Bron: Whitney Webb  op Mintpress 6 september 2019

Hoe de CIA, de Mossad en ‘het Epstein-netwerk’ de massale schietincidenten gebruiken om een ​​Orwelliaanse nachtmerrie te creëren

Na een catastrofale massale schietpartij of crisisgebeurtenis, zullen Orwelliaanse ‘oplossingen’ aan een angstig Amerikaans publiek opgedrongen worden door hetzelfde netwerk, dat niet alleen verbonden is met Jeffrey Epstein, maar ook verbonden met een litanie van misdaden en een angstaanjagende geschiedenis van plannen, om afwijkende meningen in de Verenigde Staten te onderdrukken.

van Whitney Webb

Na de arrestatie en de daaropvolgende dood in de gevangenis van vermeend kinderhandelaar Jeffrey Epstein, begon een weinig bekend Israëlisch technologiebedrijf meer publiciteit te krijgen, maar om verkeerde redenen. Toen niet lang na de arrestatie van Epstein, zijn relaties en financiën onder de loep kwamen, werd onthuld dat het Israëlische bedrijf Carbyne911 aanzienlijke financiering had ontvangen van Jeffrey Epstein, evenals van Epstein’s naaste medewerker en voormalig premier van Israël Ehud Barak, en van venture capitalist in Silicon Valley en prominente Trump-supporter Peter Thiel.

Carbyne911, of gewoon Carbyne, ontwikkelt oproepafhandeling- en identificatie-toepassingen voor noodhulpdiensten in landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, waar het al in verschillende Amerikaanse staten is geïmplementeerd en samenwerkt met grote Amerikaanse technische bedrijven zoals Google. Het brengt zijn product specifiek op de markt als een oplossing om massale schietpartijen in de Verenigde Staten te verminderen zonder de bestaande Amerikaanse wapenwetten te hoeven wijzigen.

Toch is Carbyne geen gewoon technologiebedrijf, omdat het nauw verbonden is met de elite Israëlische militaire inlichtingenafdeling, eenheid 8200, wiens “alumni” (oudgedienden) vaak technologiebedrijven oprichten – zoals Carbyne – die vaak hun banden met Israëlische inlichtingen onderhouden waarbij , volgens Israëlische mediaberichten en voormalige werknemers, “vaak de lijn vervaagt” tussen hun dienstverlening aan het Israëlische defensie- / inlichtingenapparaat en hun commerciële activiteiten. Zoals dit rapport zal onthullen, is Carbyne slechts een van de vele Israëlische technologiebedrijven die zichzelf op de markt neerzetten als een technologische oplossing voor massale schietpartijen die directe banden heeft met Israëlische inlichtingendiensten.

In al deze gevallen zijn de producten van deze bedrijven zo gebouwd dat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt om illegaal te spioneren op de regeringen, instellingen en burgers die deze producten gebruiken. Een verontrustend gegeven gezien de gedocumenteerde bekwaamheid van Unit 8200 in surveillance, als een manier om chantage te verkrijgen, en Israëls geschiedenis van het gebruik van technologiebedrijven om de Amerikaanse overheid agressief te bespioneren. Dit wordt nog verergerd door het feit dat technologiebedrijven die aan Unit 8200 zijn gekoppeld eerder contracten met de Amerikaanse overheid hebben ontvangen om ‘achterdeurtjes’ te plaatsen in het hele telecommunicatiesysteem van de VS en in de populaire producten van grote Amerikaanse technologiebedrijven, waaronder Google, Microsoft en Facebook , waarvan veel belangrijke managers en leidinggevenden op dit moment, voormalige Unit 8200-officieren zijn.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft er geen geheim van gemaakt dat het plaatsen van Unit 8200-leden op topposities in multinationale technologiebedrijven een ‘opzettelijk beleid’ is, bedoeld om de rol van Israël als de dominante wereldwijde ‘cybermacht’ te waarborgen, en daarmee ook de geweldloze boycotbewegingen kan worden bestreden, die gericht is op Israëlische schendingen van het internationale recht, en de kritiek van de Verenigde Naties op het Israëlische overheidsbeleid en militaire operaties in het buitenland kan worden onderdrukt.

Toen Jeffrey Epstein’s links naar intelligentie in zowel de Verenigde Staten in als Israël – het onderwerp van een recente vierdelige serie exclusief voor MintPress – volledig werden onthuld, werd zijn financiering van Carbyne onder de loep genomen, met name voor de diepe banden van het bedrijf met Israëlische inlichtingendiensten en met bepaalde Amerikanen met bekende connecties met Amerikaanse inlichtingendiensten. Ehud Barak’s eigen rol als financier en voorzitter van Carbyne heeft die zorg ook versterkt, gezien zijn lange geschiedenis van betrokkenheid bij geheime inlichtingenoperaties voor Israël en zijn langdurige banden met Israëlische militaire inlichtingen.

Een andere financier van Carbyne, Peter Thiel, heeft zijn eigen bedrijf dat, net als Carbyne, zal profiteren van de door de Trump-regering voorgestelde hi-tech oplossingen voor massaschietpartijen. Inderdaad, na de recente schietpartij in El Paso, Texas, vroeg president Trump – die politieke donaties ontving van en werd geadviseerd door Thiel na zijn verkiezing – techbedrijven om “massaschieters te detecteren voordat ze toeslaan”, een dienst die al is geperfectioneerd door van Thiel’s bedrijf Palantir, die ‘pre-crime software’ heeft ontwikkeld die al in het hele land wordt gebruikt. Palantir is ook een aannemer voor de Amerikaanse inlichtingendiensten en heeft ook een filiaal in Israël.

Misschien wel het meest verontrustende van alles, welke technologische oplossing de Trump-regering ook heeft aangenomen, het is ingesteld om een ​​controversiële database te gebruiken die eerst is ontwikkeld als onderdeel van een geheim Amerikaans overheidsprogramma dat beruchte Iran-Contra-figuren zoals Oliver North omvatte, als een middel om potentiële Amerikaanse dissidenten te volgen en te markeren voor verhoogde bewaking en detentie in het geval van een vaag gedefinieerde ‘nationale noodsituatie’.

Zoals dit rapport zal onthullen, werd deze database – vaak aangeduid als “Main Core” – gecreëerd met de betrokkenheid van Israëlische inlichtingen en bleef Israël betrokken jaren nadat het was ontwikkeld, en mogelijk tot op heden. Het werd ook gebruikt door ten minste één voormalige CIA-functionaris in de Nationale Veiligheidsraad van president Reagan om onder andere leden van het Congres, congrespersoneel en journalisten te chanteren.

Gezien recente rapporten over het plan van de Trump-regering om een ​​nieuwe overheidsinstantie op te richten om “geavanceerde technologie” te gebruiken om “neuro-gedragstekens” te identificeren van “iemand op weg naar een gewelddadige explosieve handeling” met behulp van gegevens die zijn verzameld door elektronische consumentenapparatuur, is het beeld dat geschetst wordt door de technologie die momenteel wordt gepromoot en geïmplementeerd onder het mom van “Amerikanen veilig houden” heftig Orwelliaans. In feite wijst het direct op het ontstaan ​​van een verreikende surveillancestaat die veel uitgebreider is dan alles wat tot nu toe in de Amerikaanse geschiedenis is gezien en die gezamenlijk ontwikkeld wordt door personen die verbonden zijn met zowel Amerikaanse als Israëlische inlichtingendiensten.

Carbyne ontmaskeren

Carbyne911, in dit rapport gewoon Carbyne genoemd, is een Israëlische tech-startup met een revolutionair concept voor de manier waarop oproepen worden afgehandeld door hulpverleners, alsmede door overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen. Niet lang nadat het in 2014 werd opgericht door veteranen van Israëlische militaire inlichtingen, werd Carbyne specifiek op de markt gebracht als een oplossing voor de massale schietpartijen in de Verenigde Staten die “verder gaat dan het vuurwapen-debat” en de “verwerking van inlichtingen verbetert die gewapende hulpdiensten in een eerder stadium ontvangen” het aangaan van een gewapende shooter-situatie ”door videostreaming en geluidregistratie te leveren van civiele smartphones en andere apparaten die zijn aangesloten op het Carbyne-netwerk.

Voorafgaand aan de arrestatie van Jeffrey Epstein in juli, had Carbyne veel lof ontvangen van Amerikaanse en Israëlische media, waarbij Fox News de diensten van het bedrijf aanprijst als antwoord op de ‘vergrijzende 911-systemen’ van de VS, en de Jerusalem Post die schrijft dat het platform van het bedrijf ‘hi-tech bescherming biedt voor maatschappelijk werkers en schoolleiders. “Andere rapporten beweerden dat de diensten van Carbyne resulteren in “een reductie van 65% van de paktijd.”

Carbyne’s ‘call-handling and crisismanagementplatform’ is al in verschillende Amerikaanse landen geïmplementeerd en het bedrijf heeft niet alleen kantoren in de VS maar ook in Mexico, Oekraïne en Israël. Carbyne’s uitbreiding naar meer netwerken van hulpverleners in de VS is waarschijnlijk, gezien de federale wetgeving financiele ondersteuning wil aanbieden om 911 callcenters in het hele land te upgraden met de technologie waarvan Carbyne de toonaangevende aanbieder is. Een van de belangrijkste lobbygroepen die deze wetgeving promoten, de National Emergency Number Association (NENA), heeft een “sterke relatie” met Carbyne, volgens de website van Carbyne zelf. Daarnaast is Carbyne ook begonnen met de marketing van zijn platform voor normale telefoongesprekken (geen nood oproepen) naar overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven.

Maar wat leek op de onvermijdelijkheid van Carbyne’s wijdverspreide adoptie in de VS raakte een addertje onder het gras na de recente arrestatie en de daaropvolgende dood van sekshandelaar en pedofiel Jeffrey Epstein, die minderjarige meisjes uitbuitte met als doel ‘chantagemiddelen’ te krijgen over de rijken en machtigen, een operatie die duidelijke banden had met veiligheidsdiensten. Epstein werd, na zijn eerste arrestatie en lichte straf voor het bedrijven van seks met een minderjarige in 2007, door de voormalige Israëlische premier en voormalig hoofd van de Israëlische militaire inlichtingendienst Ehud Barak uitgekozen om een ​​belangrijke financier van Carbyne te worden.

Ehud Barak, center, poses with Carbyne co-founders Alex Dizengof, Amir Elichai and Lital Leshem. Photo | Yossi Seliger

Als gevolg van de toegenomen controle op de bedrijfsactiviteiten van Epstein en zijn banden met Israël, met name met Barak, werd Epstein’s connectie met Carbyne onthuld en uitgebreid gerapporteerd door de onafhankelijke uitgever Narativ, wiens exposé over Carbyne niet alleen enkele van de belangrijkste inlichtingenverbindingen van het startende bedrijf onthulde, maar ook hoe de architectuur van het product van Carbyne zelf ‘ernstige privacykwesties’ oplevert.

MintPress detailleerde veel van Carbyne’s belangrijkste inlichtingenverbindingen in deel III van deze onderzoekserie “Inside the Jeffrey Epstein Scandal: Too Big to Fail.” Naast Barak – voormalig Israëlische premier en voormalig hoofd van Israëlische militaire inlichtingendienst – als voorzitter van Carbyne en een belangrijk financier, is het uitvoerende team van het bedrijf volledig bemand door voormalige leden van de Israëlische inlichtingendiensten, inclusief de militaire elite-inlichtingeneenheid, eenheid 8200, die vaak wordt vergeleken met de Amerikaanse National Security Agency (NSA).

De huidige CEO van Carbyne, Amir Elichai, diende in Unit 8200 en wees voormalig commandant van Unit 8200 en huidig ​​bestuurslid van AIPAC Pinchas Buchris aan, om te dienen als directeur van het bedrijf en in zijn bestuur. Naast Elichai diende een andere mede-oprichter van Carbyne, Lital Leshem, ook in Unit 8200 en werkte later voor het Israëlische particuliere spionagebedrijf Black Cube. De enige mede-oprichter van Carbyne die niet in Unit 8200 heeft gediend, is Alex Dizengof, die eerder voor het kantoor van de Israëlische premier werkte.

Zoals MintPress heeft opgemerkt in een vorig rapport over de diepe banden van de Israëlische militaire inlichtingendienst met de Amerikaanse technologiegigant Microsoft, is eenheid 8200 een elite-eenheid van het Israëlische inlichtingenkorps dat deel uitmaakt van het IDF-directoraat van militaire inlichtingendienst en voornamelijk betrokken is bij signaalinformatie (dwz surveillance), cyberoorlogvoering en code-ontsleuteling. Het wordt vaak beschreven als het Israëlische equivalent van de NSA en Peter Roberts, senior onderzoeker bij het Royal United Services Institute van Groot-Brittannië, kenmerkte de eenheid in een interview met de Financial Times als ‘waarschijnlijk het belangrijkste bureau voor technische inlichtingen ter wereld dat momenteel in alles behalve de omvang, op één lijn staat met de NSA. “

Met name hebben de NSA en Unit 8200 samengewerkt aan tal van projecten, waarvan het Stuxnet-virus en de Duqu-malware de meest beruchte. Bovendien staat de NSA erom bekend samen te werken met veteranen van Unit 8200 in de particuliere sector, zoals toen de NSA twee Israëlische bedrijven inhuurde om backdoors (achterdeuren dmv beveiligingslekken) te creëren in alle grote Amerikaanse telecommunicatiesystemen en de systemen van grote techbedrijven, waaronder Facebook, Microsoft en Google. Beide bedrijven, Verint en Narus, hebben topfunctionarissen met banden met Israëlische inlichtingendienst en een van die bedrijven, Verint (voorheen Comverse Infosys), heeft een geschiedenis van agressief bespioneren van Amerikaanse overheidsfaciliteiten. Eenheid 8200 staat ook bekend om het bespioneren van burgers in de bezette Palestijnse gebieden voor “dwangdoeleinden” – d.w.z. het verzamelen van informatie voor chantage – en ook voor het bespioneren van Palestijns-Amerikanen via een overeenkomst voor het delen van inlichtingen met de NSA.

In tegenstelling tot veel andere Unit 8200-gekoppelde start-ups, heeft Carbyne ook verschillende banden met de Trump-administratie, waaronder de oprichter van Palantir en Trump-bondgenoot Peter Thiel – een andere investeerder in Carbyne. Daarnaast omvat de raad van adviseurs van Carbyne voormalig Palantir-medewerker Trae Stephens, die lid was van het Trump-overgangsteam, en voormalig minister van Binnenlandse Veiligheid Michael Chertoff. Trump-donor en New York vastgoedontwikkelaar Eliot Tawill zit ook in het bestuur van Carbyne, naast Ehud Barak en Pinchas Buchris.

Toch gaan de privacykwesties met Carbyne verder dan de banden van het bedrijf met Israëlische inlichtingendiensten en Amerikaanse inlichtingencontractanten zoals Peter Thiel. De smartphone-app van Carbyne haalt bijvoorbeeld de volgende informatie op van de telefoons waarop deze is geïnstalleerd:

Apparaatlocatie; video, live gestreamd van de smartphone naar de telefooncentrale, sms-berichten in een tweerichtingsvenster; alle gegevens van de telefoon van een gebruiker, als deze de Carbyne-app en ESInet heeft; alle informatie die via een dataverbinding komt, die Carbyne opent voor het geval de spraakverbinding van de beller wegvalt. ”(nadruk toegevoegd)

Volgens de website van Carbyne kan dezelfde informatie ook worden verkregen vanaf elke smartphone, zelfs als de app van Carbyne niet is geïnstalleerd, als die telefoon een 911-callcenter belt die gebruik maakt van Carbyne [software], of een willekeurig ander nummer dat is verbonden met het netwerk van Carbyne.

Carbyne verzamelt datapunten van de telefoons van gebruikers en een groot aantal andere apparaten met internetverbinding.

Carbyne is een Next-Generation 9-11 (NG911) platform en het expliciete doel van NG911 is dat alle 911 systemen landelijk onderling verbonden worden. Zelfs als Carbyne niet wordt gebruikt door alle 911 callcenters die een NG911-platform gebruiken, heeft Carbyne dus schijnbaar toegang tot de gegevens die worden gebruikt door alle hulpverleners en apparaten die op die netwerken zijn aangesloten. Dit leidende principe, ‘onderling verbonden’, van NG911 maakt het ook waarschijnlijk dat één platform op federaal niveau de voorkeur zal krijgen om dergelijke interconnectiviteit te bevorderen en, aangezien het al door verschillende provincies is overgenomen en banden heeft met de Trump-administratie, is Carbyne de logische keuze.

Een andere reden tot bezorgdheid is hoe andere landen platforms zoals Carbyne hebben gebruikt, die voor het eerst op de markt werden gebracht als hulpmiddelen voor noodhulp, voor massabewaking. Narativ merkte het volgende op in haar onderzoek naar Carbyne:

In mei onthulde Human Rights Watch dat de Chinese autoriteiten een platform zoals Carbyne gebruiken, dat illegaal Uyghurs bespioneert. Het Integrated Joint Operations Platform van China levert een veel grotere dataset en videobronnen op, inclusief een app op telefoons van mensen. Net als Carbyne is het platform ontworpen om noodsituaties te melden. Chinese autoriteiten hebben er een instrument van massabewaking van gemaakt.

Human Rights Watch heeft de app reverse-engineered onderzocht. De groep ontdekte dat de app automatisch het profiel van een gebruiker vaststelt onder 36 “persoonstypes” inclusief “volgers van Six Lines”, de term die wordt gebruikt om Uyghurs te identificeren. Een andere term verwijst naar “Hadj”, de jaarlijkse islamitische bedevaart naar Mekka. De app volgt elk aspect van het leven van een gebruiker, inclusief persoonlijke gesprekken [en] energieverbruik, en volgt de bewegingen van een gebruiker. “

Dergelijke technologie wordt momenteel gebruikt door de Israëlische militaire inlichtingendienst en de binnenlandse inlichtingendienst van Israël, Shin Bet, om “pre-crime” arrestaties van Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever te rechtvaardigen. Zoals later in dit rapport meer in detail zal worden opgemerkt, worden de opmerkingen van Palestijnen op sociale media gevolgd door kunstmatige intelligentie-algoritmen die hen markeren voor onbepaalde hechtenis als ze berichten op sociale media schrijven die “tripwire”-zinnen (opvallende zinnen) bevatten zoals “het zwaard van Allah”. ”

Het platform van Carbyne heeft zijn eigen ‘pre-crime’-elementen, zoals de component c-Records, die informatie opslaat en analyseert over eerdere oproepen en evenementen die via zijn netwerk plaatsvinden. Deze informatie “stelt beslissers in staat om het gedrag van hun bellers in het verleden en heden nauwkeurig te analyseren, dienovereenkomstig te reageren en op termijn toekomstige patronen te voorspellen.” (Nadruk toegevoegd)

Onlangs is bezorgdheid geuit over het feit dat “pre-crime” -technologie binnenkort breder wordt aangenomen in de VS, nadat president Trump heeft verklaard dat een van zijn geplande oplossingen voor massale schietpartijen na de recente tragedie in El Paso, was voor grote technologiebedrijven om potentiële schutters te detecteren voordat ze toeslaan.

Israëlische inlichtingendienst, chantage en Silicon Valley

Hoewel veel van de personen die betrokken zijn bij de financiering of het beheer van Carbyne bewezen banden hebben met inlichtingendiensten, onthult een nadere beschouwing van een aantal van deze spelers nog diepere verbindingen met zowel Israëlische als Amerikaanse inlichtingendiensten.

Een van Carbyne’s duidelijkste connecties met Israëlische inlichtingen is via zijn voorzitter en een van zijn financiers, Ehud Barak. Hoewel Barak het best bekend staat als een voormalige premier van Israël, is hij ook een voormalige minister van defensie en het voormalige hoofd van de Israëlische militaire inlichtingendienst. Hij hield toezicht op de operaties van Unit 8200, evenals andere eenheden van de Israëlische militaire inlichtingendienst, in al deze drie posities bij de overheid. Gedurende het grootste deel van zijn militaire en latere politieke carrière is Barak nauw verbonden met geheime operaties.

Voorafgaand aan het publieke onderzoek naar de relatie van Barak met Jeffrey Epstein, na de arrestatie van laatstgenoemde in juli vorig jaar en de daaropvolgende dood, was Barak onder vuur genomen voor zijn banden met de beschande filmmagnaat Harvey Weinstein. Inderdaad, het was Ehud Barak die Weinstein in contact bracht met de Israëlische privé-inlichtingendienst Black Cube, die voormalige Mossad-agenten en Israëlische militaire inlichtingendiensten in dienst had, terwijl Weinstein de vrouwen wilde intimideren die hem hadden beschuldigd van seksuele mishandeling en seksuele intimidatie. Voormalig directeur van Mossad, Meir Dagan, leidde het bestuur van Black Cube tot zijn dood in 2016 en de mede-oprichter van Carbyne, Lital Leshem is de voormalige marketingdirecteur van Black Cube.

Nadat Barak hem in contact bracht met het leiderschap van Black Cube, gebruikte Weinstein, volgens The New Yorker, het particuliere spionnenbedrijf om tientallen personen te ‘aan te vallen’ of informatie te verzamelen en psychologische profielen samen te stellen die soms gericht waren op hun persoonlijke of seksuele geschiedenis. ‘Bovendien merkte The New Yorker op dat’ Weinstein de voortgang van het onderzoek persoonlijk in de gaten hield ‘en’ ook voormalige werknemers van zijn filmmaatschappijen inschakelde om mee te doen, namen te verzamelen en telefoongesprekken te starten, die volgens sommigen intimiderend aanvoelden. “

Maar recenter is het de nauwe band van Barak met Epstein die opzien heeft gebaard en hem heeft opengesteld voor politieke aanvallen van zijn rivalen. Epstein en Barak werden voor het eerst aan elkaar geïntroduceerd door de voormalige Israëlische premier Shimon Peres in 2002, een tijd waarin Epstein’s pedofiele chantage en sekshandel in volle gang was.

Barak was een frequente bezoeker van Epstein’s residenties in New York, zo vaak dat The Daily Beast meldde dat vele bewoners van een flatgebouw dat verbonden was met Epstein’s, “de afgelopen jaren Barak meerdere keren in het gebouw hadden gezien, en bijna een half dozijn [bewoners] dieper ingingen op veiligheidszaken” er aan toevoegd dat “het gebouw in meerderheid in handen is van de jongere broer van Epstein, Mark, en in verband staat met de vermeende mensenhandelring van de financier.” Meer specifiek waren verschillende appartementen in het gebouw” gewend minderjarige meisjes uit Zuid-Amerika, Europa en de voormalige Sovjet-Unie te huisvesten, ”volgens een voormalige boekhouder in dienst van een van Epstein’s belangrijkste ronselaars van minderjarige meisjes, Jean Luc Brunel.

Het is ook bekend dat Barak minstens één keer in een van de residenties van Epstein heeft overnacht, werd gefotografeerd toen hij in 2016 de woning van Epstein verliet en heeft toegegeven dat hij het eiland van Epstein heeft bezocht, met bijnamen als “Pedo Island”, “Lolita Island” en ‘Orgy Island’. In 2004 ontving Barak $ 2,5 miljoen van Leslie Wexner’s Wexner Foundation, waar Epstein een vertrouweling en een van de topdonors van was, officieel voor niet-gespecificeerde ‘consulting services’ en ‘onderzoek’ namens de stichting.

In 2015 richtte Barak een naamloze vennootschap op in Israël met het expliciete doel te investeren in Carbyne (toen nog Reporty genoemd) en investeerde miljoenen dollars in het bedrijf. Hij werd daarmee een belangrijke aandeelhouder en vervolgens het publieke gezicht van het bedrijf en de voorzitter van haar boord. Ten minste $ 1 miljoen van het geld dat werd geïnvesteerd in dit door Barak gecreëerde bedrijf dat later werd gebruikt om te investeren in Carbyne, was afkomstig van de Southern Trust Company, die eigendom was van Jeffrey Epstein.

In juli meldde Bloomberg dat Epstein’s Southern Trust Company in de Amerikaanse Maagdeneilanden wordt geïdentificeerd als een “een DNA-database en datamining” bedrijf. Gezien Carbyne’s duidelijke potentieel voor datamining en civiele profilering, suggereert Epstein’s investering in Carbyne met dit specifieke bedrijf dat Carbyne’s investeerders zich al lang bewust zijn van dit weinig bekend gemaakte aspect van het product van Carbyne.

In een verklaring aan de Israëlische krant Haaretz beweerde Barak:

Ik zag de zakelijke kans en registreerde een partnerschap in mijn beheer in Israël. Ik weet dat een klein aantal mensen erin investeert … Aangezien dit particuliere investeringen zijn, zou het voor mij niet netjes of correct zijn om de details van de investeerders bloot te leggen. “

Later gaf Barak echter toe dat Epstein een van de investeerders was geweest.

De recente serie van MintPress over het Jeffrey Epstein-schandaal heeft in detail de banden vastgelegd van Epstein met contacten van de CIA en Mossad, zoals Adnan Khashoggi, met CIA-frontbedrijven, zoals Southern Air Transport, en met georganiseerde misdaad, door zijn nauwe samenwerking met Leslie Wexner. Bovendien heeft Epstein’s langdurige “vriendin” en vermeende madam, Ghislaine Maxwell, familiebanden met Israëlische inlichtingen via haar vader, Robert Maxwell. Hoewel het lijkt dat Epstein mogelijk voor meer dan één inlichtingenbureau heeft gewerkt, verklaarde Zev Shalev, voormalig uitvoerend producent van CBS News en journalist bij Narativ onlangs, dat hij onafhankelijk had bevestigd met twee niet-verbonden bronnen “nauw verbonden met het Epstein-verhaal en in een positie om het te weten”, dat Epstein ‘had gewerkt voor de Israëlische militaire inlichtingendienst’.

Met name Epstein, die bekend stond om zijn interesse in het verkrijgen van chantage door seksueel misbruik van de minderjarige meisjes die hij uitbuitte, beweerde ook “schadelijke informatie” te hebben over prominente figuren in Silicon Valley. In een gesprek vorig jaar met verslaggever James Stewart van de New York Times beweerde Epstein “potentieel schadelijke of gênante” informatie over de elite van Silicon Valley te hebben en vertelde hij Stewart dat deze topfiguren in de Amerikaanse technologische industrie “hedonistische en regelmatige gebruikers van recreatieve drugs waren.” Epstein vertelde Stewart ook dat hij “getuige was geweest van prominente technische figuren die drugs en betaalde sex gebruikten” en beweerde “details te kennen over hun vermeende seksuele neigingen”.

In de aanloop naar zijn recente arrestatie leek Jeffrey Epstein te hebben geprobeerd om zich te ‘rebranden’ als ’tech-investeerder’, door in interviews met verschillende journalisten, waaronder Stewart, te vertellen over technologie-investeringen in de maanden voordat hij werd getroffen door federale sekshandel aanklachten.

Jessica Lessin, hoofdredacteur van The Information, vertelde Business Insider dat een journalist die voor The Information werkte Epstein een maand voor zijn recente arrestatie had geïnterviewd omdat “hij werd beschouwd als een investeerder in durfkapitaalfondsen.” Lessin vertelde echter dat het interview niet “nieuwswaardig” was en zei dat de site geen plannen had om de inhoud ervan te publiceren. Business Insider beweerde dat de manier waarop de interviews met Epstein waren georganiseerd “suggereert dat iemand in Silicon Valley mogelijk heeft geprobeerd Epstein te helpen contact te leggen met verslaggevers.”

Hoewel het onbekend is welke personen uit Silicon Valley het meest verbonden waren met Epstein en welke technisch leidinggevenden mogelijk door Epstein werden gechanteerd, is het bekend dat Epstein geassocieerd is met verschillende prominente technisch leidinggevenden, waaronder mede-oprichter van Google Sergey Brin, mede-oprichter van Facebook Mark Zuckerberg, Tesla CEO Elon Musk, Microsoft mede-oprichter Bill Gates en LinkedIn mede-oprichter Reid Hoffman.

Vorig jaar beweerde Epstein dat hij adviesgever was van Tesla en Elon Musk die eerder was gefotografeerd met Epstein’s vermeende madam Ghislaine Maxwell. Een paar jaar geleden woonde Epstein ook een diner bij dat werd georganiseerd door Reid Hoffman van LinkedIn, waar Musk Epstein naar verluidt had geïntroduceerd bij Mark Zuckerberg. Het is bekend dat Sergey Brin van Google een diner van Epstein in zijn woonplaats in New York heeft bijgewoond, waarbij ook Donald Trump aanwezig was.

Elon Musk met Epstein’s vermeende madam Ghislaine Maxwell op een Oscars after-party op 2 maart 2014. Kevin Mazur | VF14

Deze associaties suggereren dat de persoon in Silicon Valley die voor zijn arrestatie het imago van Epstein als een tech-investeerder probeerde te versterken, misschien Peter Thiel was, wiens Founders Fund ook in Carbyne had geïnvesteerd. Thiel was een vroege investeerder in Facebook en zit nog steeds in het bestuur, waardoor hij wordt verbonden met Zuckerberg; hij is ook een financier van Elon Musk’s SpaceX en een voormalige collega van Musk’s via PayPal. Bovendien heeft Thiel banden met Reid Hoffman en zowel Thiel als Hoffman zijn prominente donateurs van Facebook.

Het is onbekend of de “schadelijke informatie” en blijkbare chantage van Epstein over opmerkelijke personen in de Amerikaanse technologie-industrie werden gebruikt om de doelstellingen te bevorderen van Carbyne, dat recentelijk samenwerkte met de technische reuzen Google en Cisco Systems – en, in bredere zin, de uitbreiding van aan Israëlische inlichtingendiensten verbonden technologiebedrijven in de Amerikaanse technologiesector te bevorderen, met name door de acquisitie van Israëlische tech-start-ups gekoppeld aan Unit 8200 door grote Amerikaanse technologiebedrijven.

Dit laatste lijkt steeds waarschijnlijker te worden, gezien het feit dat de vader van Ghislaine Maxwell – een van de belangrijkste mede-samenzweerders van Epstein in zijn aan intelligentie gekoppelde seksuele chantage-operatie waarbij minderjarigen betrokken waren – een medewerker van Mossad was die hielp bij het verkopen van software, die door Israëlische inlichtingen voor afluisteren was bewerkt, aan overheidsinstanties en gevoelige faciliteiten over de hele wereld, ook in de Verenigde Staten.

Zoals later in dit rapport zal worden opgemerkt, heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu – aan wie alle Israëlische inlichtingendiensten op grond van zijn positie rapporteren – meer dan eens verklaard dat de acquisitie van Israëlische starters met intelligentie door buitenlandse technologie reuzen, vooral in Silicon Valley, een actueel en ‘weloverwogen beleid’ is van de staat Israël.

Tot zover voorlopig de vertaling. Lees voor het vervolg de oorspronkelijke
(engelse) publicatie op Mintpress, 6 september 2019