Bron: Max Blumenthal 
The Gray Zone, 8 maart 2023 ~~~ 

Max Blumenthal van The Grayzone interviewt Heinrich Bücker, oprichter van het Berlijnse COOP Antiwar Café, over zijn vervolging door de Duitse staat omdat hij in het openbaar de militaire steun van Duitsland aan een Oekraïense regering aan de kaak heeft gesteld die nazi-collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog vereert en neonazi-bataljons in haar leger opneemt.

Bücker bespreekt ook de toestand van de Duitse anti-oorlogsbeweging die in een stroomversnelling raakt na de massaprotesten na de eerste verjaardag van de Oekraïense proxy-oorlog op 24 februari.

Klik HIER om de video van het interview te starten

Transcript:

Welkom bij The GreyZone dit is Max Blumenthal. Vandaag gaan we praten met de Duitse anti-oorlogsactivist Heinrich Bücker.

Heinrich is de oprichter van het co-op anti-oorlogscafé in Berlijn, waar ik in 2015 te gast was toen mijn toespraak over de oorlog van Israël tegen Gaza werd geannuleerd door de Rosa Luxemburg stichting onder druk van de Israël-lobby.

Heinrich is een toegewijde activist tegen het VS-imperialisme en de rol van Duitsland daarin en hij werd onlangs door de Duitse staat gedagvaard vanwege zijn kritiek op de rol van Duitsland in de Oekraïense proxy-oorlog en in het bijzonder de militaire steun van Duitsland aan door de staat gesteunde Oekraïense neonazi-bataljons zoals het Azov-regiment.

Heinrich riskeert nu een gevangenisstraf van 40 dagen of een boete van vierduizend euro. Zijn vervolging komt overeen met die van andere mensen die we hier in de grijze zone hebben geïnterviewd, zoals Alina lip, de Duitse onafhankelijke journaliste die door de Duitse staat wordt vervolgd en wier bankrekeningen in beslag zijn genomen door Duitse aanklagers, alleen maar omdat zij vanuit de Donbass-regio in Oekraïne verslag uitbracht over de andere kant.

Er zijn nieuwe Duitse spraakverboden ingevoerd. Een verbod op het tonen van de letter Z, het tonen van het kruis van Sint Joris, de Sovjetvlag en de Russische vlag. Ongeveer 1400 Duitse politieagenten werden op 25 februari ingezet bij de grote anti-oorlogsbijeenkomst bij de Brandenburgerpoort om die spreekverboden te handhaven. Heinrich en zijn ervaringen stroken dus met de Duitse interpretatie van een soort oorlogstijd-democratie en daarom wil ik Heinrich vandaag welkom heten op de greyone om zijn vervolging en zijn werk tegen de proxyoorlog in Oekraïne te bespreken.

Welkom Heinrich.

Dank je wel Max voor de uitnodiging, en ik ben erg blij om hier te zijn. En ja, je hebt gelijk, k bedoel ik moet je wel corrigeren. Die 4.000 euro boete is niet correct. Het was eigenlijk 2.000 euro en nu hebben ze eigenlijk een soort van… we proberen een manier te vinden om naar een rechtbank te gaan. Ik heb de volgende rechtzaak die eind april begint. Ik heb onlangs een brief ontvangen en de boete was eigenlijk 2 000 euro en nu gaat het naar de rechtbank en ik moet ook zeggen dat we hier in Duitsland samen al meer dan 150 zaken hebben die gewoonlijk met de letter Z aangeduid worden, en andere verklaringen die mensen maakten… mensen zijn beschuldigd door de politie, dus er zijn al een aantal zaken voor de rechter gebracht, er zijn huiszoekingen geweest en allerlei vormen van onderdrukking en dus ben ik niet de enige die wordt bedreigd door de overheid, het is een heel systeem van onderdrukking dat gaande is en onlangs hebben ze ook hun hand uitgestoken tegen het Russische cultuurhuis hier in Berlijn, dat verbonden is met het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rusland en zij proberen hen beperkingen op te leggen op basis van deze sanctiewet die nu ook hier in Duitsland wordt gehandhaafd, zodat ze proberen te voorkomen dat ze kaartjes verkopen en inkomsten genereren, dus het is een schandalige situatie hier in Duitsland, daar heb je gelijk in.

Laten we het over je vervolging hebben. Wat is er gebeurd? wat was de aanleiding? Ik begrijp dat je kritiek hebt geuit op het feit dat Duitsland belastinggeld aan Oekraine geeft dat gebruikt kan worden om het Azov regiment te financieren. Klopt dat?

Ja, in juni vorig jaar was ik uitgenodigd door de Berlijnse vredescoordinatie om een toespraak te houden in het Soviet War Memorial Treptower Park hier in Berlijn waar duizenden Sovjet soldaten van het Rode Leger begraven liggen… het is een zeer grote gedenkplaats daar. En we hadden een klein programma daar met een aantal sprekers, 5 of 6 sprekers waren er, en ik gaf een toespraak, uh het was op de verjaardag van de operatie babarosa toen in 1941 het Wehrmacht, het fascistische Duitse leger de Sovjet-Unie aanviel, en ik noemde al deze gevallen van de nazi-samenwerking die nu aan de gang is en ik beschuldigde de Duitse regering in feite ervan dat ze deze rechtse krachten in de Oekraïne steunen en noemde een paar gevallen, die ook zeer goed gedocumenteerd zijn op de Amerikaanse website forward.com, u kunt het zelf opzoeken.

Ja, forward is de oudste Joodse krant in Amerika en het was een Jiddische krant, begonnen in New York, dus dit is niet bepaald een antisemitische publicatie.

nee helemaal niet en ze zijn nu ook een beetje anti-Russisch, maar ze hebben ook al die monumenten en lanen en plaatsen genoemd die de laatste jaren zijn ingehuldigd vanaf 2014. En ik noemde een paar voorbeelden van al deze monumenten die in Oekraïne zijn geplaatst en ik denk dat de meest schandalige gebeurtenis is dat er aan de rand van Kiev een monument is dat Babyn Yar heet en waar de nazi’s in de meest drastische slachting, in twee dagen 30 000 Joden vermoordden door ze neer te schieten en ze naar deze plaats te duwen. En in feite zijn de aanhangers van Bandera, die tegenwoordig in alle structuren in Oekraïne aanwezig zijn en financiële en militaire steun krijgen van de Amerikaanse regering, de Duitse regering en vele NAVO-landen, [aanhangers van hen] die de nazi’s destijds hebben geholpen om de Joden naar deze plek te brengen en daar neer te schieten. Bandera ligt hier in München begraven en veel van zijn volgelingen zijn daar gevestigd nadat zij naar Oekraïne waren gevlucht toen het Rode Leger de macht overnam, en de Oekraïense ambassadeur in Duitsland, de voormalige Oekraïense ambassadeur Andre Manick, aanbidt deze Bandera en hij ging naar zijn graf waar hij ligt op de begraafplaats in München en legde daar bloemen neer en hij plaatste die gebeurtenis op Facebook, en dit is gewoon schandalig. En onlangs was hij op een podcast door een soort van mainstream Duitse journalist Tilo Jung die een podcast runt genaamd Jung & Naiv, en hij is een soort antifascist. Hij steunt geen enkel nazisme, dus liet hij de ambassadeur in het midden van zijn show na een uur… begon hij hem serieuze vragen te stellen, wat hij denkt van Bandera; waarom hij hen steunt, waarom hij niet tegen hen is en deze maniak deed een aantal zeer vreemde en gekke uitspraken dat hij niet wilde accepteren dat Bandera een fascist was, zei hij, en dat hij hem dus steunt, en dat hij wordt beschouwd als een held in de Oekraïne en door veel mensen, wat een feit is, en dus eigenlijk heeft hij dat soort naar buiten gebracht en veel soort van rampzalige opmerkingen op zijn vragen [Videofragment van Jung & Naiv], wat daarna geleid heeft tot het feit dat hij uit Duitsland werd geschopt, maar helaas werd hij eruit geschopt, maar hij maakte het tot een soort van vice-minister van Buitenlandse Zaken nu terug in Kiev en dus is dit allemaal zeer schandalig.

Ik heb al deze punten naar voren gebracht in mijn toespraak van 22 juni…en ik werd toen beschuldigd door een Duitse advocaat die hier in Berlijn werkt voor een groot advocatenkantoor Ernst & Young en hij ging naar de politie en beschuldigde mij van het verspreiden van propaganda door het Kremlin en ik zou een spreekbuis zijn van Russische propaganda en media en ik zou de openbare orde verstoren.

En zodoende stuurde de aanklager deze zaak naar de amt in Tiergarten, een lagere rechtbank hier in Berlijn en die kwam met een straf van 2000 euro.

Ik heb nu een advocaat en wat vrienden hier en die heeft dat afgewezen en nu gaat de zaak eind april naar de rechtbank.

En de taal die de Duitse officieren van justitie hebben gebruikt is dat de verklaringen die u heeft afgelegd over deze Neo-Nazi bataljons in Oekraïne, het vertrouwen in de rechtszekerheid kunnen schaden en de mentale sfeer van de bevolking kunnen aanmoedigen

Hoe interpreteert u die taal en houdt dit verband met de newspeak codes die sinds het begin van de proxyoorlog in februari 2022 zijn ingevoerd.

Ja, ik denk het wel, hoewel deze stemming er al eerder was, maar ja, ik denk dat sinds het begin van de oorlog, die een agressieve aanvalsoorlog tegen Oekraïne wordt genoemd, een officiële taal is die non-stop in de Duitse media wordt gebezigd. Het is een soort newspeak en ze mengen ook tal van rapporten die in de mainstream aanwezig waren voordat die oorlog daadwerkelijk begon. Want ze noemden deze rechtsextremen in Oekraïne en deze nieuwe fascisten en hun beleid en hun invloed op het leger en de geheime dienst heel vaak in talkshows en in soort van documentaires, en nu sinds 24 februari 2022 is dit volledig weggemoffeld. Ze praten er niet meer over en gaan alleen nog maar door over de criminele activiteiten van Poetin die ze met Hitler vergelijken. En het is tamelijk vreemd.

Gisteravond keek ik naar een soort van populaire talkshow hier en ze hadden het over het bloedbad van de Duitse wehrmacht en Babyn Yar, in de buitenwijken van Kiev, maar ze plaatsten het in een andere context; ze gaven de nazi’s de schuld van deze misdaden, maar ze lieten weg wie met hen samenwerkten; wie de mensen naar die plek brachten om door de nazi’s te worden neergeschoten.

Ze lieten dat weg en maakten er een soort verhaal van dat de Russen vergeleken moeten worden met het criminele gedrag van de Duitse wehmacht in de jaren ’40. Dat is wat ze altijd doen. Ze verbergen niet dat de nazi’s misdaden hebben begaan; ze vermelden ze en gaan er sterk tegen in, maar ze vergelijken ze steeds met het Russische leger en hun activiteiten in de Oekraïne en met hun vermeende moordpartijen en verkrachtingen van vrouwen en al dit soort onzin die ze het Duitse publiek 24 uur per dag vertellen.

Tegelijkertijd worden de alternatieve media bedreigd en de Russische zenders zijn volledig afgesloten. Je kunt ze niet meer online vinden, tenzij je bepaalde links hebt, maar alles bij elkaar is het alsof de media zeer bevooroordeeld en zeer eenzijdig zijn.

Ik herinner me dat ik vanaf het moment dat ik in Duitsland aankwam een reeks gesprekken voerde over mijn verslaggeving vanuit de Gazastrook, waar de Duitse staat de Holocaust aanhaalde als morele rechtvaardiging voor de steun aan het beleg van Israël in Gaza.

Op de voorpagina van de Berliner Morgan Post werd ik als jood bestempeld als antisemiet en andere Duitse publicaties sloten zich daarbij aan en het was schokkend hoe gedisciplineerd de Duitse media waren in het rondpompen van één enkel bericht van links naar rechts zonder bijna enige uitzondering.

uh hoe hebben de Duitse media deze kwestie van het nazisme in Oekraïne behandeld, waar bijvoorbeeld het Oekraïense parlement jaar na jaar officiële verklaringen heeft uitgegeven waarin Stephan Bandera als nationale held wordt gesteund en hoe hebben zij gereageerd op uw vervolging voor het bespreken van deze kwestie die betrekking lijkt te hebben met de poging van Duitsland om met de herinnering aan de Holocaust om te gaan.

Ja, er wordt bijna niet over gesproken in de mainstream media, maar vooraf wil ik ook vermelden dat een man die ik gisteren tijdens dat gesprek noemde, Jan van Aken, lid is van de linkse partij en hij is ook lid van de Rosa-Luxemburg-Stiftung die jou verbood om te spreken op de bijeenkomst toen je de laatste keer hier in Berlijn was. En hij kwam,… hij was tegen de wapenlevering an Oekraine, hij was er erg tegen omdat die de oorlog zou escaleren, maar hij was ook erg retropubic en erg wantrouwig tegen Poetin en de hele zaak, weet je,

Dan, ivm met mijn zaak, en dat geldt voor grote delen van de linkse partijen, er zijn maar heel weinig mensen die hier een andere mening over hebben…maar ze hebben het ook altijd over de aanvalsoorlog tegen Oekraïne. Dat lijkt een soort van overeenkomst lijkt te zijn, zelfs voor deze progressieve krachten in de linkse partij, om [deze begripsvorming] te gebruiken als ze het daarover hebben om wat voor reden dan ook.

Hoe het zit met de media hier in Duitsland? Ze hebben het helemaal niet over mijn zaak gehad tot nu toe. De enige reactie is in de media van de Junge Welt bijvoorbeeld, deze linkse dagelijkse krant die een krant is voor een groep van linkse mensen die soms ook een beetje vreemde standpunten hebben maar zoals… (Max: de anti de anti deutsch krant toch). Nee, het is geen anti-deutsch krant, het is eigenlijk zeer pro-Russisch in het algemeen, maar ze hebben er bepaalde stemmen in met verschillende kwesties soms die ik misschien niet zo veel steun, maar in het algemeen hebben ze als een zeer pro-Russische houding dan heb je de UZ, dat is de wekelijkse krant van de Duitse communistische partij, de DKP, dat is ook tamelijk sterk pro-Russische en pro-Chinees en dan heb je een paar blogs die erover schrijven.

En ik had interviews, bijvoorbeeld ik had het Russisch sprekende Russische kanaal Number1 hier in mijn warcafe; Ik had de Chinese TV daar, die iets deden. Ik had Russia Today Germany – die hebben ook drie keer over de zaak bericht en nog wat andere. En het schijnt dat er in de VS behoorlijk goed gereageerd is. Dus het is wel beschikbaar, maar niet in de Mainmstream Media. Ze vermelden het niet, en ik verwacht dat ze dat in de toekomst ook niet zullen doen.

Dus dat is de situatie hier in Duitsland.

En je noemde ook het protest bij Sabra Wagenknecht en Alice Schwarzer, op de 21e,… Ik steunde ze dat ze dit manifest voor vrede uitbrachten, en tekende het met veel pijn, om eerlijk te zijn, omdat het ook gedeeltelijk erg russofobisch was. Maar ze brachten in ieder geval een nieuwe beweging, en mensen van veel verschillende achtergronden kwamen om daarbij te zijn.

Wij hebben bijvoorbeeld een wekelijkse gebeurtenis, genaamd Frente Unida America Latina bij de Branderburger Poort, waar we solidariteit betuigen met de bewegingen in Latijns Amerika, waar we mensen hebben van de communistische partij van Chili en Venezuela Cuba Nicaragua komen daar spreken. We hebben daar ook spandoeken gebracht die pro-Russisch zijn en Rusland steunen dat doen we ook altijd in onze toespraken.

Dus we waren daar ook bij de Brandenburger poort en legden onze spandoeken daar midden op straat. De DKP, de Duitse communistische partij die de verklaring van Zara niet ondertekende was ook aanwezig voor de Sovjettanks, deze Memorial daar. En je had verschillende mensen met verschillende achtergronden die hun verzet uitten met deze belangrijkste eis om de wapenleveranties aan de Oekraïne te stoppen en ik denk dat we om die reden altijd pleiten om te proberen deze mensen te steunen om deze evenementen te organiseren, maar tegelijkertijd moeten we onze eigen mening geven over het manifest en over de hele situatie. en ik denk dat dit echt het begin kan zijn van een nieuwe vredesbeweging in Duitsland.

Ik ben er niet zo zeker van, maar ik denk dat er in Duitsland miljoenen mensen zijn die pro-Russisch zijn. Het is niet de meerderheid van de bevolking, maar het zijn er miljoenen, we zijn met velen, we zijn niet zwak, we hebben hier een beweging. Maar het grootste probleem is dat de gebeurtenissen die plaatsvinden en die meestal in het oosten van het land plaatsvinden, soms worden beïnvloed en soms geleid door mensen die gelieerd zijn aan of misschien sympathiseren met een Libertarische partij hier. De AFD, alternatief voor Duitsland heet die ook soms,. . hebben gekke anti-migratie verklaringen en wat dan ook, maar in grote delen denk ik dat ze eigenlijk eerlijk pro-Russisch zijn en veel mensen in het oosten vooral zijn wanhopig ze weten niet wat ze moeten doen ze weten niet op wie ze moeten stemmen en dus stemmen ze op deze partij. Omdat links in het algemeen gefaald heeft in deze kwestie. Ze hebben geen enkele verklaring uitgegeven, en niemand kan iets schriftelijk ondersteunen door iets te ondertekenen, dus in zekere zin zijn Wagenknecht en Alite Schwarzer in die plaats gesprongen door dit Manifest uit te brengen, dat nu door ik denk bijna 800.000 mensen is ondertekend. Maar het is ook niet echt een goede verklaring.

Ik denk dat het de Russen van allerlei smerige dingen beschuldigt. Ik denk niet dat het goed is. Dus zijn we ook van plan om een andere verklaring uit te brengen die geleid wordt door linkse krachten, up-front, met eerste ondertekenaars en dan mensen oproepen om het te ondertekenen zonder partijverband en ik hoop dat we hetzelfde aantal ondertekenaars of misschien zelfs meer kunnen krijgen omdat ik denk dat als je xxxxxxx spreekt, hoe het Jiddisch zou zeggen, weet je, als je echt solidair bent met Rusland als je het feit benadrukt dat deze oorlog die Rusland in februari begon werd uitgelokt. Er was een provocatie vlak daarvoor. De weken ervoor was er meer agressie tegen de Donbass-republieken, meer beschietingen van burgerwijken daar. Dus Rusland had volgens mij geen andere kans dan deze mensen te gaan helpen en een oorlog te voeren, die ik een defensieve oorlog zou willen noemen. En ik denk dat je niet alle oorlogen over één kam kunt scheren. Je moet beseffen dat er soms oorlogen zijn die defensief zijn en dus voor rechtvaardigheid en vrijheid. En zoals het Rode Leger toen ze naar Berlijn kwamen. Dat was een rechtvaardige oorlog. Het was een oorlog die niet crimineel was. Hoewel sommige mensen hier zelfs in de vredesbeweging het noemen. zij zetten alle oorlogen op één lijn. zij zeggen altijd dat alle oorlogen slecht zijn. oké oké Oorlogen zijn nooit goed. Maar laten we eerlijk zijn, sommige oorlogen zijn meer gerechtvaardigd dan andere en ik denk dat wat de NAVO, en de Duitsers vooral ook, hier steunen pure agressie is. En het is gebaseerd op verschrikkelijke russofobie. En we moeten allemaal opstaan en dit beleid in het Westen verwerpen.

Olaf Schultz heeft, net als alle andere NAVO-leiders, gezegd dat het Westen Oekraïne moet steunen omdat het de democratie verdedigt. Ik denk dat wat er met u gebeurt in tegenspraak is met de verklaringen die we constant horen over deze Grote Oorlog voor de democratie. Hoe begrijpen Duitsers het vrije woord. Ik weet dat jullie geen wettelijke bescherming hebben zoals wij in de Verenigde Staten, maar hoe begrijpen zij vrije meningsuiting sinds de invoering van deze nieuwe codes. Hoe weten mensen die campagne voeren tegen de oorlog wat ze moeten zeggen en wat niet en heeft de staat gewoon een willekeurige rechtvaardiging om iedereen te vervolgen die het wil?

Ja, ik zou denken dat ze voorlopig bepaalde mensen uitkiezen die misschien prominenter zijn dan anderen om deze wetten toe te passen die in principe ook kunnen worden toegepast op iedereen die dat soort dingen zegt. Maar ik moet ook zeggen dat je in het algemeen nog steeds vrijuit kunt spreken. Dat is de ik bedoel dat er tot op zekere hoogte nog zoiets als democratie bestaat.

Je kunt bijvoorbeeld evenementen houden voor de Brandenburger Poort, recht voor de Amerikaanse ambassade, en je kunt daar van alles zeggen. Vrijelijk controleren ze misschien je spandoeken, ze komen soms foto’s maken en misschien vinden ze deze xxxx evenementen leuk, ze gaan tegen de Sovjetvlaggen of tegen bepaalde vlaggen van de Donbass-republieken. je kunt ze niet laten zien. maar in het algemeen denk ik dat je nog steeds vrijwel alles kunt zeggen wat je wilt, ik heb het gevoel maar dat zou in de toekomst ook kunnen veranderen. en ja en dan pikken ze er bepaalde mensen uit die het misschien harder zeggen dan anderen dus ik weet niet wat voor normen ze daar hanteren om het vrije woord te onderdrukken. maar in het algemeen denk ik dat het op dit moment nog wel redelijk goed gaat weet je dat het gewoon kan duren.

En denkt u dat het Duitse publiek, dat aanvankelijk de oorlog steunde, de oorlog reflexmatig steunt en vertrouwt op het Duitse bedrijfsleven en de mainstream media wordt uitgeput of meer kritisch over de oorlog en hebben ja, ja, ik zou het hier bij laten…

Ja, ik denk dat ik een café run, een anti-oorlog café… Ik heb daar veel klanten, toeristen en allerlei mensen die daar langskomen. En ik heb ook veel activisten en vredesactivisten en mensen waar ik mee samenwerk in het verleden. En het is schandalig, veel van hen zijn tegen Rusland. Ze haten Poetin. Ze vertellen me van alles waarom ze vinden dat ik het een oorlogscafé of zoiets moet noemen, maar ik ga met ze in gesprek, ik schop ze er niet uit, ik probeer met ze in gesprek te blijven… Maar het is behoorlijk deprimerend om te zien dat zelfs in de vredesbeweging en de linkse beweging, veel mensen de oorlog steunen of op zijn minst het idee steunen dat Rusland slecht is en dan de slechte slechte dingen doet. In het algemeen denk ik dat de stemming een beetje,… de mensen worden een beetje meer moe van het hele ding, omdat het misschien te intens komt, het duurt te lang. Dus ik voel dat meer mensen zich hiervan afkeren, maar het hangt er ook vanaf in wat voor soort media luchtbel je leeft. Als je de hele tijd luistert naar deze mainstream talkshows,… Dat geldt zelfs voor mij; als ik een paar uur naar deze mainstream kanalen luister, wat ik doe, dan begin je ook een beetje aan jezelf te twijfelen: is jouw visie wel juist? Weet je? Omdat het erg intens is, het is erg emotioneel en het is erg geladen, dus je kunt echt begrijpen waarom mensen in die propaganda trappen. Het zijn misschien niet allemaal slechte mensen in de eerste plaats, maar ze worden de hele tijd gevoed met dit ding, Non-Stop.

Aan de andere kant heb je de alternatieve media, waar sommige mensen niet meer naar de mainstream kijken, maar alleen naar YouTube of andere kanalen, en er is soms ook een beetje een overdreven verhaal, bijvoorbeeld in de anti-vaccin beweging, dat ik een beetje tegen ben. Ik bedoel ik ben zelf ook een scepticus ik ben niet gevaccineerd – mijn vrouw wel, haar moeder is een paar keer geweest, niets gebeurd met hen – maar ik ben ik denk dat sommige van deze jongens zijn heel erg overdreven ze hebben al deze samenzweringen dat dit is als een wereldwijde samenzwering, de Russen en de Chinezen ze zijn betrokken bij het en al dit soort van ik denk schandalig dingen die ze soms vergelijken met dingen met betrekking tot de Holocaust. ze denken dat mensen zullen sterven veel van hen later, en spullen. Ik sta niet achter deze ideeën, maar ik ben ook enigszins sceptisch over deze westerse vaccins, omdat ze volgens mij niet genoeg getest zijn en voor schandalige prijzen worden verkocht. Maar het hangt allemaal af van de verhalen, je hebt bepaalde bubbels waar mensen geneigd zijn te luisteren naar de inhoud, en dan worden ze beïnvloed door de verhalen die daar worden verteld. Dus er is propaganda op vele sites. Maar ik vertrouw bijvoorbeeld de Russische propaganda als je het zo wilt noemen en de Chinese propaganda omdat ik denk dat het eerlijk is, het is duidelijk dat het niet liegt en het is gebaseerd op feiten. En dat ontbreekt soms ook bij andere bellen weet je?

Dus het is zeker anders wat we krijgen van de Russische of Chinese staatsmedia in het Engels is veel anders dan wat hun binnenlandse bevolking krijgt en ze doen meer moeite om objectief te lijken of het in ieder geval smakelijk te maken voor een westers publiek dat van nature wantrouwig is tegenover die media en in dat opzicht is het anders dan de media, onze eigen binnenlandse bedrijfsmedia die alleen maar bezig is met deze misdadige propagandacampagne om een psychologische Blitzkrieg te voeren ter ondersteuning van de Oekraïense proxy oorlog of wat het huidige ding ook is.

Ik bedoel hiervoor was er de covid propaganda Blitzkrieg, die nog steeds aan het uitpakken waren.

Olaf Schultz, de Duitse bondskanselier, was net in de VS. Het was een zeer bescheiden bezoek, geen publieke optredens met Biden. Ik denk dat beiden van het script zijn afgeweken, vooral Biden. Maar er is de hele kwestie van de VS die de Nordstream pijpleiding bombardeert en de kritieke infrastructuur van Duitsland aanvalt, zoals Seymour Hersh rapporteerde.

Is dit doorgedrongen tot het Duitse publiek? Is het Duitse publiek hier bezorgd over? Over Seymour Hersh’s verhaal of over de realiteit van Nordstream? Is er druk voor een serieus onderzoek naar deze aanval. en is er een bredere bezorgdheid over energietekorten.

ja de energie laat tekorten zien,…. Ik denk dat we een milde winter hebben gehad het is niet zo erg als sommige mensen hadden verwacht. maar we zullen zien dat onze volgende winter komt. de prijzen zijn schandalig. Ze hebben een hoop problemen met deze lpg terminals die eraan komen. En al deze vragen worden ook besproken en gesteld over de noordstroom. Oké, dit was een terroristische aanval, net als 11 september of 311 en al die andere dingen die eerder gebeurden en waar ik ook grote vraagtekens bij had in het verleden. Dit is oké, één ding is dat deze ene string van noordelijke string twee niet werd opgeblazen. Ja, sommige mensen zeggen zelfs dat er misschien insiders waren die de inside job zogezegd probeerden te saboteren. Zodat deze ene pijpleiding intact is, maar alles bij elkaar is het een terroristische aanval op de Duitse infrastructuur. Er zijn veel vragen gesteld hier in Duitsland onder de tafel. In bepaalde video-outlets, zoals in de Junge Welt, sprak ik hierover in het dagblad en we plaatsten een aantal blokken.

Natuurlijk praten ze erover en veel mensen denken in principe dat dit iets heel verdachts is en ze vermoeden ook wie erachter zit, maar niemand wil het al te openlijk in twijfel trekken en de reguliere media hebben het er misschien ook niet over, hoewel er één krant in Berlijn is, de Berliner Zeitung, die in principe ook een reguliere krant is, die ook over deze Russische kwestie heen en weer zwaait. Soms geven ze een beetje meer gewicht aan de site die misschien het Russische verhaal ondersteunt. Soms gaan ze de andere kant op, misschien om een beetje in beeld te blijven. Maar ze stelden deze zaak ook behoorlijk ter discussie.

En ook op een andere manier deden ze een zeer lang interview met Roger Waters, die ook, denk ik, erg belangrijk is voor onze bewegingen en ik heb met hem samengewerkt aan een aantal internationale petities. Ik heb je op mijn website gezet die berlin-gegen-krieg.de heet, en hij heeft daar een paar verklaringen ondertekend. En nu heeft hij een concert gegeven in Frankfurt, misschien ook hier in Berlijn, en hij was in het begin erg anti-Russisch, maar nu heeft hij dat verhaal een beetje teruggetrokken en zegt hij bijna dat Poetin geen gangster is, maar nu is hij daar van teruggekomen en heeft hij ruzie met Zelenski en een Oekraïens meisje dat zegt dat er geen nazi’s zijn in Oekraïne.

En nu is hij van plan om binnenkort naar Europa te komen. En de Berliner Zeitung heeft een heel goed interview met hem gedaan, denk ik…

en hij is ook erg op deze koers voor Palestina en zeer kritisch over de zionistische politiek van Israël en ik denk dat hij een zeer belangrijke stem is voor de beweging en hij heeft miljoenen volgers op Twitter. dus ik denk dat hij zeer invloedrijk is in deze kwesties. en hij nam ook een standpunt in over de Syrische oorlog waar hij een soort van verklaring van deze jongens van de withelmen op het podium verwierp en ik denk dat in dat opzicht zeer goed is.

Dus je hebt in de mainstream een aantal kranten die deze kwestie over de noordelijke stroom en deze andere vragen aan de orde stellen, dus we zullen het zien.

Over jezelf, Heinrich, je wordt nog steeds beschuldigd van 40 dagen gevangenis of 2000 euro boete. Wat zijn je plannen? Betaal je de boete als je wordt veroordeeld of ga je naar de gevangenis?

[……..]