BronN: Matthew Ehret 
Strategic Culture Foundation  9 september 2022 ~~~

De nieuwe koning van Engeland heeft de slechtste trekjes en neigingen van het oligarchisme overgenomen en zal waarschijnlijk geen positieve veranderingen willen doorvoeren.

“London Bridge is Down” waren de codewoorden die de privésecretaris van de koningin, Edward Young, uitsprak aan hoge ambtenaren bij de dood van koningin Elisabeth II.

Deze code werd gekozen als onderdeel van een groter protocol dat vreemd genoeg “operatie Eenhoorn” werd genoemd om redenen die de stoutste verbeelding van deze auteur te boven gaan en dat een reeks acties in gang zette die culmineerden in de zalving van Prins Charles als de nieuwe Koning van Groot-Brittannië en het Gemenebest.

Canadezen die hadden gedacht dat ze niet langer zouden moeten toezien hoe hun premier slaafs zijn eed van trouw (en eed van geheimhouding) zou afleggen aan een inteeltmonarch die aan de andere kant van de oceaan zit, zoals in 2017 was gebeurd, zullen zeer teleurgesteld zijn. Canada’s Parliamentary Oaths Act van 1866 eist dat beide huizen van het Parlement de eed van trouw afleggen na de dood van alle zittende monarchen. Dat klopt, elk lid van de zogenaamde “verkozen en democratische” regering van Canada moet zijn eed van trouw afleggen, niet aan het volk of de niet-bestaande grondwet, maar aan een of andere inteelt familiebloedlijn aan de andere kant van de wereld.

Soortgelijke eden zullen worden afgelegd door verkozen ambtenaren in elke andere lidstaat van de Commonwealth Five Eyes.

Het is dus de moeite waard zich af te vragen of deze instelling van erfelijke macht die Charles heeft geërfd, slechts een ceremonieel optreden is waar geen echte inhoud of invloed achter zit.

Hoewel de meerderheid van de burgers, met inbegrip van de Britse onderdanen, gelooft dat dit het geval is, wijzen de feiten op een heel andere realiteit. En hoewel ik deze kwestie hier, hier en hier heb behandeld, moeten hieronder nog een paar aanvullende opmerkingen aan deze belangrijke zaak worden toegevoegd.

Prins Charles is zojuist ’s werelds grootste bezitter van onroerend goed geworden

Het zal u misschien verbazen, maar de Britse Kroon is ’s werelds grootste bezitter, met bezittingen van 6,6 miljard hectare in Australië, Nieuw-Zeeland, Noord-Ierland, Canada, Groot-Brittannië en de Falklandeilanden.

Bovenop de “Crown Lands” en “Crown Corporations” die wettelijk eigendom zijn van de monarch van Groot-Brittannië, is een organisatie genaamd “The Crown Estate” een van de grootste eigendomsgroepen ter wereld. Die Welt Business beschreef deze instelling, die elk jaar 25% van haar inkomsten rechtstreeks in de beurs van de vorst stort, als volgt:

“The Crown Estate bezit onroerend goed in het hele Verenigd Koninkrijk, van kastelen en cottages tot landbouwgrond en bossen plus winkelparken en winkelcentra. Het bezit meer dan de helft van de gehele Britse zeekust, waardoor het enorm waardevolle veilingrechten heeft voor commerciële activiteiten op zee, zoals windmolenparken.”

De Kroon controleert bijna de gehele zeebodem (en de helft van de zeekust) rond het Verenigd Koninkrijk, waarbij elk bedrijf dat offshore windmolens wil bouwen als onderdeel van de Green New Deal gedwongen is hun zeebodem te huren van de Crown Estate. Byline Times merkte op dat de Kroon “de grootste begunstigde van de Groene Agenda van het VK” zal worden, die onlangs een 10-puntenplan onthulde voor een “groene revolutie” en een volledige ontkoling tegen 2050. Iedereen die verbaasd is over de exploderende prijzen van inefficiënte energiebronnen in heel Engeland, zou niet ver komen zonder de door de belastingbetaler gesubsidieerde onzin van windmolenparken te waarderen.

Prins Charles zelf heeft laten zien dat hij de Kroon zeker niet als een symbolische entiteit ziet en werd in 2013 beschuldigd van “incontinent lobbyen” toen tientallen persoonlijke brieven (die de bijnaam “Black Spider Memos” kregen) aan parlementsleden en de premier openbaar werden gemaakt na een intense juridische strijd om ze geheim te houden. Charles’ officiële biograaf Jonathan Dimbleby schreef in 2013 zelfs dat bij Charles’ troonsopvolging de zaken aanzienlijk meer in handen zouden komen, en “dat er een stille constitutionele revolutie op til is.”

Prins Charles en de Grote Reset

Charles demonstreerde deze “meer hands on”-benadering van het bestuur op 3 juni 2020 toen hij de officiële beschermheer werd van de Great Reset van het World Economic Forum en het project zelfs officieel lanceerde door te Tweeten #TheGreatReset.

Topfoto: © Foto: REUTERS/Denis Balibouse