Bron: International Solidarity Movement [ISM] 
palsolidarity.org 14 januari 2024 ~~~ 

De International Solidarity Movement (ISM) is benaderd door de “Movement to Save the Prisoners” met een dringend verzoek om de huidige crisis van Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen onder de aandacht te brengen.

Onder leiding van de kahanistische illegale kolonist Itamar Ben Gvir, de Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid, zijn de Israëlische gevangenissen en detentiecentra waar Palestijnse gevangenen worden vastgehouden, veranderd in martelcentra. In de afgelopen maanden zijn zeven Palestijnse gevangenen vermoord door hun cipiers door marteling en verwaarlozing.

Familieleden van de gevangenen leggen uit: “Deze misdaden gaan door in het licht van het Arabische en internationale stilzwijgen dat groen licht gaf aan de Israëlische bezetting om misdaad na misdaad te begaan tegen onze gevangenen. Bovendien worden deze misdaden niet bestraft omdat er geen internationale verantwoording wordt afgelegd aan de opdrachtgevers en daders.”

Families van gevangenen demonstreren in Ramallah | ISM.

Palestijnse gevangenen die door Israël worden vastgehouden hebben te maken gehad met brute afranselingen, visitaties, bedreigingen met seksueel geweld, ontzegging van de vrijheid om te bidden en de Koran te reciteren, ontzegging van medische zorg, overbevolking, vermindering van toch al slechte maaltijden, verhongering, afsluiting van water en elektriciteit, Het weigeren van warme kleding en het onthouden van bezoek van familieleden, wettelijke vertegenwoordigers en humanitaire groepen. De gevangenen in Gaza worden met al deze dingen geconfronteerd, naast de voortdurende martelingen waarbij andere gevangenen hun hartverscheurende geschreeuw dag en nacht horen. Sommige gevangenen worden vermist en het is onbekend of ze nog in leven zijn.

“Terwijl de wereld zich richt op 136 Israëliërs die in Gaza worden vastgehouden, negeren ze 7.000 Palestijnen die door Israël worden vastgehouden en mishandeld. Deze discriminatie is een groot onrecht.” De ISM geeft de oproep van de families aan jullie door: “Voor alle vrije mensen, wees het licht van de duisternis van de gevangenen en hun luide stem in alle fora, zij richten zich tot jullie geweten vanaf de grenzen en randen van de dood.”

Topfoto: Familieleden van gevangenen dragen een spandoek met de tekst. “Movement to Save the Prisoners: Onze gevangenen zijn in gevaar. Laat ons een licht zijn in hun duisternis!”