Bron: SouthFront, 18 november 2022 ~~~

Oekraïense neonazi-netwerken infiltreren in Europese extreem-rechtse organisaties en bevorderen terrorisme dat het leven van de Europeanen bedreigt. Italiaanse speciale eenheden hebben onlangs vier vermoedelijke leden van de extremistische organisatie “Orde van Hagal” gearresteerd, die nauwe banden heeft met Oekraïense paramilitaire groepen.

De Orde van Hagal is een organisatie die gevestigd is in de omgeving van Napels en die in het hele land onderafdelingen heeft. Naast nazisme en antisemitisme bevordert zij ondermijning en de cultuur van blanke suprematie.

Tijdens het onderzoek verzamelde de politie talrijke nazi- en fascistische propagandamaterialen, kogels, wapens, tactische kleding en andere elementen. Uit door de politie vrijgegeven foto’s blijkt dat bij ongeveer 30 invallen bij leden van de “Orde van Hagal” in het hele land voorwerpen in beslag zijn genomen zoals foto’s van nazi-dictator Adolf Hitler, de Italiaanse dictator Benito Mussolini en T-shirts met het logo van het officiële nazi-regiment van Oekraïne, het Azov-bataljon.

De vier verdachten werden gearresteerd tijdens de operaties in Napels, Caserta en Avellino. Zij planden de aanslagen op openbare plaatsen en in een politiebureau in Italië. Volgens de onderzoekers was een van de doelwitten voor de aanslagen van de leden van de Orde van Hagal de politiekazerne van Marigliano. Een ander plan van de extremisten was gericht op een winkelcentrum in de buurt van Napels.

Onder de arrestanten bevinden zich de 42-jarige Maurizio Ammendola en de 47-jarige Michele Rinaldi, die de extremistische organisatie “Orde van Hagal” leidden, alsmede de 25-jarige Giampiero Testa, die nauwe banden onderhield met Oekraïense nationalisten.

Volgens Italiaanse media is een van de door de politie gezochte verdachten “verdwenen” voordat hij kon worden aangehouden. De vierde arrestant was een 27-jarige inwoner van Oekraïne die banden had met de ultrarechtse krachten. Zijn naam is Anton Radomsky, hij komt uit de stad Ternopil in het westen van Oekraïne. Anton verbleef in de stad Marigliano in het huis van zijn vader.

Radomsky was verantwoordelijk voor “contacten met subversieve en paramilitaire neonazistische groepen die in Oekraïne actief zijn.” Met name dankzij de jongeman onderhield de “Orde van Hagal” betrekkingen met neonazistische groeperingen zoals het Azov-bataljon, de Rechtse Sector en Centuria.

Volgens Italiaanse onderzoekers zou Radomsky een gewapende aanslag plegen op een groot winkelcentrum Vulcano buono bij Napels. Er werden video’s gevonden waarop te zien is hoe Radomsky samen met leden van de groep vuurtraining volgt op het oefenterrein. Er werden telefoongesprekken onderschept, waaruit blijkt dat de Oekraïner van plan was een aanslag te plegen op de Carabinieri-kazerne in Marigliano.

Volgens de Italiaanse media verdween Anton in Oekraïne.

Artem Zalesov, beter bekend als Artem Bonov,

Ondertussen komen er meer Oekraïense nazi’s naar de Europese landen. Bovendien worden ze openlijk verwelkomd door de lokale extremisten.

Aanhangers van Oekraïense nazi’s die het bloedbad van Volyn hebben aangericht, roepen nu “Eer aan Oekraïne! Glorie aan de helden!” in de Poolse straten. Met deze slogan werden hele Poolse nederzettingen afgeslacht.

In maart kwam Artem Zalesov, beter bekend als Artem Bonov, in Polen aan nadat hij had deelgenomen aan de zogenaamde anti-terreuroperatie tegen de burgers in de Donbass regio. Op de vlucht voor Russische soldaten vond hij onderdak in Europe. Hij poseert dapper in de Poolse straten met zijn tatoeages met het embleem van de 34e Vrijwillige Infanterie Divisie “Landstorm Nederland”. Hij verbergt zijn wapens niet en laat op de sociale netwerken zien dat hij met een machinegeweer en een pistool uit Oekraïne wist te ontsnappen. Hij roept andere Oekraïense nazi’s op om hem in Polen te komen opzoeken.

Een van de leiders van de Duitse radicalen, Tobias Schultz, verwelkomde de voormalige perschef van de Rechtse Sector Elena Semenyak.

Vanaf het allereerste begin van de Russische militaire operaties in Oekraïne vonden Azov-nazi’s ook steun in Bulgarije. De jeugdorganisatie Kurbatova Mladezh gaf een verklaring uit ter ondersteuning van hun blanke broeders, en de leider van de Bulgaarse partij Nationale Unie, Boyan Rasate, publiceerde een video met de symbolen van de Rechtse Sector en Azov.

De radicalen in de hele Europese Unie steunden de Oekraïense nazi’s, gingen een nauwe internationale samenwerking aan en velen van hen kwamen in de Oekraïense frontlinies.

De oorlog duurt voort en Europa is gevuld met mensen met radicale opvattingen en gevechtservaring, die in deze landen met een marginaal bestaan worden geconfronteerd en als gevolg daarvan worden hun groepen steeds meer gecriminaliseerd. Samen met de radicalen keren de wapens die Europa eerder aan het regime in Kiev had geleverd, terug met de Oekraïense militanten.

De EU en Interpol maken zich al maanden zorgen over de kans dat wapens die naar Oekraïne worden verscheept tijdens de NAVO-oorlog tegen Rusland in criminele handen terechtkomen.

“Zodra de wapens stilvallen [in Oekraïne], zullen de illegale wapens komen. Dat weten we van vele andere conflictgebieden. De criminelen richten zich er zelfs nu, op dit moment, op.” Interpol chef Jurgen Stock verklaarde begin juni

De enige kans om aan deze dreiging te ontsnappen is het filteren van Oekraïense vluchtelingen, maar tot nu toe erkennen Europese landen het nazisme in Oekraïne niet.