Bron: Gordon Duff,  
VeteransToday, 9 februari 2022

VT: Afgelopen nacht werd VeteransToday (VT) personeel in Damascus wakker toen Israëlische vliegtuigen bommen op Damascus lieten vallen. Alle treffers waren in woonwijken, gericht op infrastructuur.

Het verhaal hieronder is op basis van beperkte vrijgave door het Russische commando, een waarin een Israëlische poging om Russische troepen binnen Syrië te raken wordt aangehaald.

Van dokter Najm, VT-redacteur en voormalig minister van Justitie voor Syrië, werd het appartementencomplex waar hij woont beschadigd door Israëlische bommen.

Israël stapte over een Russische rode lijn, in de hoop dat de huidige besprekingen over Oekraïne de ogen van Rusland van de bal hebben gehaald. Israëlische agenten in Syrië, en er zijn veel Israëlische terreurcellen, die hand in hand werken met ISIS en Al Qaeda, die actief zijn in heel Syrië, vooral in de Daraa regio ten zuiden van Damascus, plannen volgens bronnen een golf van terreur in het hele land, gecoördineerd met Turkije.

Biologische-oorlogsfabriek nabij Dimona genoemd

Bronnen vertellen VT dat er solide inlichtingen zijn over een nieuwe Israëlische fabriek voor biologische oorlogsvoering in de buurt van de kernwapenfabriek in Dimona. Dit is een grote zaak, omdat Hezbollah dit zal instellen als een “hit first” locatie.

Rusland is ook op de hoogte.

Er wordt beweerd…en dit is niet onderbouwd…dat Israël daar COVID-varianten onderzoekt. Deze bewering werd gedaan door een persoon in contact met werknemers van de faciliteit.

Meer vergeldingsmaatregelen door Rusland

Gisteravond schakelde Rusland luchtverdedigings- en communicatie-stoorapparatuur in, niet alleen voor Syrië, maar ook voor Libanon, heel Israël en een groot deel van de oostelijke Middellandse Zee.


Verslag van avia-pro.net 2022-02-09

Vier Israëlische straaljagers bereidden zich voor op een aanval op het Russische leger – ze werden verjaagd door twee Su-35S.

Vannacht waren vier Israëlische straaljagers bezig met de voorbereiding van een aanval op enkele tientallen Russische militairen die zich op het grondgebied van de haven van Latakia bevonden. Israël ging volledig voorbij aan de veiligheid van het Russische militaire personeel en waarschuwde Rusland niet voor zijn aanvalsplannen, en negeerde ook de eerdere verklaring van Russische zijde dat het Russische leger op het grondgebied van de haven van Latakia was gestationeerd.

Niettemin heeft Rusland harde maatregelen genomen en, tegen de achtergrond van de voorbereiding van de Israëlische aanvallen, die onmiddellijk na middernacht zouden plaatsvinden, twee Su-35S gevechtsvliegtuigen het luchtruim ingestuurd, die de Israëlische vliegtuigen onderschepten en zich voorbereidden om ze onmiddellijk aan te vallen bij de geringste dreiging.

Gegevens hierover worden zowel door Syrische militaire bronnen als door Russische persbureaus verstrekt, maar volgens de publicatie Russian Spring zou de aanval gelijktijdig op Damascus en Latakia beginnen.

“Afgelopen nacht werden raketaanvallen uitgevoerd in de buitenwijken van de Syrische hoofdstad, waarbij enige materiële schade werd toegebracht aan civiele en militaire infrastructuur. Een soldaat werd gedood en vijf raakten gewond. Aanvankelijk was Israël van plan om twee aanvallen tegelijk uit te voeren – één op de buitenwijken van Damascus, de andere op Latakia, maar toen ze een paar Su-35’s op alarm zagen slaan, gingen de IDF-strijders terug zonder Latakia aan te vallen, – zei in het bericht van de publicatie “Russian Spring”.

Volgens Sentry Syria zijn er voor de Israëlische luchtaanvallen op Damascus en omgeving wel degelijk Russische vliegtuigen het luchtruim ingegaan vanaf de Khmeimim luchtmachtbasis, maar op dit moment is er geen echte informatie over hun aantal of hun type.

Het Centrum voor de Verzoening van de Strijdende Partijen in Syrië heeft hierover nog geen verklaringen afgelegd, maar de Israëlische aanval werd afgeslagen, hoewel een Syrische soldaat werd gedood. (Tot zover het verslag van Avia Pro)

Andere Russische reakties

Een Russische MiG-31K met een Kinzhal ballistische raket aan boord, één van Ruslands geavanceerde hypersonische wapens met nucleaire capaciteit, werd gezien toen hij landde op de Kaliningrad Chkalovsk luchtmachtbasis op 7 februari.

Van daaruit kan de Kinzhal binnen enkele minuten Londen, Parijs, Rome en de meeste andere NAVO-hoofdsteden in Europa bereiken.

Volgens deskundigen is dit een zeer ernstige nieuwe ontwikkeling omdat MiG-31’s, en vooral Kinzhal-vliegtuigen, niet eerder in Kaliningrad waren gestationeerd.

Topfoto: Afgelopen nacht in Damascus


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *