Bron: PressTV 16 januari 2024 ~~~

De Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) heeft verdere details onthuld over zijn recente raketaanvallen op anti-Iraanse terroristische bases en spionagecentra in Syrië en de Iraakse regio Koerdistan.

In een nieuwe verklaring die dinsdag werd uitgegeven, zei de IRGC dat de strijdmacht er “met succes” in slaagde raketaanvallen uit te voeren op een spionagecentrum van het spionageagentschap Mossad van het Israëlische regime in de Iraakse Koerdische regio en een verzamelplaats van commandanten en hoofdpersonen die banden hebben met anti-Iraanse terroristische activiteiten, in het bijzonder de Takfiri-terreurgroep Daesh, in de Syrische noordwestelijke provincie Idlib.

De verklaring zei dat er in totaal 24 ballistische raketten werden afgevuurd tijdens de operatie, die allemaal precies de aangewezen doelen raakten en vernietigden.

De IRGC zei dat de strijdmacht vier Kheibar Shekan (fort buster) raketten afvuurde vanuit de Iraanse zuidwestelijke provincie Khuzestan naar Idlib, eraan toevoegend dat vier raketten werden gelanceerd vanuit het westen, en nog eens zeven vanuit het noordwesten van het land naar het spionagehoofdkwartier van de Mossad in Erbil in de Koerdische regio van Irak.

Kheibar Shekan, een derde generatie langeafstandsraket ontwikkeld door de IRGC, heeft een hoge wendbaarheid en wordt aangedreven door vaste brandstof met het vermogen om antiraketschilden te doordringen.

De verklaring zei ook dat er negen raketten werden afgevuurd op locaties van andere terroristische groeperingen in verschillende gebieden van Syrië.

“We verzekeren de machtige en trotse natie van het Islamitische Iran nogmaals dat de offensieve operaties van de IRGC zullen doorgaan totdat er wraak is genomen voor de laatste druppel bloed van onze … martelaren,” merkte de verklaring op.

Lees ook:

IRGC raketten raken anti-Iraanse terroristenbases in Syrië, spionagecentrum Mossad in Iraaks Koerdistan

De Islamitische Revolutionaire Garde vuurt een spervuur van ballistische raketten af op Syrische bases van anti-Iraanse terroristen, Mossad spionagecentrum in Irak.

De raketoperaties van de IRGC werden uitgevoerd in de vroege uren van dinsdag en waren gericht op een basis in Idlib die werd gebruikt als trainingscentrum voor buitenlandse leden van Daesh en de aan de terreurgroep gelieerde tak, Daesh-Khorasan.

Daesh eiste de verantwoordelijkheid op voor twee explosies die bijna 100 mensen doodden en tientallen anderen verwondden bij een herdenking voor Irans top antiterreurcommandant luitenant-generaal Qassem Soleimani in de zuidoostelijke Iraanse stad Kerman op 3 januari.

Vorige maand werd een politiebureau in de zuidoostelijke Iraanse stad Rask getroffen door een andere terroristische aanslag, waarbij 11 politieagenten omkwamen en minstens zes anderen gewond raakten.

De raketten van dinsdag waren ook gericht op Azhi Amin, een hooggeplaatste Koerdische functionaris die banden heeft met de Mossad. Hij was betrokken bij het plannen van terreurdaden door het spionageagentschap van het Israëlische regime in heel Iran, waaronder de moord op de Iraanse nucleaire wetenschapper Mohsen Fakhrizadeh.

Fakhrizadeh, het hoofd van de Organisatie voor Defensieve Innovatie en Onderzoek van het Iraanse Ministerie van Defensie, werd op 27 november 2020 het doelwit van een meervoudige terroristische aanslag in de stad Absard in het district Damavand van de provincie Teheran.

Iran heeft bij talloze gelegenheden de lokale autoriteiten van Iraaks Koerdistan gewaarschuwd dat het de aanwezigheid en activiteiten van terroristische groeperingen langs zijn noordwestelijke grenzen niet zal tolereren, en gezegd dat het land een beslissende reactie zal geven als die gebieden een toevluchtsoord worden voor anti-Teheraanse terroristen.

Sinds september 2022 heeft de IRGC verschillende aanvalsrondes gelanceerd tegen terroristische posities in Iraaks Koerdistan en beloofd de aanvallen voort te zetten totdat de groepen zijn ontwapend.

Topfoto: De gecombineerde foto’s tonen brokstukken van een terroristische basis die is vernietigd door de aanvallen van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) op de noordwestelijke provincie Idlib in Syrië op 16 januari 2024. (Via sociale medianetwerken)


Gerelateerd (berichten in subarchief ‘middenoosten’):