Bron: caitlinjohnstone  op 
caitlinjohnstone.com  1 mei 2019 ~~~ 

Na zeven jaar opsluiting in de Ecuadoriaanse ambassade om een Amerikaanse uitlevering te voorkomen, is oprichter Julian Assange van WikiLeaks veroordeeld tot 50 weken gevangenis op basis van een volledig valse veroordeling voor een borgtocht-overtreding.

Sky News-verslaggever Jordan Milne live-tweeted over de gebeurtenissen terwijl ze zich ontvouwden en meldde dat de verdediging van Assange stelde dat zijn vrees voor uitlevering en foltering door de Amerikaanse regering gegrond was. Zijn leven in de Ecuadoriaanse ambassade en de fysieke en psychologische schade die daarmee gepaard ging, werden beschreven, waaronder een verslechterde gezondheid en depressie. De rechter verwierp zijn volledige verdediging en legde hem bijna de strengste mogelijke straf op.

“Uw voortdurende verblijf in de ambassade heeft een concentratie van middelen en uitgaven van £ 16 miljoen aan belastinggeld noodzakelijk gemaakt om ervoor te zorgen dat u, als u wegging voor het gerecht werd gebracht”, zei rechter Deborah Taylor aan Assange bij zijn veroordeling.

Dit is onzin. Assange’s verblijf bij de ambassade kost de belastingbetaler geen enkele cent; het was de beslissing van de Britse regering om de klok rond te patrouilleren bij de ambassade, met politie die orders had om Assange te arresteren over een kleine borgtocht fout. Het was de beslissing van de Britse regering om de Zweedse regering ervan te overtuigen haar onderzoek in 2013 niet te laten vallen, zodat het de agenda kon vervolgen om Assange te arresteren voor Amerikaanse uitlevering. De residentie van Assange kostte de Britse belastingbetalers niets; de agenda om een ​​journalist gevangen te zetten en uit te leveren voor het publiceren van feiten is wat de belastingbetalers £ 16 miljoen kosten. Er is slechts één enkele reden dat de Britse regering het gepast achtte om 16 miljoen pond belastinggeld aan patrouilles voor die ambassade uit te geven, en het was niet omdat ze echt, echt een hekel hebben aan borgtochtovertredingen.

Nee, de enige echte reden waarom de Britse regering het redelijk vond om £ 16 miljoen te investeren in het patrouilleren voor de Ecuadoriaanse ambassade is omdat het een agenda had om de Amerikaanse oorlogsmachine te helpen iemand te straffen die het in verlegenheid bracht. En nu worden de kosten van die Britse overheidsagenda gebruikt om bijna een jaar gevangenschap te rechtvaardigen na jaren van willekeurige detentie.

WikiLeaks

@wikileaks
Julian Assange's sentence, for seeking and receiving asylum, is twice as much as the sentencing guidelines. The so-called speedboat killer, convicted of manslaughter, was only sentenced to six months for failing to appear in court.

4,288 1:57 PM - May 1, 2019

Twitter Ads info and privacy
3,084 people are talking about this

“De veroordeling van Julian Assange, voor het zoeken en ontvangen van asiel, is tweemaal zo hoog als de richtlijnen voor die veroordeling,” tweette WikiLeaks. “De zogeheten speedboot moordenaar, veroordeeld voor doodslag, werd slechts veroordeeld tot zes maanden omdat hij niet voor de rechtbank verscheen.”

De borgtocht-overtreding veroordeling zelf is volledig onwettig. Zoals geleerde en WikiLeaks voorstander zijn, verklaart Simon Floth, onder Brits recht, dat borgtocht alleen wettelijk geschonden wordt, indien er niet wordt voldaan aan de borgtocht voorwaarde “zonder redelijke reden”, waar het mensenrecht om asiel te zoeken zeker onder valt. De Britse regering zelf was duidelijk niet overtuigd van zijn eigen autoriteit om iemand die onder politiek asiel was, in staat van beschuldiging te stellen voor een overtreding op borgtocht, en wachtte een volle negen dagen voordat het een aanhoudingsbevel uitvaardigde in 2012.

Nadat de Zweedse regering in 2017 besloot haar onderzoek naar aanranding te staken zonder een aanklacht in te dienen, probeerde het juridische team van Assange vorig jaar het bevel te laten vervallen. De rechter in die zaak, Emma Arbuthnot, blijkt toevallig te zijn getrouwd met de voormalige minister van Defensie van Tory en regerings disciplinair James Arbuthnot, die diende als directeur van Security Intelligence Consultancy ‘SC Strategy Ltd’ met een voormalig hoofd van de MI6. Arbuthnot weigerde het verzoek van Assange met extreme vitriool, ondanks het argument dat de Britse wet bepalingen bevat die toestaan ​​dat de tijd dat hij al onder huisarrest had gediend tot veel meer tijd zou tellen dan zou worden gediend voor het overtreden van borgtocht.

WikiLeaks

@wikileaks
Julian Assange's sentence is as shocking as it is vindictive. We have grave concerns as to whether he will receive a fair extradition hearing in the UK. 4,463 1:25 PM - May 1, 2019 Twitter Ads info and privacy
2,763 people are talking about this

Dit alles verbleekt natuurlijk in vergelijking met de veel ernstiger dreiging waarmee Assange morgen te maken krijgt, wanneer zijn hoorzitting voor Amerikaanse uitlevering begint.

De aanklacht in de VS die Assads uitleveringsverzoek vergezelt, is nog meer nep dan de borgsom beschuldiging; een her-interpretatie van standaard journalistieke praktijken zoals bronbescherming, om een ​​aanklacht in te stellen die de regering-Obama weigerde te vervolgen op basis van hetzelfde bewijsmateriaal, uit angst om de persvrijheid in gevaar te brengen. Assange is beschuldigd van “samenzwering” om Chelsea Manning te helpen opsporing te voorkomen, terwijl ze bewijs van Amerikaanse oorlogsmisdaden en misdaden lekt, iets wat elke onderzoeksjournalist die lekken publiceert zou doen. De aanklacht is een reeks woorden die zijn ontworpen om standaard journalistieke praktijken te verdraaien tot net genoeg van een misdaad om Assange op ‘Amerikaanse bodem’ te krijgen voor ‘niet-politieke’ redenen.

Zoals Pentagon Papers advocaat James Goodale uitlegt: “Onder het VS-VK uitleveringsverdrag, kan men niet worden uitgeleverd door het Verenigd Koninkrijk indien de uitlevering voor” politieke doeleinden “is.” Zodra hij op Amerikaans grondgebied is, kunnen er veel ernstiger beschuldigingen worden toegevoegd die dan inderdaad van een zeer politieke aard zijn. Als dat gebeurt, zal Assange niet de vijf jaar achter de tralies doorbrengen, de maximale strafmaat voor computerovertredingen, hij zal tientallen jaren spenderen.

“Ik denk niet dat Julian vijf jaar in de gevangenis zit, ik denk dat hij waarschijnlijk 50 jaar in de gevangenis zit,” zei CIA-klokkenluider John Kiriakou, en voegde eraan toe: “Ik denk dat er nog veel meer aanlachten zijn voor Julian. Ik zou een vervangende aanklacht verwachten, mogelijk met inbegrip van de aanklacht van spionage.’

Er bestaat simpelweg niet zoiets als een eerlijk proces voor nationale veiligheid in het oostelijke district van Virginia, waar Assange naartoe gaat als het wordt uitgeleverd aan de VS.

“Geen enkele nationale veiligheidsverdediger heeft ooit een zaak in de EDVA gewonnen,” zei Kiriakou tegen RT over de arrestatie van Assange. “In mijn geval vroeg ik rechter Brinkema om 70 documenten te declasseren die ik nodig had om mezelf te verdedigen. Ze weigerde alle 70 documenten. En dus had ik letterlijk geen verdediging voor mezelf en moest ik een pleidooi houden. ‘

“Hij zal en kan geen eerlijk proces krijgen,” zei Kiriakou tijdens een Unity4J wake toen Assange nog op de ambassade was. “Het is onmogelijk, omdat het spel beladen is. En iedereen weet wat er zal gebeuren als hij terugkeert naar het oostelijke district van Virginia. Dit is hetzelfde advies dat ik Ed Snowden gaf: kom niet naar huis, want je kunt hier geen eerlijke rechtszaak krijgen. Julian heeft niet de keus, en dat bevreesd mij nog. ‘

Daarom is het noodzakelijk voor iedereen die staat voor de waarheid, persvrijheid en overheids-verantwoordelijkheid, om zich met hand en tand tegen het uitleveringsverzoek te verzetten, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Australiërs zouden hun regering moeten dwingen om tussenbeide te komen bij Amerikaanse uitlevering, Britten zouden hetzelfde moeten doen, en Amerikanen zouden hun regering moeten dwingen niet uit te leveren. Het is te laat om te voorkomen dat Assange wordt verwijderd uit de ambassade en gevangen gezet door het Verenigd Koninkrijk, dus nu moeten we al onze energie steken in het uit de klauwen houden van Assange van dezelfde regering die Chelsea Manning martelde.

Geef een reactie