Koerdische en Turkse smokkelaars transporteren olie van het door ISIS bezet gebied in Syrie en Irak, en verkopen deze aan Israel, volgens verschillende rapporten in Arabische en Russische media.

Ongeveer 20,000-40,000 barrels olie worden geproduceerd in het door ISIS bezet gebied, een equivalent van  1 tot 1,5 miljoen dollar dagelijkse inkomsten voor de terroristische organisatie.

De Olie wordt gewonnen bij Deir A-Zur in Syrie en in twee olievelden in Irak, en vervoerd naar de Koerdische stad Zakhu in de landen-driehoek bij de grenzen van Turkije, Irak en Syrie.

Israelische en Turkse onderhandelaren komen naar de stad en als er overeenstemming is over de prijs, wordt de olie gesmokkeld naar de Turkse stad Silop, met als herkomst ‘Kuridische gebieden’ en verkocht voor 15 to 18 dollar per barrel (De acuele WTI and Brent Crude prijs is respectivelijk $41 and $45 per barrel) aan de Israelische onderhandelaar, een man van ongeveer 50 jaar met een Grieks/Israelische nationaliteit, bekend als Dr. Farid.

Hij laat de olie via verschillende Turkse havens vervoeren naar andere havens, waaronder de meeste in Israel.

Er is ook al bewijs, dat ISIS er Israelische wapens, o.a. landmijnen, mortieren,  RPG-raketten en handgraten voor terugkrijgt.