Bron: Christelle Néant 
donbass-insider 27 september 2022 ~~~

Terwijl het Oekraïense leger dagelijks steden in de Volksrepubliek Donetsk (DPR) blijft bombarderen, waarbij meer burgerslachtoffers vallen, gaat het referendum over integratie in de Russische Federatie door, waarbij na vier dagen stemmen al meer dan 86% van de bevolking heeft gestemd.

Op 24 september, slechts twee dagen na de beschieting van de centrale markt van Donetsk, waarbij zes burgers, waaronder een tiener, werden gedood, heeft het Oekraïense leger de hoofdstad van de DPR opnieuw beschoten, waarbij een burger werd gedood en acht burgers werden gewond.

Zie de reportage gefilmd in een van de vele gebieden die op 24 september 2022 door de Oekraïense beschietingen zijn getroffen:

Zoals een van de bewoners die daar was op het moment van het bombardement ons vertelde, heeft het bombardement haar niet geïntimideerd, maar juist bevestigd dat zij terecht voor de integratie van de DPR in de Russische Federatie had gestemd.

Desondanks blijft het Oekraïense leger de belangrijkste DPR-steden Donetsk, Makeyevka en Gorlovka dagelijks beschieten. Op 25 september 2022 verwondde de beschieting van Gorlovka door het Oekraïense leger een burgerlid van een mobiele kiescommissie die naar de huizen van de inwoners ging om hen te laten stemmen.

En niet alleen het DPR is het doelwit. In de nacht van 24 op 25 september 2022 beschoot het Oekraïense leger een hotel in Kherson, waar journalisten en de Oekraïense politicus Alexei Jouravko verbleven, met Amerikaanse Himars-raketten. Een van de twee raketten werd door Russische flak neergeschoten, maar de tweede slaagde erin het hotel te raken, waarbij Alexei Jouravko en de persoon die hem vergezelde werden gedood. De RT-journalisten, waaronder Murad Glaziev, ontsnapten op wonderbaarlijke wijze.

Er waren geen militairen in het hotel, alleen burgers, waaronder een groot aantal journalisten, en Alexei Jouravko.

“Weet je nog dat Oekraïne zei dat elke aanval werd gecoördineerd met Washington? Dat betekent dat de VS instemde met een aanval op Zhuravko en het hotel waar burgers en journalisten woonden,” meldt RT-oorlogsverslaggever Murad Gazdiev.

En op 26 september 2022 richtte het Oekraïense leger zich op Gorlovka en beschoot de hele dag alle wijken van de stad, inclusief het centrum. Een deel van het op het centrum van Gorlovka gerichte vuur werd uitgevoerd met Himars-raketten. Bij de beschietingen raakten een vrouw en haar twee kinderen gewond.

Ondanks de dagelijkse bombardementen gaat het referendum over de integratie van de DPR in de Russische Federatie door, en aan de vooravond van de laatste dag van de stemming, die in de stembureaus zal plaatsvinden, heeft de opkomst van de burgers van de republiek al 86,89% bereikt. In de LPR bedroeg de opkomst 83,61%, in de regio Zaporozhye 66,43% en in de regio Kherson 63,43%.

En in tegenstelling tot de Oekraïense en westerse propaganda gaan de mensen niet met een machinegeweer tegen hun hoofd naar de stembus, hetgeen drie Italiaanse waarnemers die verschillende plaatsen in de DPR hebben bezocht om de stemomstandigheden te beoordelen, konden bevestigen.

Persconferentie van de Italiaanse waarnemers (de ondertitels zijn gemaakt op basis van de Russische vertaling van de tolk ter plaatse, dus sommige nuances kunnen ontbreken):

De aan de inwoners opgelegde “terreur” wordt door niemand minder dan de inwoners zelf ontkend, zoals blijkt uit deze videoreportages van de Canadese journaliste Eva Bartlett.

Er is nu nog maar één dag om te stemmen, die zal plaatsvinden in stembureaus in de DPR, en morgenavond of uiterlijk overmorgen zullen we de resultaten hebben van het referendum over de integratie in de Russische Federatie.

Christelle Néant