Bron: moonofalabama 28 maart 2022 ~~~

De afdeling desinformatie van de Britse geheime dienst MI6 en zijn “niet-gouvernementele organisatie” Bellingcrap bieden weer een van hun lachwekkende “chemische wapen” en “vergiftigings” sprookjes aan:

Roman Abramovich en twee Oekraïense vredesonderhandelaars ‘leden aan een vermoedelijke VERGIFTIGING waardoor de huid van hun gezichten afbladderde na het bijwonen van besprekingen deze maand’ …

De eigenaar van Chelsea FC zou enkele weken geleden vergiftigd zijn na een vergadering in de Oekraïense hoofdstad Kiev, terwijl hij optrad als ‘vredestichter’ in de Russische oorlog in Oekraïne, meldt de Wall Street Journal.

Na de ontmoeting in Kiev ontwikkelden Abramovitsj en twee hooggeplaatste leden van het Oekraïense team symptomen zoals rode ogen, pijnlijke tranende ogen en een vervellende huid op hun gezicht en handen, vertelden bronnen aan de krant.

Abramovich, die inging op een Oekraïens verzoek om te helpen onderhandelen over een einde van de Russische invasie in Oekraïne, “verloor ook enkele uren zijn zicht” en werd behandeld in een ziekenhuis in Turkije, vertelde een bron aan The Guardian.

Analisten van Bellingcat bevestigden dat drie leden van de delegatie – waaronder Abramovich – die op 3 maart de vredesbesprekingen tussen Oekraïne en Rusland bijwoonden, “symptomen vertoonden die overeenkomen met vergiftiging met chemische wapens”.…
Abramovich, een andere Russische ondernemer en het Oekraïense parlementslid Rustem Umerov hadden deelgenomen aan de onderhandelingen, waarbij de gesprekken tot ongeveer 22.00 uur duurden, aldus de onderzoekende nieuwssite Bellingcat.

De drie leden van de delegatie verlieten de besprekingen op 3 maart om later die avond naar een appartement in Kiev te gaan.

Terwijl ze daar waren, hadden ze allemaal tot de volgende ochtend last van oog- en huidontstekingen en doordringende pijn in hun ogen. De drie mannen hadden in de uren voordat de symptomen optraden alleen chocolade en water gedronken.

Een vierde lid van het team, dat ook hetzelfde voedsel en water had genuttigd, had geen last van de symptomen.…
De symptomen van Abramovich en de twee andere onderhandelaars verdwenen tegen het einde van de volgende week.

De vredesbesprekingen op donderdag 3 maart tussen Oekraïne en Rusland vonden plaats in de regio Brest in Wit-Rusland:

Het voorlopige akkoord [voor humanitaire corridors], bereikt in Wit-Rusland, kwam er terwijl Russische troepen Oekraïense steden bleven omsingelen en aanvallen, waaronder de hoofdstad Kiev en de tweede grootste stad Kharkiv.

Foto’s genomen door Denys Kirieiev voor AFP tonen vier van de Oekraïense onderhandelaars. De foto hieronder komt uit dezelfde serie als de foto die door AlJazeerah is gebruikt en die is gemarkeerd als:

Onderhandelaars schudden elkaar de hand voorafgaand aan de besprekingen tussen delegaties van Oekraïne en Rusland in de Wit-Russische regio Brest op 3 maart 2022 [Maxim Guchek/AFP].

Die vier aan Oekraïense zijde schijnen de enige Oekraïense onderhandelaars te zijn geweest die er waren.

Rustem Umerov, hieronder afgebeeld, lijkt de derde van links te zijn op de bovenste foto:

Maar Roman Abramovich, hieronder afgebeeld, staat niet op de foto van de vredesbesprekingen van 3 maart:

Het lijkt dus niet te kloppen wat Bellingcat in het bovenstaande stuk beweert. Abramovich was niet aanwezig bij de vredesbesprekingen tussen Oekraïne en Rusland op 3 maart.

Het kan echter wel zijn dat een deel van de Oekraïense delegatie, waaronder Rustem Umerov, na de vredesbesprekingen in Wit-Rusland een ontmoeting had met Abramovitsj in Kiev.

Later zouden drie van hen van daaruit naar een appartement in Kiev zijn gegaan, waar zij enkele symptomen hebben opgelopen.

Bellingcrap beweert natuurlijk, met nul bewijs, dat Rusland daarbij betrokken was:

Bronnen vertelden WSJ dat ze de vermoedelijke vergiftigingsaanval wijten aan hardliners in Moskou die gesprekken om de oorlog te beëindigen wilden ruïneren. De slachtoffers zeiden ondertussen dat ze niet wisten wie er belang bij de aanval zou hebben.

Bellingcat-onderzoeker Christo Grozev, die deel uitmaakte van het team dat concludeerde dat het Kremlin de Russische politicus Alexei Navalny in 2020 had vergiftigd met een zenuwgas, zei dat hij de effecten van de vergiftiging op Abramovitsj en de andere onderhandelaars had gezien.

Het was niet bedoeld om te doden, het was slechts een waarschuwing,’ zei Grozev.

Wie was het vierde lid van de vergadering dat geen symptomen vertoonde? Zou hij niet het meest verdacht zijn voor de vergiftiging van de andere deelnemers? Had hij banden met Moskouse hardliners?

Was het de vredesonderhandelaar die kort daarna aan iets veel ergers leed dan merkwaardige vergiftigingsverschijnselen. Iets dat in de huidige berichtgeving buiten beschouwing wordt gelaten.

Op zaterdag 5 maart berichtte de Kiev Independent:

Volgens bronnen van Ukrainska Pravda is een lid van de Oekraïense onderhandelingsdelegatie die een ontmoeting had met Rusland, doodgeschoten door agenten van de Veiligheidsdienst van Oekraïne toen zij hem probeerden aan te houden. De man was naar verluidt Denys Kirieiev, een voormalig vice-voorzitter van Oschadbank. De SBU had “sterke aanwijzingen” dat hij informatie lekte naar Rusland.

Hieronder staat een foto van Denys Kirejev. Hij staat niet op de foto van de Oekraïense delegatie bij de besprekingen op 3 maart, zoals hierboven.

Denys Kireev staat echter aan het eind van de tafel op een foto van de Oekraïense delegatie voor vredesbesprekingen op 28 februari. Enkele andere deelnemers aan de besprekingen van 3 maart hebben ook aan die vergadering deelgenomen.

Een dag nadat werd gemeld dat Denys Kireev, de ‘verrader’, door de SBU was gedood, werd hij een held genoemd:

Zaterdag doken tegenstrijdige berichten op over de dood van een Oekraïner die door de media werd geïdentificeerd als lid van het onderhandelingsteam van het land met Rusland.

Eerst werd in de lokale media en in de sociale media de hele dag door bericht dat Denis Kireev, die de afgelopen dagen was gefotografeerd terwijl hij deelnam aan onderhandelingen in Wit-Rusland, door Oekraïense veiligheidstroepen was gedood tijdens een poging om hem te arresteren.

Kireev zou volgens de berichten verdacht worden van verraad.

In een daaropvolgende Facebook-post van het Oekraïense ministerie van Defensie werd de dood van Kirejev bevestigd, maar werd gesteld dat hij een inlichtingenoperator voor Oekraïne was die in de uitoefening van zijn functie was overleden.

“Tijdens de uitvoering van speciale taken werden drie verkenners gedood – medewerkers van het hoofd van de inlichtingendienst van het ministerie van Defensie van Oekraïne,” aldus de verklaring, waarbij Kireev werd genoemd onder de doden.

“Ze stierven, terwijl ze Oekraïne verdedigden, en hun daad bracht ons dichter bij de overwinning,” zei de verklaring. “Helden sterven niet! Ze leven zolang wij hen herinneren!”

De discrepanties tussen de twee tegenstrijdige verslagen van zijn dood konden niet onmiddellijk worden verklaard.

Er zijn inderdaad heel wat tegenstrijdigheden binnen en tussen al die verslagen die niet kunnen worden verantwoord.

Dat komt waarschijnlijk omdat verschillende Oekraïners, en ook hun “westerse” medestanders, liegen over alles waarover ze kunnen liegen. Ze doen dat omdat ze er gewoonlijk mee wegkomen. Deze keer echter was de Oekraïense regering nog niet goed genoeg gecoördineerd om die leugens vol te houden:

Tim Franks @BBCTimFranks – 19:31 UTC – Mar 28, 2022

… Ihor Zhovkva – Deputy Head of President’s Office – in gesprek met Newshour, @bbcworldservice.

Hij zei dat hij niet met Abramovich of zijn mensen had gesproken, maar “de leden van de Oekraïense delegatie zijn in orde; ik had contact met een van hen, en ze zeiden dat het verhaal vals was.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *