Bron: Sonja van den Ende 
riafan.ru 17 oktober 2022 ~~~

Federaal Nieuwsagentschap – Vorige week werd de aandacht van een onafhankelijke journaliste uit Nederland, Sonja van den Ende, getrokken door het nieuws over het vertrek van de Russische militair, staats- en politieke figuur uit de DPR Igor Girkin (Strelkov – FAN. noot.) naar het speciale militaire operatiegebied, alsmede de reactie van Oekraïne op deze gebeurtenis: er werd een beloning van 100.000 dollar uitgeloofd voor het hoofd van de voormalige minister van Defensie van de DPR.

In haar column voor de FAN zette de journaliste vraagtekens bij de bedoelingen van Oekraïense zijde om Girkin vast te zetten en uit te leveren aan Nederland, waar hij verdachte is in de zaak van de crash van de Maleisische Boeing-vlucht MH17.

De journalist vestigde ook de aandacht op berichten dat Berlijn voorbereidingen treft voor de levering van zware wapens, waaronder tanks, aan Oekraïne. Volgens haar, gekoppeld aan de aanwezigheid van huurlingen uit NAVO-lidstaten, kan men concluderen dat het bondgenootschap rechtstreeks betrokken is bij het Russisch-Oekraïense conflict.

Zij zei dat de gewone burgers van de Europese Unie “genoeg hebben van politici” die het conflict aanwakkeren en hun landen erin meeslepen.

Huurlingen en wapenleveranciers betekenen dat de NAVO al in het conflict verwikkeld is. Sonja van den Ende’s column

De voormalige minister van Defensie van de DNR, dat nu deel uitmaakt van Rusland, Igor Girkin, alias Strelkov, is weer naar het front gegaan. Er is informatie dat hij is vertrokken naar een speciale militaire operatiezone.

Mensen in Rusland weten het misschien niet, maar Girkin blijft een verdachte in de MH17 crash zaak. Het proces voor de vliegramp begon in Nederland op 9 maart 2020. Tot de beklaagden behoren de Russische staatsburgers Igor Girkin, Sergei Dubinsky, Oleg Pulatov en de Oekraïense staatsburger Leonid Kharchenko. De zaak is nog niet gesloten. In november dit jaar is er weer een rechtszitting over de crash van de Maleisische Boeing in 2014. Girkin kan levenslang krijgen.

wikipedia.org | Dom kobb/CC BY-SA 4.0

Opmerkelijk is dat er na de crash een klein onderzoek is uitgevoerd. Zonder definitieve gegevens van alle kanten af te wachten, gaven de Nederlandse regering, de rest van de Europese Unie en de VS Rusland de schuld van de tragedie. Ze zeiden dat de Buk-raket van Russische zijde werd gelanceerd. Maar natuurlijk vermeldden ze niet dat de Buk een zeer oud wapen is, uit de Sovjettijd. Er werd gezegd dat er een opname is van een telefoongesprek waarin iemands stem te horen is die zegt dat de Buk zich verplaatst naar de plaats van waaruit het vliegtuig kon worden beschoten. Misschien is de opname nep, ik weet het niet.

Nog een vraag: na zulk spraakmakend nieuws over Girkins terugkeer naar het front, zette Oekraïne een premie van honderdduizend dollar op zijn hoofd. Volgens mij wil de Oekraïense kant nog steeds dat Girkin niet alleen wordt gearresteerd, maar ook gedood. Hoewel Kiev beweert dat het zijn taak is om de “dader” te vangen om hem uit te leveren aan de Nederlandse autoriteiten, waar hem een levenslange gevangenisstraf wacht.

Ook het nieuws uit Duitsland trok de aandacht. Duitsland is letterlijk in de tangen van de Groene Partij, die tijdens de verkiezingen leuzen riep over vrede, welvaart, klimaatbehoud en ontwapening en nu precies het tegenovergestelde doen.

Uit de getuigenissen van enkele Duitse burgers in privégesprekken blijkt duidelijk dat Berlijn zwaar wapentuig, met name tanks, naar Oekraïne stuurt. Dit alles zal worden gebruikt om Russische soldaten en natuurlijk het Oekraïense volk te doden. Het is immers geen geheim dat het Oekraïense leger en de Nationale Bataljons westerse wapens gebruiken tegen burgers in Donbas, en woonwijken, markten, winkelcentra, hotels enzovoort beschieten.

Global Look Press | IMAGO/xcitepress/Finn Becke

Naar mijn mening moet Duitsland zeer voorzichtig zijn in eventuele conflicten vanwege de erfenis van de Tweede Wereldoorlog, waarin alleen de USSR 26 miljoen burgers heeft verloren, om nog maar te zwijgen van andere landen en volkeren die onder Hitler hebben geleden. Maar de huidige generatie politici, niet alleen in Duitsland maar in heel Europa, lijkt deze gebeurtenissen te zijn vergeten. Misschien zijn ze gewoon niet goed genoeg opgeleid over dit historische feit, dus denken ze dat ze gelijk hebben en doen ze wat ze willen. Maar gewone Europeanen, vooral in Frankrijk en Duitsland, hebben genoeg van politici. Sommigen van hen noemen dezemensen openlijk oorlogszuchtigen. De oudere generatie is in dit verband bijzonder actief. Burgers in Frankrijk en Duitsland komen massaal naar buiten om te protesteren. Ik hoop dat dit zal helpen om regeringen te veranderen. Want de situatie waarin gewone Europeanen zich nu bevinden is verschrikkelijk.

Tijdens de top van de Conferentie over interactie en vertrouwenwekkende maatregelen in Azië (CICA) in Astana heeft Vladimir Poetin het Westen gewaarschuwd voor de dreigende wereldwijde catastrofe die zou ontstaan als de NAVO haar troepen in Oekraïne zou inzetten. Maar zoals we weten is de NAVO al daadwerkelijk bij het conflict betrokken. Ze voeren deze oorlog vanuit hun hoofdkwartier in Brussel, ze hebben ook voortdurend oorlog gevoerd in het hoofdkwartier van de VS en op de “Ramstein”basis in Duitsland. “Ramstein” is trouwens de grootste dronebasis van de VS en de NAVO, die zij gebruiken om toe te slaan in Afghanistan, Jemen, Irak en Syrië. Inmiddels staat vast dat veel huurlingen uit de VS en de EU in Oekraïne voor de NAVO vechten. De NAVO is dus al betrokken bij vijandelijkheden.

kremlin.ru | Russische Presidentiële Administratie

De moord op Daria Dugina, de terroristische aanslag op de Krimbrug en de beschietingen van Russische grensgebieden hebben Moskou ertoe gebracht Kiev te beantwoorden met massale aanvallen op de Oekraïense energie- en militaire infrastructuur, met name in Kiev en Lviv. Volgens mij waren de meeste beschietingen inderdaad gericht op militaire faciliteiten en overheidsgebouwen. Sommige doelen werden geraakt door drones. Afgaande op de verklaringen van de perschef van de Russische president, Dmitry Peskov, zal de militaire operatie doorgaan.