Bron: Carlos Arellan
redradiove 21 april 2021 (SP)
orinocotribune 22 april 2021 (EN) ~~~

De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot het parlement een duidelijke boodschap aan het Westen overgebracht: verwar de terughoudendheid van Moskou niet met zwakte.

Tegen degenen die proberen manoeuvres tegen het land uit te voeren, zei hij: “Organisatoren van provocaties die onze kernveiligheidsbelangen bedreigen, zullen spijt krijgen van wat ze hebben gedaan zoals ze lange tijd nooit ergens spijt van hebben gehad.”

De Russische leider vermeldde dat het Westen de stabiliteit in de wereld bedreigt met het gebruik van sancties, en dat deze en andere methoden om buitenlandse wil op te leggen “veel gevaarlijker worden”.

Poetin noemde de voorliefde van sommige regeringen om Rusland van wandaden te beschuldigen een soort sport, of een gevaarlijke zwakte.

Een van de meest welsprekende exponenten van deze russofobie is de regering van Joe Biden in de VS. In het meest recente hoofdstuk van dit drama beschuldigde de Amerikaanse president zijn ambtgenoot ervan een “moordenaar” te zijn en keurde hij sancties tegen Moskou goed wegens vermeende inmenging in de presidentsverkiezingen van 2020 ten voordele van Trump.

Gezien de escalatie van de spanningen in het Westen tegen Rusland, maakte Poetin duidelijk dat Rusland nu voor eigen rekening een rode lijn zal trekken in de betrekkingen met andere landen.

Afwijzing van buitenlandse inmenging

Poetin sprak zich ook uit tegen verstorende acties van het Westen in andere landen. Hij benadrukte dat buitenlandse mogendheden met gewelddadige plannen hebben ingegrepen om de regeringen van Venezuela, Oekraïne en Wit-Rusland omver te werpen.

“Je mag elke mening hebben over bijvoorbeeld de voormalige president van Oekraïne – Janoekovitsj – of Maduro in Venezuela, en elk standpunt hebben over de president van Wit-Rusland, maar de praktijk van het ensceneren van staatsgrepen en het plannen van politieke moorden, ook op hooggeplaatste ambtenaren, overschrijdt alle grenzen,” zei de Russische president tijdens zijn toespraak.

Het buitenlands beleid van Rusland, temidden van het Amerikaanse unilateralisme en Europa, is een noodzakelijk tegenwicht geworden voor de agenda van geweld en economische oorlogsvoering die door Washington en Brussel wordt gevoerd.

Poetins standpunt was een beschaafde uitdrukking van de eis tot vreedzame coëxistentie tussen naties, een essentieel ideaal dat in elke fase van het verval van de Amerikaanse hegemonie wordt ondermijnd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *