Bron: Al Mayadeen 30 september 2024 ~~~

De Palestinian Prisoners Society geeft details over de extreme schendingen die worden opgelegd aan gevangenen voordat ze worden gearresteerd en nadat ze zijn vrijgelaten.

De Israëlische bezettingstroepen arresteerden 45 Palestijnen van de bezette Westelijke Jordaanoever in de afgelopen 24 uur na het lanceren van een uitgebreide arrestatiecampagne in alle steden.

In een gezamenlijke verklaring onthulden de Palestinian Prisoners Society (PPS) en de Detainees and Ex-Detainees Affairs Commission dat meer dan 11.000 Palestijnen zijn gearresteerd sinds de Israëlische genocidale oorlog tegen Gaza begon op 7 oktober 2023.

Het rapport benadrukte ook de detentie van vele Palestijnse arbeiders en duizenden uit Gaza, met vele die nog steeds vermist worden als gevolg van voortdurende gedwongen verdwijningen.

De organisaties wezen erop dat deze voortdurende detentiecampagnes werden gekenmerkt door incidenten van buitengerechtelijke executies, geweervuur geopend op individuen voorafgaand aan arrestaties, ernstige fysieke mishandeling en intense ondervragingen ter plaatse. De IOF laten ook politiehonden los op gevangenen of gebruiken hen als menselijk schild en gijzelaars tijdens de arrestatiecampagnes.

Er is melding gemaakt van omvangrijke schade aan huizen en de inbeslagname van eigendommen, voertuigen, geld, goud en elektronische apparaten.

Deze detenties maken deel uit van een bredere militaire campagne tegen de Palestijnse bevolking. De gegevens over deze opsluitingen hebben betrekking op zowel personen die op dit moment worden vastgehouden als personen die later worden vrijgelaten, wat de omvang en de gevolgen van het aanhoudende harde optreden duidelijk maakt.

Topfoto: Een Palestijnse demonstrant wordt vastgehouden tijdens een demonstratie tegen de Israëlische afscheidingsmuur in het dorp Maasarah op de Westelijke Jordaanoever, 16 juli 2010. (AP)


gerelateerd (berichten in dit archief):