Bron:Kurt Nimmo, 
kurtnimmo.substack.com  11 maart 2023(EN)
uncut-news.ch 13 maart 2023 (DE)~~~

Subversieve operaties kunnen over het algemeen worden onderverdeeld in drie onderling samenhangende categorieën: Oprichting van frontorganisaties en infiltratie en manipulatie van bestaande politieke partijen. Infiltratie van de strijdkrachten, de politie en andere staatsinstellingen. Oprichting, infiltratie en manipulatie van belangrijke niet-gouvernementele organisaties (ngo’s).

De “protesten” in Georgië volgen het subversiemodel van het State Department.

Laten we eens kijken naar USAID, de United States Agency for International Development.

Het eerste wat je moet weten: Het agentschap rapporteert aan Buitenlandse Zaken. Haar pr-missie is “internationale ontwikkeling”. Dit is een code voor het bevorderen van regimeverandering en het ondermijnen van gekozen regeringen die niet voldoen aan de neoliberale agenda.

Tweede punt: USAID is in feite een onderdeel van de CIA-activiteiten. David H. Price documenteert in zijn Cold War Anthology: The CIA, the Pentagon, and the Growth of Dual Use Anthropology hoe “activisten” die voor USAID werken nuttige informatie doorgeven aan de CIA.

Bovendien, aldus voormalig USAID directeur John Gilligan, diende het agentschap “als een soort graduaatschool voor CIA agenten” en “veel AID kantoren waren van boven tot onder geïnfiltreerd met CIA mensen”. Gilligan voegde eraan toe: “Het idee was om agenten te infiltreren in elk soort activiteit die we overzee hadden; overheid, vrijwilligers, religieus, elk soort.”

Ten derde werd het USAID Office of Public Safety (OPS) in 1974 gesloten nadat James Abourezk, een senator uit South Carolina, onthulde dat OPS betrokken was bij het trainen van Latijns-Amerikaanse politie om activisten te martelen. In het openbaar werd OPS gerechtvaardigd als bestrijding van corruptie en bevordering van professionalisme. In werkelijkheid was het een volmacht voor de CIA. (Zie “Teaching Torture: The Death and Legacy of Dan Mitrione“, Brett Wilkins, Antiwar.com, 11 augustus 2020).

Ten vierde financierde USAID in 2021 (voor 39 miljoen dollar) de Ecohealth Alliance, een groep die opkomende virussen bestudeert. President Trump sloot de operatie nadat bekend werd dat het samenwerkte met het Wuhan Institute of Virology. Ecohealth Alliance financierde “gain of function” experimenten.

Vijf: Informatie over het louche en illegale gedrag van USAID dook even op toen werd ontdekt dat het agentschap in Cuba een nep-platform voor sociale media had opgezet. “Ogenschijnlijk bezig met volksgezondheid en maatschappijleer, richtten haar medewerkers zich actief op mogelijke dissidenten,” meldde Wired in 2015.

Vandaag [4 augustus 2014] berichtte de Associated Press dat USAID in Cuba een programma steunde dat Latijns-Amerikaanse jongeren naar het eiland bracht om zogenaamd politieke dissidenten aan te wakkeren. De jongeren uit Costa Rica, Venezuela en Peru reisden naar Cuba en deden zich voor als toeristen of gezondheidswerkers die workshops over HIV-preventie gaven, maar in werkelijkheid wilden ze activisten van de oppositie opleiden. (Zie “With HIV regime-change ruse in Cuba, another black eye for USAID“, Whitney Eulich, The Christian Science Monitor).

Zes: Volgens de Council on Hemispheric Affairs geeft een buitengewoon uitgelekt document een kijkje in de omvang en complexiteit van het plan van de Amerikaanse regering om zich te mengen in de interne aangelegenheden van Nicaragua in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2021 en daarna. USAID heeft een oproep gedaan voor aannemers die geïnteresseerd zijn in infiltratie in Nicaragua na de verkiezingen van 2021.

De recente escalatie van de interventie begon onder het presidentschap van Obama en werd voortgezet onder Trump, hoewel de motivatie waarschijnlijk meer te maken heeft met de aanhoudende bezorgdheid van de Amerikaanse regering over het succes van het ontwikkelingsmodel van de regering Ortega sinds deze in 2007 aan de macht kwam en een decennium van hernieuwde sociale investeringen begon.

Zeven: In 1966 richtte USAID het Bevolkingsbureau op. De eerste directeur was Reimert Thorolf Ravenholt. “Hij behield de post tot 1979 en gebruikte die om een wereldwijd imperium van in elkaar grijpende bevolkingscontroleorganisaties te creëren, die met miljardenbudgetten werkten om het bestaan te onderdrukken van mensen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken als ongewenst werden beschouwd,” schrijft Robert Zurbin voor The New Atlantis. (Cursivering toegevoegd.)

“Ravenholt aarzelde ook niet om enorme hoeveelheden onbewezen, niet-goedgekeurde, defecte of verboden anticonceptiemiddelen en intra-uteriene hulpmiddelen (IUD’s) op te kopen en deze voor gebruik door zijn onderaannemers van de bevolkingscontrolebeweging te verspreiden onder miljoenen nietsvermoedende vrouwen in de derde wereld, van wie velen leden of stierven als gevolg daarvan.”

Ten achtste heeft USAID het voortouw genomen bij talloze kleurenrevoluties. “Overal waar een staatsgreep, een kleurenrevolutie of een regimeverandering ten gunste van de Amerikaanse belangen plaatsvindt, is USAID er met zijn stromen dollars,” schrijft Eva Golinger, een Venezolaans-Amerikaanse advocate, schrijfster en journaliste. (Zie “Kleurenrevoluties: A new form of regime change, made in USA“, gepubliceerd door WikiLeaks).

Het recept is altijd hetzelfde. Studenten- en jeugdbewegingen gaan voorop met een fris gezicht en verleiden anderen om mee te doen, alsof het nu in de mode is, een cool ding om te doen. Er is altijd een logo, een kleur, een marketingstrategie. In Servië ging de groep OTPOR, die de omverwerping van Slobodan Milosevic leidde, de straat op met T-shirts, posters en vlaggen met daarop een zwart-witte vuist, hun symbool van verzet. In Oekraïne bleef het logo hetzelfde, maar de kleur veranderde in oranje. In Georgië was het een roze vuist, en in Venezuela zijn de handen open in plaats van een gesloten vuist, in zwart en wit, om een beetje variatie aan te brengen.

Golinger voegt eraan toe: “Het zijn altijd dezelfde organisaties die financieren, trainen en adviseren: USAID, NED, IRI, NDI, Freedom House, AEI en ICNC.”

Dit patroon wordt nu herhaald in de straten van Tbilisi, Georgië.

In 2020 schreef de NAVO het volgende,

USAID/Georgië heeft een nieuwe Country Development Cooperation Strategy (CDCS) onthuld om de bijstand aan Georgië tot 2025 in goede banen te leiden. Volgens de nieuwe strategie zal USAID een strategisch partnerschap met Georgië aangaan op zijn weg naar zelfredzaamheid [neoliberale dienstbaarheid] en helpen de Euro-Atlantische integratie te bevorderen [waarbij specifiek wordt gekeken naar de Kaukasus en Centraal-Azië] en het land beter bestand te maken tegen kwaadaardige invloed [gedefinieerd als diplomatieke, economische en veiligheidsinitiatieven met de Russische Federatie].

Dit is slechts een korte lijst. Om alle subversieve activiteiten van USAID op te sommen, zouden we een boeklengte monografie nodig hebben.

Wees gerust, USAID is niet in Georgië om “democratie” te bevorderen. Het is er om de regering te ondermijnen, die volgens Samantha Power en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onvoldoende pro-Oekraïens en anti-Russisch is.

Het enige verschil is dat de neo-conservatieve Vicky Nuland deze keer niet aan de zijlijn van de geënsceneerde demonstraties staat om koekjes uit te delen.