Bron: Simon Chege Ndiritu 
southfront.org 20 februari 2023 ~~~ 

Het is minder dan een week voor de eerste verjaardag van Ruslands speciale militaire operatie (SMO) in Oekraïne en iets meer dan een week nadat de bekroonde journalist Seymour Hersh details onthulde over de betrokkenheid van de VS bij het bombarderen van Nord Stream-gaspijpleidingen. In vergelijking met het eerdere werk van Hersh gaat het in zijn laatste stuk om een medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst die onthult wat er is gebeurd, en niet om Hersh die stapels documenten of beeldmateriaal doorspit om daarachter te komen. Daarom kunnen we concluderen dat het Amerikaanse regime het de moeite waard heeft gevonden om toe te geven dat het een directe aanval heeft uitgevoerd op de economische infrastructuur van Rusland, waarmee het bevestigt wat Biden en Nuland hadden gedreigd.

We kunnen aannemen dat Hersh zeer grondig onderzoek heeft gedaan om te bevestigen dat zijn bron legitiem was. Deze onthulling is vergelijkbaar met een eerdere onthulling dat de VS elk doelwit goedkeurt om door HIMARS te worden getroffen, wat betekent dat de VS zich in Oekraïne verschuilen en Russen doden. De onthulling van Hersh en de Amerikaanse aanval op de Russen met HIMARS (Amerika’s directe aanval op de Russische bevolking en infrastructuur) bevestigt een cruciaal detail: de VS denken niet langer dat zij Rusland kunnen vernietigen via proxies, zoals zij hadden geprobeerd via NAZI Duitsland, Afghanen in de jaren 1970, Tsjetsjenen in de jaren 1990 en 2000 en Arabische lente Shenanigans in 2010. Er is inderdaad hernieuwde belangstelling van de diepe staat van de VS om meer middelen en aandacht te besteden aan Oekraïne, wat bevestigt dat de VS partij zijn in deze oorlog en suggereert dat zij er misschien rechtstreeks aan zullen deelnemen.

De oversteek van de Rubicon*

Slay News onthulde hoe het besluit van president Biden om Tanks naar Oekraïne te sturen ingaat tegen zijn eerdere verklaring aan leden van de democratische partij dat het sturen van deze wapens en gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne om Rusland te bestrijden een WOII-scenario is en het lijkt erop dat we daar nu zijn. Op 25 en 26 januari van dit jaar maakte USA Today bekend dat de VS en Duitsland waren overeengekomen en van plan waren Oekraïne ongeveer 45 moderne tanks te leveren. De New York Times klaagde dat deze voertuigen niet snel genoeg zouden arriveren. In het algemeen was er in de Amerikaanse en westerse nieuwsmedia en bij beleidsmakers sprake van urgentie om Oekraïne te bewapenen. In feite bereidden de VS zich zodanig voor op een oorlog in Oekraïne dat de terugtrekking uit Afghanistan bijna twee jaar geleden een stap was in deze voorbereiding. De uitspraak van Joe Biden “in godsnaam, deze man kan niet aan de macht blijven” was met deze gedachte gemaakt. Terwijl hij deze uitspraak deed, is het vermeldenswaard dat Biden verklaarde dat de Amerikaanse strijdkrachten de oorlog zouden gaan meemaken en zouden zien hoe jonge kinderen opkeken naar de Amerikanen. Een dergelijke verklaring’ in de eerste dagen van de oorlog wees op de mogelijkheid dat de VS van plan waren aan de oorlog deel te nemen met een andere realiteit. Biden’s verandering van toon in 2023 laat zien dat hij niet langer gelooft dat de VS en de westerse bondgenoten kunnen winnen via de Oekraïense proxy.
Daarom moet worden nagegaan wat er is veranderd en waarom de VS en hun bondgenoten nu bereid zijn rechtstreeks deel te nemen in plaats van te vertrouwen op een proxy van Oekraïne.

Oorlog van de VS tegen de USSR via de nazi’s – de VS voeden Hitler en geven hem een missie

Uit een rapport van axios blijkt een aanzienlijke doortastendheid van de VS om Oekraïne te bewapenen. Dit omvat inspanningen om nieuwe wapens te creëren voor Oekraïne. De onthulling dat de terugtrekking van de VS uit Afghanistan plaatsvond ter voorbereiding op de oorlog tussen Rusland en Oekraïne toont aan dat de VS zich al op de oorlog voorbereidden voordat deze begon. Het kon alleen zo zeker zijn als het de voorwaarden creëerde die de oorlog onvermijdelijk maakten, waardoor het een belangrijke partij is; dus waarom zijn de VS de oorlog dan begonnen?

Een pagina uit het look magazine van 1939 hierboven toont een interessante realiteit dat de Tweede Wereldoorlog al vele jaren van tevoren was gepland, omdat Duitsland op het punt stond naar het oosten uit te breiden naar de begeerde Oekraïne, wat betekende dat het de USSR moest bestrijden. Wat nazisme en Hitlerisme betreft, onthulde Joe Biden in een van de verkiezingsdebatten dat de VS goede betrekkingen met Hitler onderhielden totdat hij (Hitler) besloot Europa binnen te vallen. Gezien de recente racistische opvattingen dat Poetin oorlog naar Europa bracht, ondanks de balkanisering van Joegoslavië door de NAVO in 1999 en de beschieting van de oostelijke delen van Oekraïne, kunnen we afleiden dat Amerikanen en Britten Slavische landen niet als Europees beschouwen. Daarom grepen de Amerikanen alleen in tegen Hitler omdat hij West-Europa aanviel, inclusief Frankrijk. Een artikel uit 2004 in de Guardian onthulde hoe Prescott Bush, een Amerikaanse senator en de grootvader van George W. Bush financiële banden had die Hitler hielpen aan de macht te komen in de jaren dertig, maar de Amerikanen zouden ons nooit vertellen waarom zo’n hoge regeringsfunctionaris samenwerkte met Hitler, welke agentschappen erbij betrokken waren en wat de VS erbij te winnen hadden. De link tussen deze senator en Hitler zou heel gunstig eindigen in 1942 en werd door de overheidsinstanties onder het tapijt geveegd totdat voormalige slachtoffers van het nazisme rechtszaken aanspanden. In een artikel in de Times van oktober 2018 werd ook onthuld dat meer Amerikanen sympathiseerden met het nazisme dan in de gangbare geschiedenis werd opgetekend. Het artikel noteerde onder meer de bijdrage van radiopriester Charles Coughlin en de publieke actie van de German American Bund. Daarnaast werd ook opgemerkt dat andere opmerkelijke Amerikaanse persoonlijkheden het nazisme bevorderden, maar dergelijke bijdragen werden vakkundig uit de gangbare geschiedenis weggelaten. Een artikel gepubliceerd in Smithsonian Magazine in december 2016\ stelde dat sommige westerse journalisten de opkomst van Hitler en Mussolini hebben goedgepraat. Zij die ons graag vertellen dat de VS altijd de kracht van het goede is en niet deelnam aan de misdaden van het nazisme, willen ons doen geloven dat zij (de VS) Hitler alleen hielpen aan de macht te komen, handelsbetrekkingen onderhielden die zijn economie en leger versterkten, westerse media in staat stelden zijn opkomst te dekken, maar niet verantwoordelijk zijn voor het nazisme, wat nergens op slaat.

Hitler als instrument voor Europese koloniale rijken

West-Europese koloniale rijken bevorderden het Hitlerisme en het nazisme om bedreigingen van hun macht af te wenden door communistische revolutie in Duitsland en in de Europese koloniën te voorkomen. Het artikel van Rudrangshu Mukherjee, gepubliceerd in The Wire, probeert uit te leggen waarom West-Europa de opkomst van Hitlers nazisme in de Tweede Wereldoorlog tolereerde. Het illustreert hoe de bolsjewistische revolutie een bedreiging vormde voor de West-Europese rijken, die bang waren voor dergelijke opstanden in hun landen, koloniën en ook in Duitsland. Daarom accepteerden en bevorderden deze rijken de vorming van het nazisme in Duitsland om hun macht te behouden. De verklaring van Rudrangshu Mukherjee is weliswaar nuttig, maar onvolledig, omdat zij aantoont dat de westerse rijken hun macht en koloniën wilden behouden, maar niet laat zien dat de angst voor het communisme niet volstaat om het nazisme te steunen. In plaats daarvan stel ik dat de westerse rijken het nazisme zagen als een potentieel nuttig instrument om hun macht te behouden door een ideologisch alternatief voor het kolonialisme te verhinderen, wat het doel kan verklaren waarnaar zij Hitler stuurden, zoals te zien is in de Look Magazinedat de VS goede betrekkingen met Hitler onderhielden totdat hij (Hitler) besloot Europa binnen te vallen-illustratie. De plannen van de westerlingen liepen echter verkeerd af, want de USSR ontnam Hitler en zijn helpers koste wat het kost de overwinning. Het VK, de VS en een herboren Frankrijk moesten vernederd naar Europa terugkeren en probeerden de USSR in te dammen en binnen te vallen, maar vreesden dat hun plannen een spectaculaire mislukking zouden worden. De VS en het VK hebben dus de periode na WOII besteed aan het verwoesten en veroveren van Rusland via gevolmachtigden.

In het verleden kijken om in de toekomst te kijken

Churchill hield, net nadat hij plannen had gemaakt voor een grootse oorlog tegen de USSR waarin hij verslagen nazi’s zou inzetten, de Iron curtain speech die door de deep states van de VS en het VK als evangelie werd aangenomen en waarmee de koude oorlog begon. De VS en het VK wilden niet samenleven met andere landen, maar waren van plan de hele wereld te verwoesten en te overheersen. Dientengevolge zouden beide in vredestijd een geheime oorlog tegen de USSR beginnen door en ten koste van Afghanistan, zoals Zbigniew Brzezinski zou dat de VS goede betrekkingen met Hitler onderhielden totdat hij (Hitler) besloot Europa binnen te vallenopscheppen. Later zouden de VS en het VK ook de proxy-oorlog in Tsjetsjenië beginnen, opnieuw in vredestijd en op kosten van de Tsjetsjenen. Tijdens de Arabische lente pochte John McCain dat de verwoestingen in de getroffen Arabische landen in Moskou en Peking zouden eindigen. Nadat dat mislukte, voerde de VS via McCain, Nuland en anderen Euromaidan in en vestigde een nazi-minnend regime dat wreedheden begon tegen Russisch sprekende Oekraïners. McCain verklaarde dat de oorlog in Oekraïne de oorlog van Amerika was toen er geen oorlog was, wat betekent dat de VS een proxy tegen Rusland moeten hebben gepland door gebruik te maken van Oekraïne, zoals ze dat ook hebben gedaan met Duitsers, Afghanen, Tsjetsjenen en Arabieren. Het heeft Oekraïne een jaar lang gebruikt tot het is weggevaagd als de laatste hoop voor de VS om Rusland te verwoesten via een proxy-oorlog, wat het WWII en post WWII paradigma was.

Als het verlangen van de VS en het VK om Rusland’s olie, gas, mineralen en high-tech productiebasis te verwoesten, te overheersen en te plunderen onveranderd blijft, is de volgende fase voor de VS en het VK om zich rechtstreeks bij de oorlog aan te sluiten. De volgende Amerikaanse provocatie zal het bombarderen van Nord Stream doen lijken op kinderspel.

(*In analogie van de beruchte oversteek van de rivier Rubicon in noordoost italie door de legers van Julius Ceasar )