Bron: Fra Hughes 
Al Mayadeen 30 September 2022 ~~~

Wees voorzichtig met wat je roept in een tijd waarin de imperialisten oorlog willen met China, Rusland en Iran.

De tragische dood van een jonge vrouw in een Iraans politiebureau, die op het beeld van de CCTV in elkaar zakte, is een vreselijke klap voor haar familie en vrienden.

We rouwen allemaal om het verlies van een onschuldige jonge vrouw terwijl we wachten op de officiële uitkomst over de oorzaak van haar dood.

Terwijl de plaatselijke politie de doodsoorzaak nog onderzoekt, beweren de westerse media dat ze is doodgeslagen.

De reactie hier in Ierland en het Verenigd Koninkrijk was vrijwel onmiddellijk en universeel.

In steden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland vinden bijeenkomsten en marsen plaats ter verdediging van het recht van vrouwen om al dan niet een hijab te dragen.

Over de ironie of hypocrisie van deze bijeenkomsten valt wel wat te zeggen, dus laten we eens kijken wat er gebeurt.

Er zijn geen bijeenkomsten voor de miljoenen die in Jemen verhongeren.

Geen massale bijeenkomsten voor de belegerde bevolking van Donbass, maar wel voor de Oekraïense fascisten.

Geen rallies tegen de dagelijkse brutaliteit van de ongekozen, niet gemandateerde Golfmonarchieën of de excessen van Mohammed Bin Salman, kroonprins van Al Saud en de man die ervan wordt beschuldigd opdracht te hebben gegeven tot de moord op Jamal Khashoggi.

Er waren wel bijeenkomsten tegen Saddam Hoessein. Rallies tegen Kadhafi en rallies tegen Al-Assad; allemaal presidenten van landen die nationale bevrijdingsoorlogen moesten voeren om hun volk te bevrijden van buitenlandse imperialistische militaire bezetting.

Ze hadden bijeenkomsten tegen Servië.

Ze hadden bijeenkomsten voor kleurrevoluties, de zogenaamde Arabische lente, Hong Kong, Taiwan en Oekraïne.

Vraag: Wat is de gemeenschappelijke noemer hier?

Antwoord: De westerse imperialistische buitenlandse politiek.

Het westen steunt en bewapent zelfs Saoedi-Arabië in zijn groteske oorlog tegen Jemen omdat het past bij de regionale aspiraties van de NAVO, de EU, Amerika en “Israël”.

Ze hebben Libië en Irak vernietigd en tegelijkertijd Syrië gebalkaniseerd en Iran gesanctioneerd.

China is slecht, Rusland is slecht, Iran is slecht, maar rechtse regeringen in Kiev, Warschau en Boedapest zijn goed, net als de doodseskaders in Colombia en de moorden op Iraanse wetenschappers.

We moeten oppassen dat we mensenrechten niet verwarren met regimeverandering.

Laten we heel duidelijk zijn over wat er in Iran gebeurt.

Syrië is vernietigd door externe krachten die interne verdeeldheid gebruiken om de regering te destabiliseren. Hetzelfde gebeurde in Libië, Oekraïne en recentelijk in Wit-Rusland. Het laatste wat de mensen in Iran nodig hebben is geweld georkestreerd door “Israël”, het VK, de VS, Frankrijk en Duitsland… enz. waarbij de hijab als voorwendsel wordt gebruikt, niet om “vrouwen te bevrijden van religieuze overheersing” maar om het land te vernietigen.

Wees voorzichtig met wat je roept in een tijd waarin de imperialisten oorlog willen met China, Rusland en Iran.

Als u op dit moment tegen de Iraanse regering bent, steunt u de vernietiging van alweer een soevereine natie en alles wat dat met zich meebrengt: vluchtelingen, dood, verwondingen en vernietiging.

Is dat wat u wilt, of kunt u niet voorbij de soundbites en propagandafoto’s kijken?

Word wakker, word verstandig, en word volwassen, met de realiteit van waar dit heen gaat.

Ik was eens bij een protest bij het stadhuis in Belfast, waar ik riep: “Bevrijd Julian Assange”. Een jonge vrouw draaide zich naar me toe en zei dat hij een verkrachter was, “Ik geloof de vrouwen.”

Ik zei haar dat ze beter het bewijs kon geloven, want dat was er niet.

Deze vrouw geloofde de leugens van de mainstream media en herhaalde gewoon een sound bite, “Ik geloof de vrouwen.”

Ze had de gegevens niet onderzocht, noch achter de krantenkoppen gekeken.

Kier Stammer zette Julian Assange gevangen op basis van verzonnen beschuldigingen als onderdeel van de uitgebreide zwendel om hem uit te leveren aan Amerika.

De westerse massa’s worden gebombardeerd met een constante stroom leugens, propaganda en misleiding, terwijl de demonisering van volkeren, regeringen en soevereine naties die niet al onder westerse of zionistische overheersing staan, hoogtij viert.

Hoe vaak hebben we dit handboek voor regimewisseling al niet gezien?

Ken je de verpleegster in Koeweit die beweerde getuige te zijn geweest van het feit dat Iraakse troepen baby’s uit de warme couveuses haalden en ze op de koude vloer lieten sterven terwijl ze de apparatuur stalen?

Het blijkt dat zij de dochter was van de Koeweitse ambassadeur in Amerika.

Nu beweren westerse media dat de jonge vrouw Mahsa Amini, 22 jaar, die stierf in een politiebureau in Teheran door de politie werd doodgeslagen.

Dat kan gebeuren als je zwart bent en in Amerika woont, maar dat gebeurt niet in Iran, tenzij je er natuurlijk voor kiest de BBC, Fox News, CNN, Le Monde… enz. te geloven.

“Als je je niet bewust bent, zorgen de kranten ervoor dat je de mensen haat die onderdrukt worden en houdt van de mensen die onderdrukking uitoefenen.” Malcolm X

Te zijner tijd moet het Iraanse establishment al het beschikbare bewijs vrijgeven over hoe Mahsa is gestorven, inclusief de resultaten van de autopsie.

Als er opzet in het spel is, moeten mensen ter verantwoording worden geroepen.

Als ze een natuurlijke dood is gestorven, moet de westerse propaganda terzijde worden geschoven.

Iran ligt sinds 1979 onder sancties en belegering.

De enige mensen die Iran willen destabiliseren zijn niet de Iraniërs, maar de vijanden van Iran.

Ik heb wel problemen met de religieuze aspecten van de Iraanse regering, maar als regionaal bolwerk tegen zionistisch expansionisme en als leiders van de Axis of resistance hebben we een sterk, rechtvaardig en aan burgerrechten voldoend Iran nodig om een meer multipolaire wereld en een rechtvaardige planeet te helpen creëren.

Laten we Iran niet vernietigen door valse beschuldigingen.

Laten we de leider van het verzet in West-Azië en de culturele waarden van de Perzen steunen.