Bron: Steven Sahiounie,  
mideastdiscourse 15 januari 2022 ~~~ 

Tom Duggan, Brits oorlogscorrespondent, videograaf en journalist is vandaag plotseling overleden in de buurt van Newcastle, Engeland terwijl hij herstellende was van een beenoperatie. Hij raakte gewond aan zijn been tijdens het werk met het Syrische Arabische Leger in de strijd tegen terroristen in Jobar. Hoewel hij in Damascus medisch werd behandeld, bleef het beenletsel aanhouden en moest hij voor een speciale operatie terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk.

Geboren op 10 januari 1954, vergat hij nooit zijn wortels in Sunderland, Engeland. Zijn diensttijd bij het Britse leger heeft hem inzicht gegeven in gevaarlijke situaties. Hij trouwde met een Syrische vrouw uit de oude wijk Bab Touma en verhuisde daar in 2012 naartoe. Ondanks de oorlog, met honderden raketten op Bab Touma, afgeschoten door de terroristen in het aangrenzende Jobar, bleven Tom en zijn vrouw standvastig, en Tom gebruikte zijn camera, videocamera en het geschreven woord om te getuigen van de Syrische oorlog.

Nadat hij zich in Damascus had gevestigd, zag hij dat de Britse en westerse media logen. Ze schilderden de terroristen af als vrijheidsstrijders, terwijl ze de Syrische regering demoniseerden. Tom werd zich al snel bewust dat anderen, westerlingen zoals hij , bereid waren om het ware verhaal te delen van wat de VS-NAVO oorlogsmachine aan het doen was in Syrië.

Op 27 oktober 2017 informeerde Tom Duggan politici en journalisten in Damascus in een bijeenkomst geregeld door Dr. Declan Hayes, een activist uit Dublin, Ierland. Aanwezig waren Clare Daly, en Mick Wallace, beiden lid van het Europees Parlement, met Caelainn Hogan, journalist bij de New York Times en National Geographic, en Sally Hayden, journalist bij The Irish Times, en andere internationale aanwezigen.

Duggan werd geassocieerd met de Anglicaanse priester Andrew Ashdown en de Britse humanitaire NGO “HART-UK. Org”. Ashdown en barones Caroline Cox hebben eveneens Syrië bezocht en daar hun licht laten schijnen over het leed dat wordt veroorzaakt door de sancties van de VS en de EU en de steun aan terroristische strijders.

Aleppo, Daraa, Douma en Palmyra: Duggan was bij elke bevrijding aanwezig, en hij zag hoe de beroemde groep Hollywood-cineasten, de “White Helmets”, een onderdeel waren van Al Qaeda en Al Nusra Front.

Hij interviewde Syrische vrouwen die seksueel waren misbruikt door de door het Westen gesteunde terroristen, en bezocht dorpen die etnisch waren gezuiverd van christenen en andere minderheden. Hij was de verslaggever ter plaatse in Damascus onder luchtaanvallen van Israël, die zo frequent waren dat ze bijna routine werden.

Duggan interviewde een Amerikaanse vrouw die in Latakia, Syrië woont en een expert is geworden op het gebied van het bloedbad van 2013 in het dorp Ballouta, en de aanval van 2014 op Kessab, het christelijke dorp. In beide gevallen waren het de door de VS en het VK gesteunde terroristen die de oorlogsmisdaden uitvoerden. Een Britse journalist interviewt een Amerikaan over actuele gebeurtenissen in Syrië. Twee buitenlanders die de last dragen van wat hun respectieve regeringen het Syrische volk hebben aangedaan.

Duggan stierf aan complicaties van collateral damage, zoals duizenden Syriërs voor hem. Terwijl de grote journalisten van de westerse media, zoals Sally Hayden en Caelainn Hogan, zich schikten om de verhalen over hun bezoek aan Syrië te schrijven zoals hun bevooroordeelde redacteuren eisten, waren het de minder bekende journalisten zoals Tom Duggan die erop stonden de waarheid te schrijven, zelfs als dat betekende dat ze hun eigen thuisland moesten onthullen als een land dat wordt geleid door corrupte regeringen die, om “regime change” in Syrië te bewerkstelligen, terroristen financieren en steunen die de politieke ideologie van de radicale islam aanhangen.


[Red:] Ook de Nederlandse regering heeft zulke terroristengroepen in Syrië gesteund. Het onderzoek ernaar is met name door ministers Blok en Rutte gefrustreerd. Een motie van wantrouwen kreeg geen kamermeerderheid. (zie hier voor berichtgeving destijds)

Klik hier voor een groter formaat van de foto – als aandenken aan deze eerlijke en betrokken oorlogsverslaggever, die het westerse geweld tegen Syrië trotseerde, maar helaas een westers ziekenhuis ten onrechte vertrouwd heeft.


Hieronder een lijst van uitgevers en publicaties met bijdragen van Journalist Tom Duggan. Zoek ze niet op google of andere mainstream informatiekanalen, want daar zullen ze hem alleen maardehumaniseren en zijn waarnemingen en analyses onbenoemd laten


Zie ook: Sun of Syria: Education for the next generation,
waarin Tom Duggan het hoopvolle verhaal over educatie en de toekomst van Syrië vertelt

Documentary produced by Sinan A. Saeed, 2017, Narrated by Tom Duggan. (55 minuten – op Youtube.)

Het is een heel andere waarneming dan u misschien in de Assad-Must-Go-Propaganda documentaires van de BBC en France Télévisions opgedrongen heeft gekregen (zie hier ; hier ; hier ; hier ; voor analyses), en uw gevoel over de Syrische samenleving diepgaand beinvloed heeft. Westerse ngo’s en westerse ‘internationale’ organisaties ondersteunen deze oorlogspropaganda.

Probeer daar svp overheen te stappen – het zijn knap in elkaar gedraaide laster en leugenfilms, die weinig of niets met de realiteit gemeen hebben. Uw gevoel met de medemens is schandelijk misbruikt om u te bevooroordelen. Uw tranen waren nodig om deze westerse propaganda zijn werk te laten doen.