De Facebook censuur drijft de alternative media naar nieuwe social media platforms

Bron: Caitlin Johnstone op Steemit  26 Januati 2018

Caitlin Johnstone

Ik heb het plotseling veel moeilijker om mijn artikelen bij mensen te krijgen vanwege een drastische daling van het aantal bezoekers dat ik krijg op Facebook. Volgens de statistieken van mijn Medium-account, ben ik de afgelopen week van duizenden duizenden bezoekers van Facebook naar een paar honderd gegaan, en het bereik van mijn FB-pagina is verminderd tot een kwart van wat het was in de dezelfde hoeveelheid tijd.

Dit heeft waarschijnlijk iets te maken met veranderingen die Facebook heeft aangekondigd in zijn Nieuwsfeed-algoritme, maar het is moeilijk om precies te weten in hoeverre of iets anders aan de hand is. Ik weet alleen dat veel minder mensen me nu op die site zien.

“De Facebook censuur drijft de alternative media naar nieuwe social media platforms” verder lezen

Bye Bye Facebook – welcome to Diaspora

Het social media platform Facebook was vanaf het begin verdacht, en vrijwel meteen daarna berucht voor privacy schending door allerlei informatie over de gebruikers te verzamelen. Dat was al in 2010 duidelijk naar buiten gekomen, en werd in 2013/2014 nog eens overduidelijk door Edward Snowden bevestigd. Inmiddels is duidelijker geworden wat facebook o.a. met de gegevens over ons doet, en dat ze met ideologisch bepaalde censuur , het zogenaamd de Fake News bestrijdt, maar in wezen de weg bereid voor de neo-conservatieve oorlogen.
Een climax was de openbaacceptabel ring, dat veel populaire Facebook accounts verwijderd zijn, op verzoek van Israel en de VS.

Waarom heeft het nog zo lang geduurd totdat Facebook gebruikers overwegen om deze akelige internet-dienst de rug toe te keren.

“Bye Bye Facebook – welcome to Diaspora” verder lezen

Palestijnen roepen op tot Boycott van Facebook, vanwege censuur

Bron: Yournewswire,  29 september 2016 Edmondo Burr

Palestijnen verliezen nu hun vrijheid en plaats in cyberspace, zoals ze dat verloren in de ruimte die ooit hun thuisland was.

‘S Werelds grootste netwerk voor sociale media heeft Palestijnse accounts en berichten in opdracht van Israël verwijderd wegens vermeende’ opruiing ‘.
Facebook heeft Israël toegestaan ​​alle Palestijnse inhoud te verwijderen die zij ongepast achten.
Palestijnse activisten hebben een campagne gelanceerd om Facebook te boycotten

“We zullen onze campagne niet stopzetten totdat Facebook zich terugtrekt uit de overeenkomst en internationale wetten en standaarden respecteert die de vrijheid van mening en meningsuiting waarborgen.”

Het lijkt erop dat Israël Facebook beheert.

“Palestijnen roepen op tot Boycott van Facebook, vanwege censuur” verder lezen