn kwaad, zijn perversiteit geplaatst ”

De werelddag omvat ook het verzamelen van handtekeningen tegen de Amerikaanse supremacisten.

“Ik roep ze naar de straten en sociale netwerken, ik roep met de grootste liefde en met de vlag voor het wereld protest deze zaterdag”, zei hij tijdens een werkdag in het Miraflores Palace (regeringszetel), in Caracas , samen met vertegenwoordigers uit China.