Bron: sputniknews 26 september 2022 ~~~

MELITOPOL (Sputnik) – De Oekraïense president Volodymyr Zelensky voert een beleid dat vergelijkbaar is met het beleid dat ten grondslag lag aan de apartheid, een systeem van rassenscheiding in Zuid-Afrika, ze hebben dezelfde tactieken en sponsors, aldus Khulekani Mondli Skosana, het hoofd van het internationale verbindingsbureau van de African National Congress Youth League.

Skosana kwam naar het door Rusland gecontroleerde deel van de Oekraïense regio Zaporozhye om toezicht te houden op het referendum over aansluiting bij Rusland.

“Dictators trekken zich natuurlijk niets aan van de mening en opvattingen van het volk. En dat is wat we zien: hij [Zelensky] gebruikt Oekraïners als offer voor zijn goedkope politieke campagne. Hij is een pure komiek en een marionet van het Westen en wij zien hem als een oorlogsmisdadiger,” zei Skosana.

De waarnemer wees ook op de parallellen tussen de onderdrukkende apartheidsregering in Zuid-Afrika en het regime van Zelensky.

“Natuurlijk zien we zeer ernstige overeenkomsten tussen de apartheidsregering en de regering van Zelensky. Ze hebben dezelfde sponsors; ze gebruiken dezelfde tactieken. Ze willen mensen verdelen op basis van hun etniciteit,” zei Skosana.

Referendum in Donbass © Sputnik / Таисия Лисковец

De bevolking van de regio’s Donbass, Zaporozhye en Kherson heeft een onbetwistbaar recht op zelfbeschikking, benadrukte Skosana, die eraan toevoegde dat “mensenrechten niet alleen voor Amerikanen zijn”.
De republieken Lugansk en Donetsk en de door Rusland gecontroleerde delen van de Oekraïense regio’s Zaporozhye en Kherson stemmen in een referendum over aansluiting bij Rusland. De stemming is vrijdag begonnen en duurt tot en met dinsdag. De opkomst in Kherson bedroeg zondag 48,91%, terwijl in Zaporozhye 51,55% had gestemd.

Topfoto: Oekraïense nationalisten en militairen van het Azov-bataljon demonstreren in Kiev. Bestandsfoto © AFP 2022 / GENYA SAVILOV