Bron: Redaktie handsoffvenezuela 
26 oktober 2019 ~~~ 

De geweldadige rellen in Bolivia na een verkiezingsoverwinning van Evo Morales, worden geleid door de extreemrechtse multimiljonair Luis Fernando Camacho, die oproept tot extreem geweld en onomwonden afstevent op het omverwerpen van de gekozen, en weer ruimschoots herkozen, regering. Ze krijgen daarbij ondersteuning van de Verenigde staten en Canada. Deze gewelddadige protesten bedreigen opzettelijk de orde in het vreedzame Bolivia, en in een normale wereld is de regering gerechtigd en zelfs verplicht om de orde te handhaven.

Maar zoals ook in o.a. Servië, Afghanistan, Irak, Libie, Syrië, Nicaragua en Venezuela, komt Amnesty International de regime-change proxies van het neoliberale westen te hulp. In het AI-rapport van 22 oktober 2019, beschuldigt ze de regering van het handhaven van de orde, of zoals Amnesty directeur van America, Erika Guevara-Rosas dat omschrijft:

“In plaats van de trieste scènes van gewelddadige repressie te herhalen die we de afgelopen weken in grote delen van Latijns-Amerika hebben gezien, moet de regering Evo Morales het recht van het Boliviaanse volk op vreedzaam protest garanderen.”

“Tot nu toe is de reactie van de Boliviaanse autoriteiten op de demonstraties zeer verontrustend en heeft ze minachting getoond voor de mensenrechten. We volgen hun acties en dringen er bij hen op aan buitensporig geweld te vermijden. “

Het is de veelgehoorde inmenging in binnenlandse aangelegenheden van deze corrupte NGO. De burgers, ambtenaren en politici die zich verbonden voelen met hun president , worden door Luis Fernando Camacho en zijn extreemrechtse volgelingen moedwillig als slachtoffers uitgekozen en Amnesty komt op voor de daders van dit geweld. Amnesty staat niet alleen; een hele reeks zgn. NGO’s dienen in feite slechts de belangen van de VS+bondgenoten en komen op kritieke momenten als in koor met hun belastende verklaringen en rapporten. Helaas worden deze rapporten klakkeloos en ongeverifieerd overgenomen door alle gevestigde Mediakanalen, de VN en westerse politici

Geef een reactie