Bron: Caitlin Johnstone op Steemit  26 januarie 2018 ~~~  

Caitlin Johnstone ~~

Ik heb het plotseling veel moeilijker om mijn artikelen bij mensen te krijgen vanwege een drastische daling van het aantal bezoekers dat ik krijg op Facebook. Volgens de statistieken van mijn Medium-account, ben ik de afgelopen week van duizenden duizenden bezoekers van Facebook naar een paar honderd gegaan, en het bereik van mijn FB-pagina is verminderd tot een kwart van wat het was in de dezelfde hoeveelheid tijd.

Dit heeft waarschijnlijk iets te maken met veranderingen die Facebook heeft aangekondigd in zijn Nieuwsfeed-algoritme, maar het is moeilijk om precies te weten in hoeverre of iets anders aan de hand is. Ik weet alleen dat veel minder mensen me nu op die site zien.

Het heeft echter invloed op iedereen in alternatieve media.

caitlin johnstone twitter screenshot facebook censuur
daniel mcadams twitter screenshot facebook censuur

De overgrote meerderheid van mijn bezoekers is altijd afkomstig van Facebook, maar nu dat is afgesneden, komt de meerderheid van hen uit de maillist, die tot nu toe een zeer verre tweede was. Wat dat zegt, is dat ik nu de meeste van mijn bezoekers krijg van mijn eigen blogplatform, hetgeen betekent dat ik moet beginnen met publiceren op meer blogplatforms.

Hetgeen betekent hallo, Steemit!

Ik ben hier op aanbeveling van @Suzi3D en ik ben opgewonden om dit platform uit te proberen en te zien hoe het gaat. Voor degenen onder u die niet bekend zijn met mijn werk, ik ben een Australiër die over Amerika schrijft, een hardline-linkse, fan van linksen en een ongegeneerde feministe die Hillary Clinton haat. Ik heb een zeer diverse aanhang, van uiterst links tot uiterst rechts tot samenzweringsgezinde niet-partijgenoten tot spraakmakende politieke commentatoren die mij in het geheim lezen maar het nooit publiekelijk zullen toegeven. Ik zeg vaak controversiële dingen en verontschuldig me nooit voor iets.

De plutocraten streven naar internetcensuur en ze verbergen het nauwelijks #Censuur #FreeSpeech #Facebook #Twitter #Google #NetNeutrality https://t.co/c5yHUu7kB6

Ik ga beginnen met het delen van mijn werk op verschillende platforms om het censuurnetwerk te omzeilen, en ik denk dat wij alt-mediatypen er allemaal mee moeten leren omgaan. Alle online publicaties die mijn geschriften opnieuw willen publiceren, zijn zoals altijd welkom om dit te doen zonder te vragen, gelieve me te crediteren en de hyperlinks op te nemen die ik onderaan elk artikel plaats om de lezers te volgen en te ondersteunen. Ik zal nog steeds mijn werk op Medium en mijn website delen.

Online censuur is al geruime tijd een agenda van de elites die over ons heersen, en hun controle over het verhaal in de verkiezingen van 2016 hebben verloren, heeft die agenda des te urgenter gemaakt. We zullen behendig, divers en creatief moeten blijven om de obstakels te omzeilen die ze proberen te gooien in onze pogingen om te netwerken en informatie met elkaar te delen, maar we kunnen het zeker nog steeds doen. De oude machinaties van manipulatie en controle zijn niet opgewassen tegen de snelheid en behendigheid van de online guerrilla media strijd.

Blijf vechten.

Thanks for reading! My work here is entirely reader-funded so if you enjoyed this piece please consider sharing it around, liking me on Facebook, following me on Twitter, bookmarking my website, checking out my podcast, throwing some money into my hat on Patreon or Paypal, or buying my new book Woke: A Field Guide for Utopia Preppers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *