Bron: Yournewswire,  29 september 2016 Edmondo Burr

Palestijnen verliezen nu hun vrijheid en plaats in cyberspace, zoals ze dat verloren in de ruimte die ooit hun thuisland was.

‘S Werelds grootste netwerk voor sociale media heeft Palestijnse accounts en berichten in opdracht van Israël verwijderd wegens vermeende’ opruiing ‘.
Facebook heeft Israël toegestaan ​​alle Palestijnse inhoud te verwijderen die zij ongepast achten.
Palestijnse activisten hebben een campagne gelanceerd om Facebook te boycotten

“We zullen onze campagne niet stopzetten totdat Facebook zich terugtrekt uit de overeenkomst en internationale wetten en standaarden respecteert die de vrijheid van mening en meningsuiting waarborgen.”

Het lijkt erop dat Israël Facebook beheert.

Het gebeurt allemaal op een moment dat de Palestijnse stem door velen op sociale media wordt gehoord.
Facebook heeft sindsdien enkele van de verwijderde accounts hersteld, waarbij ze zeiden dat ze een fout hadden gemaakt.

Daily Sabah rapporteert:    Eerder deze week riepen campagnevoerders, gebruikmakend van de hashtag #FBCensorsPalestine, supporters op om af te zien van het plaatsen op Facebook tussen 8 uur ’s morgens en’ s avonds. en 22:00 uur (Jeruzalem tijd) op 25 september.

Hussam al-Zayegh, de op de campagne gebaseerde woordvoerder van Gaza, zei tegen Anadolu Agency dat het initiatief was gelanceerd als reactie op wat hij omschreef als de “pro-Israël bias” van Facebook.

Volgens al-Zayegh werkt ’s werelds populairste site voor sociale netwerken actief aan het ondermijnen van Palestijnse activisten en journalisten die op Facebook vertrouwen om hun boodschap te verspreiden.

Eerder deze maand ondertekende Facebook een overeenkomst met de Israëlische autoriteiten die onder andere de mogelijkheid biedt om alle Palestijnse inhoud die op Facebook is geplaatst te controleren en alle berichten, pagina’s of persoonlijke accounts te verwijderen die als aanstootgevend worden beschouwd.

Volgens de Israëlische minister van Justitie, Ayelet Shaked, hebben Facebook-beheerders tot nu toe voldaan aan ongeveer 95 procent van de verzoeken van de Israëlische autoriteiten.

“We eisen dat de Facebook-administratie de met Israël ondertekende overeenkomst verduidelijkt, waarvan we denken dat ze een aanval is op de vrijheid van mening en meningsuiting,” zei al-Zayegh.

De overeenkomst, voerde hij verder aan, draagt ​​rechtstreeks bij tot de vervolging van Palestijnse activisten – zowel ter plaatse als in cyberspace.

Al-Zayegh en zijn collega-campagnevoerders zijn van plan het initiatief voort te zetten totdat aan alle eisen is voldaan.

“We zullen onze campagne niet stopzetten totdat Facebook zich terugtrekt uit de overeenkomst en de internationale wetten en standaarden respecteert die de vrijheid van mening en meningsuiting beschermen”, zei hij.

Aanstaande vrijdag, volgens al-Zayegh, zijn de leden van het campagneplan van plan om een ​​demonstratie buiten het hoofdkantoor van New York in New York op te zetten om aan hun eisen te voldoen.

    De grootste democratie in de ME heeft Facebook nodig om de realiteit van zijn misdaden te dekken # FBCensorsPalestine #Boycott @facebook pic.twitter.com/v8b7s4Lw0X
    – stefania_Palestine (@ stefaniafoddis1) 25 september 2016

Accounts geblokkeerd

Onlangs zijn de Facebook-accounts van 12 beheerders en redacteuren bij twee vooraanstaande Palestijnse persbureaus – Shehab News Agency en het Al-Quds News Network – zonder voorafgaande kennisgeving of waarschuwing verwijderd.

Mohamed al-Zaneen, redacteur bij Shehab News Agency, vertelde Anadolu Agency dat hij al vijf dagen lang geen toegang had tot zijn account.

“Ik geloof dat deze stap is gezet nadat de overeenkomst tussen de regering-Facebook en Israël was gesloten”, zei al-Zaneen, eraan toevoegend dat zijn account ook was geblokkeerd tijdens de Israëlische oorlog in 2014 in de Gazastrook.

Volgens werknemers van de twee persbureaus zijn er tientallen brieven naar de Facebook-administratie gestuurd om te vragen waarom de pagina’s waren geblokkeerd.

Facebook herstelde later de geblokkeerde pagina’s en verontschuldigde zich voor wat volgens hen een ​​”fout” was.

    Het is zonder grap een alarmerend gegeven, dat Israël Facebook controleert #FreedomOfSpeech # FBCensorsPalestine # Boycott @facebook pic.twitter.com/4EDwEf3B3t
    – stefania_Palestine (@ stefaniafoddis1) 25 september 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *