Bron:Craig Murray
craigmurray.org 3 januari 2024 ~~~ 

Het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting aan Israëls kant staan in de Zuid-Afrikaanse zaak tegen Israël wegens genocide bij het Internationaal Gerechtshof. Als Israël verliest, kunnen Britse ministers, ambtenaren en militairen in de beklaagdenbank belanden voor genocide – niet alleen in Den Haag, maar ook in Groot-Brittannië.

Het is een berucht feit dat Britse rechtbanken geen rechtskracht toekennen aan internationale verdragen, zelfs niet als het Verenigd Koninkrijk ze heeft geratificeerd, tenzij ze specifiek zijn opgenomen in de Britse binnenlandse wetgeving. De Genocide Conventie werd expliciet opgenomen in de Britse wetgeving in 1969 door de Genocide Act. De Genocide Act werd echter in 2001 ingetrokken en vervangen door Sectie 51 van de International Criminal Court Act.

51 – Genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden

  • (1) _Het is een overtreding van de wet van Engeland en Wales voor een persoon om genocide, een misdaad tegen de menselijkheid of een oorlogsmisdaad.
  • (2) Deze sectie is van toepassing op handelingen gepleegd –
    • (a) in Engeland of Wales, of
    • (b) buiten het Verenigd Koninkrijk door een onderdaan van het Verenigd Koninkrijk, een ingezetene van het Verenigd Koninkrijk of een persoon die onder de rechtsbevoegdheid van het Verenigd Koninkrijk valt

Dat is volkomen duidelijk. Artikel 53 maakt duidelijk dat dit ook bijkomende misdrijven omvat, zoals medeplichtigheid aan genocide.

53 – Berechting en bestraffing van de belangrijkste strafbare feiten

  • (1) De volgende bepalingen zijn van toepassing op
    • (a) misdrijven op grond van afdeling 51 (genocide, misdrijven tegen de menselijkheid en oorlogsmisdrijven),
    • (b) strafbare feiten als bedoeld in afdeling 52 (nevenhandelingen bij genocide, enz. gepleegd buiten de rechtsmacht), en
    • (c)_ strafbare feiten die samenhangen met een strafbaar feit als bedoeld onder (a) of (b) hierboven.
  • (2) Het strafbare feit kan alleen worden berecht door middel van een aanklacht.
  • (3) Een procedure voor een strafbaar feit kan alleen worden ingesteld door of met toestemming van de Attorney General.
  • (4) Indien het strafbare feit niet in Engeland of Wales is gepleegd-
    • (a) kan vervolging worden ingesteld, en
    • (b) kan het strafbare feit incidenteel worden geacht te zijn gepleegd op elke plaats in Engeland of Wales.
  • (5) Een persoon die veroordeeld is voor
    • (a) een strafbaar feit dat moord inhoudt, of
    • (b) een nevendelict van een moorddelict, wordt behandeld als voor een moorddelict of, naargelang het geval, het overeenkomstige nevendelict in verband met moord.
      In deze subsectie betekent “moord” het doden van een persoon onder omstandigheden die, indien gepleegd in Engeland of Wales, moord zouden vormen.
  • (6) In elk ander geval is een persoon die voor een strafbaar feit is veroordeeld, strafbaar met een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar.

Wat heeft de Britse regering gedaan om de genocide te helpen en aan te moedigen? Ze heeft:

  • 1) Actief aangemoedigd en aangezet tot genocide, onder andere door het systematisch blokkeren van staakt-het-vuren resoluties in de VN-Veiligheidsraad;
  • 2) Israël van militair materieel voorzien, met tientallen vluchten van RAF Akrotiri naar Israël tijdens de genocide zelf;
  • 3) Communicatie-inlichtingen aan Israël verstrekt om te helpen bij de genocide;
  • 4) Israël voorzien van luchtverkenning om te helpen bij de genocide.

Deze dingen zijn zeker. Het gerucht gaat ook dat de Britse Special Forces direct hebben deelgenomen aan de genocide. Dat is iets wat de aanklager zal moeten vaststellen.

Er is een groot gevoel van straffeloosheid geweest onder de zionistische politieke klasse: ze geloofden dat ze geen gevaar liepen op persoonlijke vergelding voor hun aandeel in de wrede vernietiging van duizenden en duizenden jonge kinderen. In feite waanden ze zich bij machte om de staatsmacht te gebruiken tegen iedereen die protesteerde tegen die vernietiging.

Er is geen enkel juridisch gevaar geweest voor iemand die de monsterlijke gruweldaden van Israël bevoorraadde, ertoe aanzette of toejuichte. Het gevaar werd alleen gevoeld door de tegenstanders van de wreedheden.

Dat veranderde allemaal met de verwijzing van Zuid-Afrika naar het Internationaal Gerechtshof. Een vaststelling van genocide door het Internationaal Gerechtshof moet worden gerespecteerd door het Internationaal Strafhof en het zal zelfs voor de verfoeilijke Karim Khan onmogelijk zijn om te voorkomen dat de daders worden vervolgd. Op dezelfde manier zal een politieonderzoek in het Verenigd Koninkrijk, nadat genocide wettelijk is vastgesteld, zich eenvoudigweg moeten richten op de vraag of het Verenigd Koninkrijk heeft meegewerkt aan genocide.

Als je de politie vandaag vraagt om Sunak te onderzoeken op medeplichtigheid aan genocide, zullen ze je uitlachen en zeggen dat er geen genocide is. Na een uitspraak van het ICJ kunnen ze dat niet meer doen.

Nu ben ik niet naïef. Net zoals onze machthebbers denken dat ze gedekt zijn door Karim Khan KC bij het Internationaal Strafhof, denken ze dat ze in het Verenigd Koninkrijk gedekt zijn door de bepaling dat elke vervolging met toestemming van de procureur-generaal moet gebeuren. Een regering moet dus instemmen met de vervolging.

Ik heb uitvoerig getuigd tijdens het politieonderzoek naar de Britse medeplichtigheid aan CIA-marteling en uitzonderlijke uitlevering, waarbij Tony Blair en Jack Straw zoveel bloed aan hun handen hadden dat er zwembaden mee gevuld zouden kunnen worden. Er werden natuurlijk nooit vervolgingen ingesteld.

Maar de wereld verandert met de tijd en het voelt alsof er iets ernstig is veranderd in zowel de internationale als de binnenlandse orde door de openlijke omarming door onze heersende klasse van de meest extreme wreedheden, die keer op keer in het volle zicht plaatsvinden.

Onze heersende klasse komt er misschien achter dat ze minder machtig is dan ze denkt. Ik durf er niet om te wedden dat hun straffeloosheid permanent zal zijn. Er is een voorbeeld van deelnemers aan de Holocaust die vele tientallen jaren later voor het gerecht worden gebracht. We zullen misschien nog gerechtigheid zien, en ik denk veel eerder dan dat.