Bron: Southfront 20 juni 2023 ~~~

Op 24 februari 2022 ondertekende de Oekraïense president Volodymyr Zelensky decreten over de algemene mobilisatie en de invoering van de staat van beleg in het land. Deze decreten werden op 1 mei 2023 door het staatshoofd verlengd en aangevuld, waarna ze werden goedgekeurd door nieuwe wetten die door het Oekraïense parlement werden aangenomen.

Tijdens zijn bezoek aan Europese landen in mei 2023 beweerde Vladimir Zelensky dat er in Oekraïne rijen wachtenden voor militaire dienstplichtkantoren staan.

“In Oekraïne stonden er rijen bij de militaire registratie- en inschrijvingskantoren, en in Rusland werden ze met geweld naar het slagveld gesleept,” verklaarde Zelensky trots.

“De mobilisatie in Oekraïne verloopt prima” – verklaarde Oleksiy Danilov, de Oekraïense minister van Defensie.

In feite is dit de manier waarop Oekraïense mannen zich in heel Oekraïne “naar het militaire inschrijfbureau haasten”:

Op deze videos op de website van Southfront is te zien is dat burgers brutaal en met enorm veel geweld van straat en uit hun huizen gerukt worden.

Redactioneel commentaar: Dit is de onmenselijke realiteit van de oorlog. Het begon met de de gewelddadige staatsgreep op het Maidanplein, mede georganiseerd door het duo Rutte-Timmermans, waarna de Oekraiense Nazis de staat, het leger en de ordediensten overnamen , partijen, en media verboden, journalisten opsloten en miljoenen boeken verbrandden. Zij hebben voor tientallen miljarden aan wapens gekregen. Nu komen ze mannen te kort.
Indien het zich nog verder uitbreid zal de mobilistatie met jacht op 18-60 jarigen mogelijk tot andere landen van Europa uitgebreid worden. Wat ons land betreft: De NS staat er alweer klaar voor, en rondom treinstations zijn sinds 2013 akelig veel ‘fiets’-kelders gebouwd.


gerelateerd (berichten in dit archief)