Bron: Sonja van den Ende devend.online 4 december 2022 ~~~

Europa is nooit gestopt met fascisme en kolonialisme, het heeft het gemoderniseerd en gefrustreerd als het nu is met opkomende landen en een multipolaire wereld, richt het zijn pijlen op het eigen volk. Met de achterliggende gedachte dat wanneer hun Grote Reset-plan aan de hele wereld wordt gepresenteerd, mensen uit wat zij ontwikkelingslanden noemen deze trend willen volgen en hun levensstijl willen volgen.

Europa heeft een lange geschiedenis van fascisme en heeft veel Afrikaanse en Arabische landen gekoloniseerd, met verschrikkelijke gevolgen voor de landen en hun inwoners, waarbij ze moorden hebben gepleegd en de landen van hun rijkdom hebben beroofd.

Het kolonialisme duurt tot op de dag van vandaag voort, denk aan Irak, Syrië, Libanon, Mali en Libië, totaal verwoest en geplunderd door de VS en bondgenoten. […]

Nu willen deze moderne fascisten Oekraïne opnemen in hun grote moderne Europese rijk (EU) en Rusland op de knieën dwingen onder beschuldiging van fascisme; natuurlijk zijn ze zelf fascistisch!

De zogenaamde linkse partijen in Europa, van oudsher socialisten, denken dat ze nog steeds socialistisch zijn, maar dat hebben ze achter zich gelaten; ze hebben fascistische trekjes gekregen net als bijna alle andere politieke partijen van zogenaamd links tot rechts.

Toen socialisten en sociaaldemocraten hun achterban, de arbeidersklasse, verraadden en oorlogen begonnen tegen landen in het Midden-Oosten en nu tegen Rusland, hebben zij hun socialistische idealen verraden en zijn zij mede verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden. Ook het verraad van de arbeidersklasse staat ver af van hun idealen.

Zijn het Wereld Economisch Forum (WEF) en zijn leider Klaus Schwab de nieuwe fascisten?

Ik denk dat je kunt stellen dat hij een moderne fascist is. Hij en zijn club willen de wereld resetten, zonder de goedkeuring van het volk, wat het democratische criterium behoort te zijn. Maar deze club praat met elkaar in dure plaatsen als Genève in Zwitserland, waar gewone burgers alleen maar van kunnen dromen, deze club dicteert regeringen wat ze moeten doen, ik zie dit als modern fascisme!

Het vervolg op zijn Great Reset is de Great Swindle van Joe Allen
( Killing Us Softly: Klaus Schwab’s “Great Narrative” For The Global Borg – vk.com )

Het kenmerk van een fascistische staat is een leider en zijn ondergeschikten. De leider speelt een cruciale rol en is overal vertegenwoordigd. Na de verovering van Irak na de 1e Golfoorlog sprak George Bush Sr. van een nieuwe wereldorde en die zien we nu voor onze ogen in de Westerse wereld ontvouwen!

Natuurlijk zullen Herr Schwab en de nieuwe geschoolde elite van de bizarre WEF-club, die bijna alle regeringen van de wereld hebben geïnfiltreerd, dit ontkennen. Ze zullen beweren dat ze het beste willen voor de mensheid. Zonder zich af te vragen wat de mensheid eigenlijk wil!

Een ander kenmerk van het “oude” fascisme, maar ook van het moderne fascisme, is oorlogvoering. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, maar de belangrijkste is het innemen van ruimte (EU) en het behandelen van andere volkeren als minderwaardig, zoals nu gebeurt met de Russische bevolking, eerder gebeurde het met de Arabische bevolking die hun moderne fascistische oorlogen van de laatste 20 jaar in het Midden-Oosten doorstond, daarvoor het Joodse volk en lang geleden het Afrikaanse en Indiase volk. Een verhaal zonder einde!

Natuurlijk wordt deze bizarre club gesponsord door de rijken zoals Bill Gates, Rockefeller, koningshuizen in Europa en anderen, die zich superieur voelen aan het volk.

De politici, op twijfelachtige wijze gekozen door het volk, moeten deze club gehoorzamen en hun plannen uitvoeren, of ze dat nu leuk vinden of niet. Zij zijn geen verantwoording schuldig aan hun kiezers, maar aan de Europese Unie aan het WEF. Het WEF is op zijn beurt verantwoording schuldig aan de rijken der aarde! Een bizarre vertoning!

Een goed voorbeeld is de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock die in een domme verklaring aankondigde dat ze Oekraïne zal blijven verdedigen en geld zal geven ongeacht wat haar kiezers denken!

Foto: Annalena Baerbock Cartoons en Strips – grappige plaatjes van CartoonStock

De politieke partij De Groenen kan de meest fascistische van de hele EU genoemd worden. Hun voorspellingen over het einde van de wereld als gevolg van de klimaatverandering hebben de vorm aangenomen van een cultus waar kwetsbare jongeren zichzelf op straat lijmen en doden veroorzaken in het verkeer, schilderijen besmeuren en geen kinderen willen omdat het einde van de wereld in zicht is. Bizar, maar onbewust vervullen ze een agendapunt van het WEF, namelijk ontvolking. Hun icoon is de autistische Greta Thunberg. Een tiener met een psychische stoornis wordt gebruikt, zoals ze eerder in Syrië kinderen gebruikten.

Nederland is de proeftuin van het WEF.

Nederland is de proeftuin van het WEF. Alle plannen die u openlijk op de website van het WEF kunt lezen, worden in Nederland getest.

Premier Mark Rutte, ooit een liberaal en nu trekjes van een Groene totalitaire leider, verkondigt klimaatverandering, vernietiging van boeren, voordat hij totalitaire lockdowns, avondklokken en geweld tegen zijn eigen bevolking instelt!

Hij klampt zich angstvallig vast aan zijn machtspositie met de gedachte dat hij misschien ooit verantwoordelijk zal worden gehouden voor het steunen van oorlogsmisdaden in Irak, Afghanistan, Libië en Syrië. Maar voorlopig is hij bang voor zijn eigen bevolking, vooral de boeren en de anti-vaxxers die in Nederland “wappies” worden genoemd.

Laten we afwachten of deze fascistische ideologie en dit moderne fascisme door de bevolking zal worden geaccepteerd. Als dat het geval is wordt Europa een afgesloten continent met oorlogszuchtige en fascistische ideeën waar de bevolking wordt opgesloten achter een digitale nieuwe Berlijnse muur!

Topfoto: Futurism and Fascism Strange Bedfellows exhibition | behance.net

Sonja van den Ende is een Nederlands Journalist, die verslag doet van de Oekraiense misdaden tegen het eigen volk, de escalatie en de militaire operatie in de Donbass. Eerder heeft ze ons met haar verslagen geinformeerd over de westere proxy-oorlog tegen Syrie. Sonja woont momenteel in Moskou.