Bron: presstv  27 augustus, 2018 ~~~ 

Rusland zegt dat “buitenlandse specialisten” in Syrië zijn aangekomen en van plan zijn een chlooraanval uit te voeren waarvan ze de regering van de Syrische president Bashar Assad zullen beschuldigen.

De woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, generaal-majoor Igor Konashenkov, zei op zondag dat de aanval in “de komende twee dagen” gericht zal zijn op het dorp Kafr Zita in de noordwestelijke provincie Hama.

“Volgens de informatie die het Russische verzoenings-centrum voor Syrië vandaag ontving van de inwoners van de Idlib, arriveerden buitenlandse (Engelstalige) deskundigen in de Hbit-nederzetting in het zuiden van de Idlib de-escalatie zone  voor het organiseren van een aanval ‘met chloorgeladen raketten'”, zei hij.

Er op wijzend dat het opgevoerde incident zal worden verfilmd, zei Konashenkov dat de buitenlandse agenten aanwezig zijn en dat een groep inwoners uit het noorden is overgeplaatst naar Kafr Zita om deel te nemen aan de aanval.

Zo bereiden de geïnteresseerde extra-regionale krachten opnieuw grote provocaties met giftige stoffen voor in Syrië , om de situatie ernstig te destabiliseren en de gestage dynamiek van het aan de gang zijnde vredesproces te verstoren,” voegde hij eraan toe.

Op zaterdag had Konashenkov gezegd dat een groep militanten, die waren getraind door een particulier Brits militair bedrijf om met giftige materialen te werken, al in de noordwestelijke provincie Idlib in Syrië was aangekomen.

“Om de zogenaamde ‘chemische aanval’ in de stad Jisr al-Shughur in de provincie Idlib uit te voeren, hebben militanten van de groep Tahrir al-Sham 8 tankwagens met chloor geleverd … naar een dorp op enkele kilometers van Jisr al-Shughur , “Zei Konashenkov.

Op 14 april lanceerden de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk een gecoördineerde raketaanval tegen locaties en onderzoeksfaciliteiten in de buurt van Damascus en Homs met het vermeende doel: Het verlammen van het vermogen van de Syrische overheid om chemicaliën te produceren.

De aanval kwam een week na een vermeende gasaanval op Douma, de voorstad van de stad in Damascus.

Syrië heeft zijn gehele chemische voorraad in 2013 overgegeven aan een missie onder leiding van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en de VN.

Meer info over de actuele situatie, de geplande verdrijving van proxy-legers in Idlib en de verwachte acties van de VS en Nato-staten

Diepgaande onderzoeks journalistiek achter de NGO’s zoals White Helmets, die het ‘regime change’ en vernietiging programma van de Nato+Israel in het geheim ondersteunen:

topfoto: So-called White Helmets sift through the rubble of destroyed buildings on August 12, 2018 following an explosion at an arms depot in a residential area in Syria.