Bron: Hall Turner,
halturnerradioshow 15 mei 2023 ~~~

Oekraïne heeft moeten besluiten ROBOTS te gebruiken om brandslangen naar de resten van een munitieopslagplaats te dragen, die vorige week door Russische raketten is opgeblazen, omdat de opslagplaats voor ongeveer 500 miljoen dollar aan door Groot-Brittannië geleverde verarmd uranium tankgranaten bevatte, die radioactieve en giftig uraniumstof over het hele gebied verspreiden.

Het giftige Uranium stof is zo overheersend, dat menselijke brandweerlieden zich niet op het terrein durven te begeven.

De brand op de plaats van een raketaanval op een militaire opslagplaats in Khmelnitsky wordt geblust door robots, op afstand.

Tankgranaten met verarmd uranium (DU) werden geleverd door de Britten, ondanks expliciete waarschuwingen van Rusland dat dergelijke munitie, indien gebruikt door Oekraïne, zou worden behandeld als een “vuile bom”-aanval op Rusland, die een Russisch antwoord zou ontketenen met zijn eigen radioactieve wapens! Toch stuurden de Britten de munitie met verarmd uranium toch.

De ironie is, dat Groot-Brittannië, in zijn ijver om Oekraïne te bevoorraden, uiteindelijk verantwoordelijk is voor de radioactieve besmetting van zijn “bondgenoot” Oekraïne! Als Groot-Brittannië naar de waarschuwing van Rusland had geluisterd, zouden de granaten er niet zijn geweest.

Hoewel de stralingsniveaus omhoog zijn “gepiekt” sinds het munitiedepot werd getroffen, zijn ze niet gevaarlijk hoog, en zullen ze dat ook niet worden. Verarmd uranium geeft heel weinig straling af. Hier zijn de stralingswaarden voor die stad:

Het grote probleem met verarmd uranium is dat de stof OOK . . . giftig is. Het inademen ervan garandeert bijna longkanker en andere kwalen. Als het weer de DU in de grond spoelt, vervuilt het grondwater, waardoor de watervoorziening in het gebied voor decennia wordt vergiftigd.

Bovendien lijden zwangere vrouwen die aan DU worden blootgesteld, aan miskramen en afschuwelijke geboorteafwijkingen van kinderen die ze voldragen.

De wind in deze stad zal het uraniumstof naar andere steden en dorpen benedenwinds vervoeren.

Stralingspatroulles ingezet

Er lopen patrouilles met stralingmeters (dosimeters) in de stad. Metingen van de stralingsachtergrond worden uitgevoerd “op ongewone plaatsen”. Werden ze vroeger verricht in het gebied waar het munitiedepot van Khmelnytsky zich bevond (Neteshyn en omgeving), nu worden ze verricht in het regionale centrum, in het westen van de regio en in Ternopil. Bij het militaire magazijn aangekomen, waaide de wind in westelijke richting. De autoriteiten zwijgen over het werk van de patrouilles.

“Mijn vrienden uit Oekraïne meldden dat er paniek heerst onder de westoekraieners. Ze verzamelen spullen en vluchten weg uit Khmelnitsky, en uit Lviv en Ternopil. Van overal waar Oekraïense militaire eenheden zijn, magazijnen, reparatiewerkplaatsen. Plaatselijke bewoners fluisteren dat het ontplofte magazijn in Khmelnitsky tot de nok toe gevuld was met granaten met verarmd uranium. En mijn bronnen bevestigen dit,” schrijft politiek wetenschapper Yuri Kot.

Na de explosie werd in de stad een toename van de gammastraling geregistreerd. De uitstoot blijft toenemen. Aangezien verarmd uranium een relatief kleine dosis gammastraling afgeeft, duidt de huidige stijging op de vernietiging van een zeer grote voorraad munitie, waardoor uraniumstof in de lucht terechtkwam.

Mijn eerdere berichtgeving over de Stralingspiek met video van de oorspronkelijke explosie van de Russische raketten die insloegen, kunt u HIER lezen.