Amerikaanse sancties tegen Iran dragen bij aan het Coronavirus. Zeg het Amerikaanse ministerie van Financiën, dat de sancties moeten worden opgeheven!

Bron: CodePink, VS

Na China en Zuid-Korea heeft Iran het grootste aantal coronavirusgevallen per bevolking en dat is niet toevallig. De Amerikaanse sancties tegen Iran hebben de Iraanse gezondheidsindustrie verwoest en hebben bijgedragen aan het onvermogen van Iran om te reageren op de coronaviruscrisis.

Voeg uw naam toe aan de brief aan het ministerie van Financiën met de eis dat zij de sancties tegen Iran onmiddellijk opheffen. U kunt ook doneren aan twee organisaties die onmiddellijk actie ondernemen om medische benodigdheden in Iran te krijgen.

Geacht Ministerie

Wij, ondergetekenden, eisen dat u onmiddellijk actie onderneemt om de medische en andere Amerikaanse sancties tegen Iran op te heffen om het coronavirus (COVID-19) te bestrijden en onschuldige levens te redden.

Op 31 januari 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie het coronavirus uitgeroepen tot een wereldwijde noodsituatie op gezondheidsgebied. Sinds 19 februari, toen het eerste geval van het coronavirus in Iran verscheen, is het land een epicentrum geworden. Volgens het Coronavirus Resource Center van Johns Hopkins University heeft Iran sinds 8 maart 2020 6.566 COVID-19 gevallen gerapporteerd – Dat is 1 op 12.000 mensen. Iran staat nu op de derde plaats achter China en Zuid-Korea in gevallen van coronavirus per bevolking. Op 9 maart 2020 zijn er al meer dan 237 mensen gestorven.

Vanwege de Amerikaanse sancties – niet toegestaan door de Verenigde Naties – lijdt Iran aan een tekort aan medische benodigdheden, producten en apparatuur die nodig zijn voor diagnose, preventie en behandeling van het coronavirus.

Gezondheid, hygiëne en toegang tot medische zorg zijn fundamentele mensenrechten, ongeacht ras, religie of nationaliteit. In het belang van de gezondheid en het welzijn van 80 miljoen Iraniërs en hun buren eisen wij dat u alle sancties tegen Iran met betrekking tot gezondheidsproducten, medicijnen, medische laboratoriumkits en apparatuur onmiddellijk opheft. Daarnaast roepen wij u op om alle sancties tegen Iran op te heffen en een einde te maken aan de campagne van maximale druk die de Iraanse economie verlamt.

Met vriendelijke groet,

Zet op de website van CodePink, Uw naam onder deze open brief aan het Amerikaans Ministerie van Financiën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *