Heeft Generaal Surovikin’s een geheim plan?

Bron: Sonja van den Ende 
freesuriyah 11 november 2022 ~~~

Surovikin’s Secret Plan (tsargrad.tv): De opperbevelhebber van de speciale operatie, Sergei Surovikin, zei dat de tijd was gekomen om “moeilijke beslissingen” te nemen over Kherson, waar hij eerder voor gewaarschuwd had. Het is zijn mening dat wat ons vandaag een ondenkbare nederlaag lijkt, de overwinning zal versnellen.

De “moeilijke beslissingen” zijn genomen. Russische troepen worden gedwongen zich terug te trekken uit Kherson, de hoofdstad van een nieuwe regio van Rusland, die een maand geleden tot Russisch grondgebied is geworden, de bewoners van deze regio hebben d.m.v. een democratisch referendum voor aansluiting met Rusland gestemd, net als in 2014 de bevolking van de Krim daarvoor gekozen heeft!

Velen waren er zeker van dat Rusland zo’n stap nooit zou zetten. In de eerste plaats omdat het de grootste klap zal zijn voor het imago van Rusland dat vrijwillig Kherson aan de “vijanden” geeft, zonder een gevecht, zomaar gewoon terugtrekken!

Het is toch Russisch grondgebied is het argument en ja ik was net als alle anderen ontgoocheld en kon het bijna niet geloven en het was niet duidelijk waarom dit had moeten gebeuren, als een dergelijk scenario misschien had kunnen worden voorzien of voorkomen.

Maar is dat ook zo? Kherson is gelegen aan de Khakova dam, die de watervoorziening voor het hele gebied is en ook de Krim. Het zou een grote humanitaire ramp geweest zijn als de Oekraïners deze dam hadden opgeblazen, duizenden burgers en soldaten zouden verdronken zijn, daarnaast een grote ecologische ramp!

Nu is de Oekraïners deze mogelijkheid ontnomen en leven zij in een “korte” roes van de overwinning! Die niet lang zal duren! Een tactische zet met een humanitair gezicht van de Russische legerleiding!

Deze valse beweringen zijn door Pseudo experts in Nederland en de hele EU gegeven:

“Het Russische leger heeft volgens de Oekraïense veiligheidsdienst al in april explosieven op de dam aangebracht. Het opblazen zou de Oekraïense opmars in de regio moeten breken, zegt Oost-Europadeskundige Bob Deen van het Instituut Clingendael. “Daardoor belemmer je de Oekraïense strijdkrachten op de westoever. Ook wordt de verbrede Dnepr vervolgens een zeer makkelijk verdedigbare grens.”

Ze zaten wederom fout met hun ‘analyses’, Rusland heeft niets opgeblazen, maar zich teruggetrokken, de Psyop (Psychologische oorlogsvoering) van de het Westen, waarbij de Oekraïners/NAVO de dam zouden opblazen, is mislukt!

De regionale autoriteiten van Kherson kondigde namens het Russische leger aan dat de burgerbevolking naar de linkeroever (oostelijk van de river) moet evacueren – en naar Rusland zou moeten vertrekken (niet gedwongen ze konden ook naar Oekraïne gaan of achterblijven).

Sergei Surovikin zei aan het begin van de vergadering aan minister Shoigu het volgende:

“We weerstaan met succes alle pogingen tot het offensief van de vijand. Tijdens het afweren van de aanvallen in deze gedurende de periode van augustus tot oktober, verloren de strijdkrachten van Oekraïne meer dan 9,5 duizend soldaten gedood of gewond, meer dan 200 tanks, 500 BMP’s, ongeveer 600 voertuigen en meer dan 50 artillerie en mortieren. Onze verliezen zijn zeven tot acht keer minder dan die van de vijand.”

Maar toen veranderde zijn toon. Hij zei dat het commando in de eerste plaats denkt aan het leven van onze militairen. Vervolgens, dat de vijand ‘lokale autoriteiten, scholen, ziekenhuizen en andere maatschappelijk belangrijke voorzieningen en burgers aanvalt, die nu naar de andere oever van de Dnjepr worden geëvacueerd. Een humane beslissing van wat het Westen “de slachter” van Syrië noemt!

Foto: Mirjam ©Photo

Ten eerste was er een zeer ernstige dreiging dat onze grote operationele (soldaten eenheid) groep in dat gebied zou verdrinken doordat de Oekraïners plannen hadden om de Kakhovka-dam te vernietigen. Daarom worden nu ook de burgers geëvacueerd. Sommigen besloten te blijven, op eigen verantwoordelijkheid. De rivier de Dnjepr is een machtig obstakel.

Oekraïne had al grote verliezen geleden bij de aanval op Kherson, onsuccesvol, maar ze deinzen er niet voor terug de dam op te blazen! Dus besloten we ons terug te trekken op het moment dat het ons goed uitkomt.

Aldus de Russische legerleiding

Een ander aspect van de terugtrekking is dat er nieuwe gemobiliseerde troepen en vrijwilligers naar het front gestuurd gaan worden, met training en uitrusting. De uitvoering heeft tijd nodig!

Rusland is het grootste land ter aarde en de afstanden zijn immens, zoals ik zelf ervaar en moet lachen om de afstanden in het piepkleine landje Nederland! Sommige van de rekruten moeten van 6000 kilometer of verder komen!

Volgens de militaire eenheden in Kherson moet niemand de illusie hebben dat Rusland wordt verslagen, wat velen in het Westen ook graag zouden willen. De nederlaag van Rusland betekent dat het ophoudt te bestaan. Dit gaat volgens de Russen hier nooit gebeuren! Ondenkbaar, het Westen snapt niet meer wat het betekent om “vaderlandsliefde” te hebben!

“De Russen zullen niet ten onder gaan zonder gevecht. En in dat gevecht zou ik niet graag in de huid van onze vijanden zitten” zijn de woorden van een Russische soldaat in Kherson. “We zullen niet falen. Wees gerustgesteld. Al die psyops-groepen zullen er spijt van krijgen dat het ze het zover hebben laten komen om Rusland uitgedaagd te hebben. De wereldvrede staat op het spel, door hun ondoordachte en criminele gedrag”!

Momenteel is er een groepering van het Russische leger in Wit-Rusland . Vanaf het begin van de Speciale Militaire Operatie (SMO) waren er al troepen binnengekomen – en zeer snel rukten ze op tot diep in het door de Oekraïense leger en milities (NAVO huurlingen) bezette gebied. Later trokken ze zich terug omdat er vanuit het Westen (Turkije) geroepen werd om vredesonderhandelingen; die op niets uitliepen, het Westen wil geen vrede. Een tweede keer terugtrekken aan deze grens zal waarschijnlijk niet gebeuren!

Foto: Wikipedia

De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft het dreigingsniveau voor terroristische aanslagen verhoogd wegens spanningen aan de grens. Oekraïne vreest dat Wit-Rusland en Rusland voorbereidingen treffen voor een nieuwe aanval in het noorden. Dit zou zomaar kunnen gebeuren natuurlijk. Er gaat immers ook een dreiging van Polen uit, die ook aspiraties heeft in Oekraïne en volgens laatste berichten zal de VS daar een nieuw commandocentrum openen, net als dat in Wiesbaden! Het plan lag er trouwens al in 2017!

De vijand zal zich volledig moeten verantwoorden voor Kherson. En – ja, laten we afwachten wat Surovikin’s “geheime plan” is. We zullen het zeker gaan zien de komende weken en maanden!

Topfoto: Tsargrad TV. Generaal Surovikin wordt in het Westen slechts aangeduid als de “slachter” van Syrië. Maar het Westen speelt nu eenmaal graag op de “man”!


Volg Sonja op: