Bron: moonofalabama 16 mei 2023 ~~~

Dit is een feit:

Patriotraketten zullen Oekraïne niet reddenNational Interest – 9 mei 2023.

Patriot-systemen zijn beperkt tot nauwkeurige verdediging van belangrijke activa en zijn ontworpen om in tandem te werken met luchtverdediging die doelen op grotere en kleinere hoogten aanvalt. Zonder deze toevoegingen zal Patriot te veel bedreigingen moeten aanpakken en het resultaat zal ofwel een poreuze dekking zijn die de verdedigde objecten niet beschermt, ofwel een dekking die snel wegvalt wanneer Patriot geen onderscheppingsmiddelen meer heeft.

Bovendien zijn Patriot-systemen zelf kwetsbaar. Het bedienen van een Patriot-radarsysteem verraadt zijn locatie, waardoor het een open doelwit wordt voor Russische aanvallen. Dit betekent dat Patriot geen one-stop-shop is voor de verdediging van Oekraïnes militaire middelen of bevolking.

Deze feiten werden gisteravond bewezen.

Oorlogsmonitor @WarMonitors – 1:23 UTC – 16 mei 2023

⚡️Ik haat het om de brenger van slecht nieuws te zijn, maar na zorgvuldige beoordeling van deze video lijkt het erop dat de luchtverdedigingsbatterij (hoogstwaarschijnlijk patriot) zichzelf probeerde te redden, maar faalde. Ze werd hoogstwaarschijnlijk geroosterd.

Ingesloten video

Dat waren twee dure minuten voor het ‘westen’:

Fennec_Radar @RadarFennec – 1:45 UTC – 16 mei 2023

Ik heb hier 30 Patriot PAC-3 MSE lanceringen geteld.

De FY2024 kosten hiervan per raket is ongeveer $5.275.000

Dat was $158.250.000 afgevuurd in ongeveer twee minuten. En zoals we zien, is de eenheid of iets anders waarschijnlijk opgeblazen. Dus het faalde in zijn missie.

Ingesloten video

Onjderstaand bericht van Oekraiense ministerie van Defensie [Klakkeloos overgenomen door de westerse ‘kwaliteits’-pers – Red.] is waarschijnlijk niet waar. Kinzhals zijn gewoon te snel om geraakt te worden door de Oekraïense luchtafweer:

Defense of Ukraine @DefenceU – 6:40 UTC – 16 mei 2023

Vannacht hebben russische terroristen Oekraïne aangevallen met:

  • 6 Kinzhal aeroballistische raketten…
  • 9 Kalibr raketten
  • 3 grondraketten
  • drones

ALLE DOELEN ZIJN NEERGESCHOTEN.

Glorie aan de Oekraïense luchtmacht!

We zijn onze partnerlanden dankbaar voor het versterken van onze luchtverdedigingscapaciteiten.

De aantallen slachtoffers in het verslag van vandaag van het ministerie van Defensie van de Russische Federatie zijn misschien wat overdreven, maar de algemene operationele feiten kloppen meestal wel:

Het ministerie van Defensie van de Russische Federatie lanceerde een gecombineerde aanval met langeafstandswapens met precisiegeleiding vanuit de lucht en vanaf zee tegen de AFU-eenheden, alsmede tegen depots van munitie, wapens en militaire uitrusting die door westerse landen zijn geleverd.

Het doel van de aanval is bereikt. Alle toegewezen doelen zijn geneutraliseerd.

Het in de VS vervaardigde Patriot grond-luchtraketsysteem in Kiev is getroffen door een hypersonische Kinnzhal glijraket.

Jachtvliegtuigen van de Russische luchtmacht hebben Su-24 en Su-25 vliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten nabij Varvarovka en Krasnoarmeysk (Volksrepubliek Donetsk).

De luchtdefensie onderschepte zeven Storm Shadow kruisraketten voor de lange afstand, drie HARM anti-radar raketten en zeven HIMARS raketten met meervoudige lancering.

Luchtverdedigingsinstallaties hebben 22 onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de buurt van Ivanovka en Yevgenovka (Volksrepubliek Donetsk), Topolyovka (Volksrepubliek Lugansk), Inzhenernoye, Blagoveshchenka (regio Zaporpzhye) en Krynki (regio Kherson).

Oekraïne beschikt niet over een geïntegreerde luchtverdediging die alle luchtdoelen op alle niveaus kan aanvallen. Rusland heeft wel zo’n geïntegreerd systeem van systemen. Dat maakt een enorm verschil.

Bijgewerkt – 16:30 UTC:

VS bevestigt treffer op Patriot systeem:

Alex Marquardt @MarquardtA – 16:23 UTC – 16 mei 2023

Een Patriot-systeem is waarschijnlijk beschadigd maar niet vernietigd door een Russisch raketspervuur maandagavond, vertelt een Amerikaanse functionaris aan @NatashaBertrand. De VS beoordeelt nog steeds de schade om te bepalen of het systeem volledig moet worden teruggetrokken of door de Oekraïners moet worden gerepareerd.